Info

(P) Tranzacţie importantă. Reorganizarea Maschio Gaspardo: fiii lui Egidio preiau majoritatea în societate

(P) Tranzacţie importantă. Reorganizarea Maschio...

Autor: Publicitate

13.12.2018, 10:00 819

PADOVA. Maschio Gaspardo: fiii lui Egidio Maschio preiau majoritatea acţionariatului în societate. Mirco şi Andrea Maschio deţin peste 51% din acţiunile Maschio Gaspardo SpA, prin intermediul societăţii pe care o conduc, Maschio Holding. Aceştia au pornit de la o cotă anterioară de 44%, prin achiziţionarea participaţiei de 41% din acţiuni care aparţinea unchiului lor, Giorgio Maschio. Reorganizarea acţionariatului societăţii padovane producătoare de utilaje agricole a fost oficializată printr-o informare scrisă, care comunică predarea la sfârşitul lunii noiembrie. Nu se precizează nici cota exactă la care au ajuns cei doi fraţi, nici valoarea tranzacţiei.

Însă din câte se dă de înţeles, în urma tranzacţiei comunicate - sub rezerva disponibilităţii resurselor – Maschio Holding va deţine 86% din societatea operaţională aparţinând familiei Maschio, în afară de cei 14% aparţinând Friulia - societatea financiară regională a regiunii Friuli Venezia Giulia, unde îşi au sediul o parte din fabrici.

«Este o tranzacţie ce consolidează voinţa familiei Maschio de a continua dezvoltarea grupului Maschio Gaspardo», după cum se afirmă în nota emisă. O menţiune deloc întâmplătoare, pentru că această tranzacţie este primul pas către intervenţia celor două instituţii financiare regionale din Veneto şi Friuli, cu participarea Veneto Sviluppo, alături de Friulia. Fiecare dintre ele, în cele din urmă, a ajuns să deţină 20%, cu o investiţie totală de 20 de milioane, prin injectarea capitalului nou necesar pentru a încheia negocierile complexe cu băncile, pentru restructurarea datoriilor (expunerea totală este de aproximativ 200 de milioane de euro din venituri de 324 milioane în 2017).

Sprijinul a fost confirmat cu ocazia vizitei din 20 noiembrie a preşedintelui Friuli, Massimiliano Fedriga, la fabrica din Morsano al Tagliamento, unde a întâlnit conducerea celor două instituţii financiare susţinătoare a fraţilor Maschio şi a noului director executiv, Luigi De Puppi, fost director pe termen lung la Electrolux Zanussi, Benetton, dar şi la Alleanza Assicurazioni şi Friulia. Acesta l-a înlocuit în iulie pe Massimo Bordi, ce a condus compania până a ieşit din criza financiară, decizie culminată cu moartea tragică a lui Egidio Maschio de acum trei ani.

Operaţiunea de recapitalizare este esenţială pentru negocierile cu băncile şi pentru a opri tentativa simultană a fondului DeaCapital al De Agostini, care încearcă să pună mâna pe companie prin achiziţionarea creditelor de la bănci. În acest sens, este relevant faptul că societatea a declarat că va încheia anul 2018 cu o cifră de afaceri consolidată în creştere faţă de 2017, şi anume cu o creştere de 15%, de la 180 de milioane, la peste 200 de milioane, în Uniunea Europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO