Info

(P) Un complex rezidenţial, conceput pentru a oferi design, un mediu interior sănătos şi consum minim de energie

Autor: Publicitate

24.02.2021, 08:00 987

Dezvoltatorii proiectului rezidenţial Healthy Home Townhouses, situat în afara oraşului norvegian Trondheim, l-au gândit astfel încât fiecare imobil să ofere proprietarilor nu doar un design plăcut, ci şi un climat interior sănătos şi, mai ales, un consum minim de energie.

Accentul principal în faza de proiectare a Healthy Home Townhouses a fost pus pe reducerea cererii de energie a fiecărui imobil. Acest lucru a fost posibil prin alegerea formei şi orientării geografice corecte a caselor, prin alegerea unor surse sustenabile de încălzire şi utilizarea activă a luminii naturale astfel încât necesarul de energie pentru electricitate să fie cât mai redus.

În cadrul acestui proiect rezidenţial, consumul anual de energie pentru fiecare imobil este estimat la aproximativ 51 kWh/m² pe an. Pentru comparaţie, o casă cu terasă de dimensiuni medii din Norvegia consumă aproximativ 140 kWh / m² pe an.

Fiecare casă din cadrul Healthy Home Townhouses are o suprafaţă de 138 de metri pătraţi distribuiţi pe două etaje. În legătură cu economiile la energie, alegerea ferestrelor de mansardă a fost cea mai inspirată decizie pentru ele deoarece asigură suficientă lumină naturală pe toată durata zilei. Astfel, fiecare casă a fost echipată cu ferestrele electrice VELUX Integra®, fabricate din lemn învelit în poliuretan, care pot fi controlate de la distanţă. Aceste ferestre sunt dotate cu un motor electric, alimentat fie de electricitate sau de o baterie solară. Pentru cele solare, nu este necesară o conexiune la o sursă de alimentare electrică, ceea ce face ca instalarea lor să fie mai rapidă şi mai uşoară. Casele răspund de la sine la condiţiile meteorologice: dacă începe ploaia, ferestrele de mansardă se închid singure. Confortul maxim în ce priveşte lumina naturală, calitatea aerului şi temperatura sunt garantate!

Lumină naturală de sus şi până jos

În camera de zi de la parter, beneficiarii se pot bucura de lumina soarelui de sus, datorită unui tunel solar. Dar punctul central al fiecărei case este bucătăria mare şi zona de luat masa de la etajul superior, unde ferestrele de mansardă oferă lumină naturală, iar ferestrele de faţadă asigură o privelişte minunată asupra împrejurimilor.

În procesul de proiectare a fost utilizat instrumentul VELUX Daylight Visualizer, cu ajutorul căruia dezvoltatorii au măsurat şi au asigurat condiţiile optime pentru ca fiecare casă să dispună de o cantitate generoasă de lumină naturală pe toată durata zilei.

Ventilaţie pentru o calitate excelentă a aerului din interior

Beneficiarii se bucură zilnic de aer proaspăt la interior! Ei pot programa ferestrele de mansardă pentru a efectua o ventilaţie automată, naturală atunci când este necesar. Ventilaţia naturală este combinată cu un sistem de ventilaţie mecanică cu recuperare de căldură, cu ajutorul căruia ei pot economisi atât energie, cât şi bani. Acest principiu oferă o performanţă energetică eficientă şi ecologică pentru construcţiile noi şi funcţionează bine cu ferestrele de mansardă VELUX INTEGRA®.

Dacă eşti dezvoltator imobiliar, arhitect, inginer sau montator şi ai un proiect de casă care are nevoie de lumină şi ventilaţie naturală, te invităm să descoperi Ghidul VELUX de design.
În ghid, sunt prezentate o varietate de resurse valoroase, soluţii pentru diferite tipuri de spaţii, studii de caz, proiecte VR, studii care arată care sunt beneficiile luminii naturale pentru clienţi, precum şi sfaturi şi recomandări pentru design şi proiectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO