Info

Primul NFT realizat din 3.000 de zâmbete: Patru ONG-uri vor fi susţinute în cauza lor prin campania Deschide Lay`s. Dăruieşte zâmbete!

Articol cu conţinut publicitar

Primul NFT realizat din 3.000 de zâmbete: Patru ONG-uri...

Autor: Publicitate

06.09.2021, 10:15 3174

Lay`s, liderul piaţei locale de chipsuri din cartofi, vine alături de comunitatea locală printr-o campanie inovatoare care îşi propune să furnizeze susţinere reală ONG-urilor din România.

Prin ceea ce a devenit cunoscut drept „Deschide Lay`s. Dăruieşte zâmbete!”, compania reuşeşte să aducă împreună consumatorii, partenerii din retail şi ONG-urile. Tot efortul a dat naştere unui val de zâmbete.

Astfel, Lay`s a urcat pe valul artei digitale pe blockchain şi a creat primul NFT realizat din 3.000 de zâmbete dăruite pentru comunitate, cu promisiunea că fondurile obţinute vor merge în totalitate către cei care luptă zi de zi în numele românilor.

NFT-ul realizat din peste 3.000 de zâmbete dăruite de consumatori a fost lansat pe data de 1 septembrie pe platforma dedicată OpenSea

Întrega sumă care va fi obţinută în urma procesului de licitaţie se va îndrepta către patru ONG-uri locale, care luptă împotriva problemelor celor mai apropiate de inima consumatorului.

Pentru că zâmbetele sunt molipsitoare, cei care vor să se alăture Lay`s şi să dăruiască un zâmbet pentru a schimba vieţi pot participa accesând www.lays.ro

Care sunt cauzele sprijinite de Lay`s

Efortul „Deschide Lay`s. Dăruieşte zâmbete!” îşi propune să aibă un impact real, iar cele patru ONG-uri beneficiare acoperă patru domenii de impact.

Prima cauză care va primi în dar zâmbetele Lay`s şi fondurile obţinute în urma licitaţiei OpenSea este Teach for Romania, o organizaţie care luptă pentru educaţia copiilor în medii defavorizate.

„În fiecare an, pregătim şi susţinem 100 de profesori care ajung la aproximativ 15.000 de copii din mediile vulnerabile şi le oferă o educaţie relevantă şi mai multe opţiuni de viaţă pentru viitorul lor şi al familiilor lor. Nu este suficient, iar noi ştim că putem să facem mai mult. Mulţumim, Lay’s România, că sunteţi alături de noi şi că împreună creştem generaţia de mâine, cu zâmbete şi încredere că fiecare copil reprezintă viitorul nostru”, a declarat Iulia Pielmuş, director executiv, Teach for Romania.

Comunitatea vrea o Românie mai curată, iar Lay`s vrea să-i ajute pe români să obţină realitatea pe care o merită. A doua cauză este una care a determinat, pe rând, sute de mii de români să iasă din casă şi să cureţe ţara – Let `s do it, Romania!.

„Am început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să cureţe România într-o singură zi. Dacă atunci am reuşit să facem peste 200.000 de români să iasă din casă la curăţenie, iar în următorii ani ni s-au alăturat alţi peste 1.700.000 voluntari, astăzi suntem siguri că cel puţin la fel de mulţi pot să ofere un zâmbet pentru un viitor mai bun. Alături de Lay’s, ideile nu mai sunt nebuneşti, ci cât se poate de reale”, a declarat Anamaria Hâncu, preşedinte Asociaţia Let’s do it, Romania!.

Grija Lay`s faţă de mediul înconjurător face ca a treia cauză care va primi în dar zâmbete să fie I`Velo by Green Revolution, un ONG care luptă în numele oraşelor fără poluare.

„Un zâmbet ne poate aduce acum şi mai aproape de misiunea noastră. Punem umărul la construirea unei metropole sustenabile, prin educaţie ecologică şi transport alternativ şi te invităm să te alături celor peste 1,7 milioane de oameni care au spus deja DA bicicletei. Ne bucurăm să fim parte din campania Lay’s care reuşeşte să aducă oamenii împreună, într-un val de zâmbete, pentru că schimbarea porneşte de la fiecare dintre noi”, a spus Raluca Fişer, preşedinte Asociaţia Green Revolution.

Sumele vor fi împărţite în mod egal către cele patru cauze, iar al patrulea beneficiar este unul care îşi propună să aducă în mod direct un zâmbet pe faţa celor mai vulnerabili dintre noi: cei care nu îşi permit o masă caldă

Astfel, zâmbetele celor peste 3.000 de ambasadori ai „Deschide Lay`s. Dăruieşte zâmbete!” se îndreaptă şi către Asociaţia Adi Hădean, care luptă din răsputeri pentru a oferi o masă caldă celor care au nevoie de ea ce mai mult.

„Din pasiune pentru oameni şi pentru gătit, am înfiinţat Asociaţia Adi Hădean în 2015, cu scopul de a dezvolta proiecte cu impact în viaţa comunităţilor vulnerabile. Un zâmbet poate să reprezinte o masă caldă pentru cineva care are nevoie. Mulţumim, Lay’s, pentru o idee care ne face să zâmbim!”, a spus Linda Willy, director de dezvoltare, Asociaţia Adi Hădean.

Care e povestea primului NFT realizat din 3.000 de zâmbete

NFT-urile au apărut în viaţa oamenilor în urmă cu câţiva ani, iar în urmă cu doi ani românii au început să înveţe ce înseamnă arta digitală pe blockchain, de la oportunităţi de investiţii, până la o simplă joacă pentru ce pasionaţi de tehnologie.

Cu toate acestea, Lay`s a găsit în NFT o oportunitate de a face bine. Primul NFT realizat din peste 3.000 de zâmbete dăruite de consumatori pentru cauzele în care cred a fost lansat în data de 1 septembrie.

El a fost urcat la licitaţie pe platforma OpenSea, una dintre cele mai mari platforme din această piaţă, iar fondurile obţinute în urma licitaţiei vor fi împărite în mod egal către cele patru cauze.

NFT-ul a fost conceput de Project Ark şi este un mozaic unicat creat în colaborare cu artistul multidisciplinar Harto.

În această formulă, arta digitală pe blockchain reuşeşte să evidenţieze misiunea Lay`s de a aduce oameni împreună pentru un viitor mai bun şi mai fericit.

Trebuie menţionat că grija Lay`s faţă de mediu primează şi în acest proces, iar Project Ark a realizat procesul de publicare (minting) prin platforma Polygon – care asigură tranzacţii extrem de eficiente energetic, păstrând securitatea blockchainului Ethereum.

Astfel, amprenta de carbon a NFT-ului lansat de Lay`s cu sprijinul a peste 3.000 de ambasadori care au zâmbit pentru România este minimală.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO