Info

(P) Transportul urban al viitorului cu autobuzele electrice produse de compania Karsan

(P) Transportul urban al viitorului cu autobuzele...

Autor: Publicitate

20.01.2022, 09:00 429

Raportul Global Mass Tranzit privind perspectiva pieţei de autobuze din Europa pentru perioada 2022-2031 subliniză că autobuzele diesel domină în prezent flota de autobuze din regiune, urmate de autobuzele care funcţionează pe GNC sau gaze naturale. Majoritatea flotei de autobuze analizate în acest raport are o vârstă medie de 6 până la 12 ani, iar aproximativ 23% din flotă are vârsta medie de 15 ani şi peste. Până în 2031 se preconizează că peste 500.000 de autobuze vor fi achiziţionate, investiţia estimată fiind între 139,6 miliarde EUR şi 179,2 miliarde EUR. Mobilitatea urbană trece printr-o schimbare treptată de paradigmă către servicii de transport multimodale şi transportul în comun.

Viitorul transportului public este unul ecologic, de aceea Karsan a dezvoltat şi a lansat la începutul anului 2021 Autonomous e-ATAK, primul autobuz de nivel 4 produs în serie din Europa şi America. Karsan este singurul brand din Europa care oferă o autonomie electrică completă pentru întreagă gama de vehicule între 6 şi 18 metri, având milioane de kilometri experienţă de operare. Peste 250 de vehicule electrice sunt deja vândute pe pieţele din Franţa, Luxemburg, Portugalia, România, Italia, Germania şi America de Nord. Cu acest know-how şi o gamă vastă de produse, compania este un adevărat partener al operatorilor de transport public, oferind soluţii ecologice care să reducă consumul de energie.

Gama de autobuze electrice Karsan se diferenţiază de cele produse de competitori în mai multe aspecte. Cooperarea puternică este unul dintre ele, primele autobuze electrice produse de Karsan, e-JEST şi e-ATAK, sunt dotate cu baterii BMW i. În timp ce e-ATAK foloseşte cunoscutele baterii BMW i, e-JEST are atât baterii BMW i, cât şi motorul electric care este implementat şi pe seria BMW i. Toate autobuzele Karsan sunt remarcabile prin designul lor modern. e-JEST şi e-ATAK au avantaje tehnologice, de performanţă şi de design; cluster standard complet digital, ecran tactil multimedia de 10,1 inchi, baterii BMW, volan din piele etc.

Autobuzele electrice Karsan sunt produse la uzina Hasanaga din Bursa, care are o capacitate de producţie de 20.000 de vehicule pe an într-un singur schimb.

Compania Karsan a câştigat în România licitaţii în valoare de 35 de milioane de euro, iar autobuzele de 12 şi 18 metri vor fi livrate în acest an. Compania a livrat deja primele 10 vehicule în România luna aceasta. Compania Karsan a lansat seria e-ATA de 10-12-18 m în septembrie cu un roadshow care continuă în toată Europa, dar prima oprire a fost în România şi autobuzul a fost testat în mai multe municipii: Slatina, Bucureşti, Sibiu şi altele, fiind foarte apreciat pentru performanţă şi confort.

 

Peste 50 de ani de experienţă în dezvoltarea vehiculelor mari

Compania Karsan şi-a început aventura în industria auto în 1966. În primii 15 ani a produs piese auto pentru producătorii de echipamente şi, din 1981, a început să producă microbuzul J9 pentru Automobile Peugeot.

Ulterior, a fabricat primul monovolum în colaborare cu Peugeot. În 2006, Karsan a fabricat J9 Premier, un produs dezvoltat în totalitate de companie. În anul următor, a stabilit colaborări strategice cu Hyundai, Renault şi Citroen. În conformitate cu viziunea companiei, „Limitless Transportation Solutions”, Karsan a dezvoltat proiectul V1 că răspuns la solicitarea Taxi of Tomorrow din New York.

În 2011, Karsan a fabricat primul autobuz pentru municipalitatea Romei.

În 2013, şi-a dezvoltat portofoliul de produse cu seriile Jest, Atak şi Star.

Primul vehicul electric, e-JEST, produs de Karsan şi dotat cu baterii BMW i, a fost lansat la München în 2018, în cooperare cu BMW. La doar un an de la lansarea e-JEST, Karsan a lansat e-ATAK în 2019 cu promisiunea unui viitor durabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO