Info

Reportaj: Mori unicat, vechi de sute de ani, expuse la Sibiu în cea mai variată colecţie din Europa. GALERIE FOTO

Reportaj: Mori unicat, vechi de sute de ani, expuse la...
08.08.2014, 13:16 516

Peste 30 de mori de toate tipurile sunt expuse în Muzeul în aer liber din Sibiu, în cea mai variată colecţie din Europa. Unele sunt unicat, altele sunt vechi de aproape două sute de ani, dar toate sunt în perfectă stare de funcţionare şi atrag anual mii de vizitatori.

Aproape patru sute de monumente au fost reconstruite în Muzeul în aer liber din Sibiu. Sunt peste zece kilometri de alei, iar vizitatorii se pot plimba ore în şir admirând monumente din viaţa satului românesc de odinioară. Aşezate într-un sector aparte, dispuse de-a lungul unor alei generoase, morile sunt una dintre principalele atracţii ale muzeului. Că sunt în câmp deschis sau printre copaci, pe marginea unui pârâu sau chiar pe lac, morile poartă vizitatorii prin diferite perioade de timp şi diferite zone geografice ale ţării. Morile de vânt îi duc prin Tulcea şi Constanţa, morile cu ciutură prin Hunedoara, Gorj sau Caraş-Severin, iar morile hidraulice îi poartă pe Someş, Olt sau Mureş.

Citiţi reportajul integral pe mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO