Info

(P) ZENTIVA: “Urmează o perioadă de dezvoltare accelerată pentru companie”

(P) ZENTIVA: “Urmează o perioadă de dezvoltare...

Autor: Publicitate

08.10.2018, 08:00 566

Începând cu 1 octombrie, Zentiva a devenit oficial o companie independentă, ca urmare a finalizării procesului de separare faţă de Sanofi, fostul său acţionar majoritar. Cu sprijinul Advent International, unul dintre cele mai mari fonduri private equity din lume, Zentiva urmăreşte să îşi amplifice prezenţa în domeniul medicamentelor generice şi OTC, la nivel european şi în România.

“Urmează o perioadă de dezvoltare accelerată pentru noi. Odată cu schimbarea acţionariatului avem o direcţie clară de evoluţie, care valorifică deplin competenţele cheie ale Zentiva. Am aliniat toate elementele de strategie, oameni, abilităţi şi resurse pentru a ne concentra pe ceea ce ştim să facem cel mai bine. Vom oferi în continuare pacienţilor, medicilor şi sistemului de sănătate soluţii terapeutice moderne şi foarte accesibile”, a declarat Simona Cocoş, directorul general Zentiva România. Compania este unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România prin fabrica deţinută în Bucureşti. Zentiva mai operează o fabrică la Praga, cele două producând anual peste 350 milioane de cutii de medicamente.

“Avem un puternic sentiment de mândrie la nivel local, dar şi la nivelul Zentiva. Fabrica noastră din Bucureşti produce fără discontinuitate de 56 de ani, de la înfiinţarea sa în 1962. Nu s-a închis niciodată şi s-a dezvoltat continuu, în ultimii 20 de ani graţie investitorilor săi privaţi, care au ştiut să o crească. După privatizarea din 2000, fabrica a fost practic reconstruită de la zero şi regândită după practicile de producţie moderne”. Zentiva are la rândul ei o istorie interesantă, cu o farmacie afacere de familie care s-a deschis la Praga acum 530 de ani şi care marchează începuturile companiei. „Avem un ADN puternic pentru soluţii medicale care pun pe primul loc pacienţii. Credem că serviciile de sănătate sunt un drept şi nu un privilegiu. Iar ca producător de generice avem o contribuţie importantă la creşterea accesului la sănătate, prin medicamente cu preţuri mici, dar moderne, eficiente şi sigure”, a completat Simona Cocoş. Potrivit oficialului, Zentiva angajeaza 750 de oameni în facilitatea de producţie şi în activităţile de distribuţie din România. La nivel european, numărul acestora se ridică la 2500, pe toate cele 25 de pieţe de pe continent în care este prezentă.

Noul acţionar Advent va imprima companiei o nouă dinamică de dezvoltare, care va accelerea extinderea portofoliului: “vom pune laolaltă competenţele pe care le avem. Noi ştim să ne uităm la nevoile pacienţilor şi ale sistemului de sănătate şi să producem soluţii terapeutice, iar Advent ştie să dezvolte şi are resursele necesare. Nu este vorba doar de investiţii, ci şi de know-how, de experienţa investitorului în domeniu, pe piaţa locală şi cea internaţională. Vom valorifica sinergiile existente pentru a deveni o companie mai rapidă, mai agilă şi mai flexibilă, care aduce valoare şi excelenţă sistemului medical şi ecosistemului de afaceri”, explică Simona Cocoş, care susţine că Zentiva va continua să îşi dezvolte portofoliul în cele peste 15 arii terapeutice în care este activă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO