Info

(P) Totul despre credite pentru nevoi personale: avantaje şi modul de obţinere

(P) Totul despre credite pentru nevoi personale: avantaje...

Autor: Publicitate

17.11.2021, 17:04 1597

Ce sunt aceste credite pentru nevoi personale?

Când iei credite pentru nevoi personale, împrumuţi o sumă fixă de bani şi eşti de acord să o rambursezi într-o perioadă de timp. Trebuie să rambursaţi întreaga sumă, dobânda şi taxele aplicabile. Faceţi acest lucru efectuând plăţi regulate, numite rate. Împrumuturile personale sunt denumite şi planuri de finanţare pe termen lung, împrumuturi în rate şi împrumuturi de consum.

Aceste credite pentru nevoi personale sunt utilizate în general pentru anumite cheltuieli. Acestea pot fi folosite pentru a plăti renovarea casei, mobilierul sau o maşină, sau pentru a răscumpăra alte datorii unde dobânzile sunt mai mari. Majoritatea creditelor personale variază de la 100 de lei la 50.000 de lei şi au un termen de la 6 la 60 de luni.

Creditele pentru nevoi personale sunt oferite de către creditori tradiţionali, cum ar fi băncile şi instituţiile financiare.  Creditorul dumneavoastră vă poate oferi să vă împrumute mai mult decât aveţi nevoie. Nu împrumutaţi mai mult decât puteţi plăti!

Cum funcţionează aceste credite pentru nevoi personale

De obicei, creditorii vă vor cere să dovediţi că aveţi un venit regulat, un cont bancar şi un domiciliu permanent.

Majoritatea creditorilor fac o verificare a istoricului de creditare atunci când solicitaţi un împrumut de nevoi personale. Raportul dvs. de credit îi ajută pe creditori să evalueze capacitatea dumneavoastră de a rambursa creditul. Probabil că vor lua în considerare datoriile, întrucât vă pot afecta opţiunile de împrumut, inclusiv rata dobânzii şi tipul de împrumut pentru care vă calificaţi.

Rambursarea unor credite pentru nevoi personale

Când luaţi un credit de nevoi personale, vă daţi acordul să faceţi plăţi regulate. Majoritatea creditorilor vă vor solicita informaţiile bancare pentru a putea prelua plăţi direct din contul dvs. Aceasta se numeşte debit preautorizat. Unii creditori vor trimite informaţîi despre plăţile împrumuturilor dvs. personale către birourile de credit.

Dacă creditorul dvs. raportează biroului de credit, vă puteţi îmbunătăţi ratingul de credit făcând plăţile la timp. Nerespectarea plăţilor poate avea un impact negativ asupra scorului dvs. de credit.

Este posibil să aveţi opţiunea de a efectua plăţi suplimentare sau de a vă achita împrumutul anticipat, fără penalităţi. Acest lucru vă va ajuta să reduceţi dobânzile şi să vă plătiţi împrumutul mai devreme decât se aştepta. Unii creditori pot percepe o taxă dacă plătiţi împrumutul mai devreme.

Este posibil să puteţi renegocia termenii contractului de împrumut personal cu creditorul dvs. Vă poate ajuta să vă gestionaţi bugetul dacă situaţia dvs. financiară se schimbă. Se pot percepe taxe pentru acest serviciu.

Asiguraţi-vă că înţelegeţi contractul de împrumut

Asiguraţi-vă că înţelegeţi termenii contractului de împrumut înainte de a-l semna. Puneţi întrebări dacă există ceva ce nu înţelegeti.

Creditorii reglementaţi, cum ar fi băncile, trebuie să vă furnizeze următoarele informaţii atunci când contractaţi credite pentru nevoi personale:

  • suma împrumutată
  • rata dobânzii şi dacă este o dobândă fixă sau variabilă
  • durata
  • suma ratelor
  • alte taxe şi comisioane pentru servicii
  • servicii opţionale pe care le-aţi acceptat

Aceste tipuri de credite par ideale pentru diversele cheltuieli de zi cu zi. Verificaţi de ce aveţi nevoie înainte de a semna şi luaţi o decizie bazată pe raţiune şi pe o analiză completă a ofertelor folosind comparatorul de credite situate la adresa creditdoctor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO