Info

(P) WU Executive MBA Bucharest aniverseaza un deceniu de activitate in pregatirea managerilor de top

(P) WU Executive MBA Bucharest aniverseaza un deceniu de...
14.04.2016, 12:44 523
Desemnat “Cel mai bun program de Executive MBA  din Romania” in 2014 si 2015
Peste 200 alumni, dintre care peste 40% ocupa pozitii de top management si aproximativ 60% pozitii de middle management
30% au avansat in cariera, 35% si-au schimbat joburile si 10% si-au lansat propriul business
 

WU Executive Academy – parte a Vienna University of Ecomonics and Business, cea mai mare universitate de  afaceri din Europa – aniverseaza 10 ani de la lansarea programului Executive MBA pe piata din Romania. Recunoscut pentru structura practica a cursurilor, axate in proportie de peste 80% pe studii de caz actuale ale companiilor, reputatia profesorilor si cele doua rezidentiate internationale in Austria si USA, WU Executive MBA este cel mai bun program de MBA din Romania si se afla in top 15 programe EMBA la nivel European.

In cei 10 ani, 230 de cursanti au absolvit programul WU Executive MBA Bucharest, iar domeniile predominante din care acestia provin sunt industria de finante/banci/asigurari (35%), IT&Telecomunicatii (15%) si FMCG, retail si industria manufacturiera (7% fiecare). In urma terminarii programului, aproximativ 60% din absolventi au beneficiat de cresteri salariale de pana la 50% sau chiar dublari de salariu (7%). De asemenea, peste 30% au avansat in cariera, peste 35% si-au schimbat locul de munca, iar 10% dintre acestia si-au lansat propria afacere.

Programul WU Executive MBA Bucharest a fost una dintre cele mai intense experiente de invatare de care am avut parte. Pe langa continutul cursurilor si metodele inovatoare de predare si invatare, ceea ce face acest program atat de special si de succes este calitatea grupului de colegi si in mod special a profesorilor. Ma simt deplin pregatit sa fac fata viitoarelor provocari profesionale, iar mai mult decat atat, am invatat sa-mi stabilesc intotdeauna prioritatile si sa-mi setez noi obiective.“ a declarat Vlad Micu, presedintele primei generatii de absolventi WU Executive MBA Bucharest, in prezent Executive Director, Corporate Banking, Bancpost SA.

WU Executive MBA este in prezent singurul program triplu acreditat (EQUIS, AACSB si AMBA) din Romania si se situeaza constant in top 3 al celor mai bune programe de Executive MBA din tara, in urma evaluarii primite din partea absolventilor  in cadrul topului realizat de Ziarul Financiar.

Succesul programului se datoreaza atat reputatiei profesorilor de la unele dintre cele mai prestigioase universitati internationale: ESADE – Spania, INSEAD - Franta si Carlson School of Management – USA, cat si celor doua rezidentiate internationale din cadrul programului, in Austria si USA, care ofera studentilor ocazia de a interactiona cu managerii din diverse companii aflate in tranzitie sau intr-o faza de dezvoltare si globalizare a business-ului.

Acestor beneficii li se adauga si structura speciala a cursurilor, axata in proportie de peste 80% pe studiile de caz internationale exclusive, aplicate pe situatiile actuale ale companiilor, tehnica de curs care permite si incurajeaza interactiunea studentilor intre ei si cu alumni, prin organizarea de guest lectures si, de asemenea, calitatea sesiunilor de e-learning, suportul tehnic pus la dispozitia cursantilor (ex: tableta de ultima generatie) si accesul on-line la biblioteca Universitatii de Economie si Afaceri din Viena. De asemenea, WU Executive MBA este printre putinele programe care se desfasoara in regim part-time pe toata durata celor 14 luni, studentii avand astfel posibilitatea de a-si continua activitatea profesionala.

Cand am lansat programul in 2006 prin oferirea de burse, am fost priviti cu scepticism, piata de EMBA-uri din Romania fiind inca tanara. Explicam ca bursele nu presupun costuri ascunse si participantii nu sunt nevoiti sa mai faca altceva decat sa invete. Acum, dupa un deceniu, piata este extrem de competitiva si cu resurse tot mai putine alocate de companii pentru instruirea managerilor. Prin dedicarea constanta de a oferi studentilor nostri un program de calitate, am ajuns sa fim recunoscuti ca cel mai bun program de EMBA din Romania, ceea ce ne bucura foarte mult si ne propunem sa mentinem acest rezultat.” a declarat Prof. Bodo B. Schlegelmilch, directorul academic al programului Executive MBA Bucharest.

Programul de Executive MBA organizat de WU in Romania se adreseaza managerilor cu o experienta de minim 5 ani in domeniu si care au inregistrat un progres solid in cariera. Anual, aplicantii pot beneficia de burse de studiu de pana la 35%, ceea ce inseamna o reducere de pana la 12.000 de euro din valoarea totala a scolarizarii. Pentru mai multe informatii despre program si conditiile de inscriere, cei interesati sunt rugati sa acceseze WU Executive MBA Bucharest

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO