Caută doar în titlu
Info

(P) Toneli Holding lanseaza un produs auxiliar pentru agricultura – fertilizator organic

Toneli Holding, cu o experienţă de peste două decenii pe piaţa românească, lanseaza noul fertilizator organic, pentru culturi de câmp, legume, viţă de vie, pomi fructiferi, ideal pentru orice tip de sol.

Îngrăşământul organic este obţinut din dejecţii (găinaţ) ale păsărilor crescute în fermele cu crestere in aer liber si la sol Toneli, iar capacitatea de producţie anuala este de 1500 tone de peleţi. Dejecţiile sunt colectate periodic din halele de sol, cu utilaje speciale prevăzute cu cupa, si depozitate în spaţii acoperite şi bine ventilate.

Dejecţiile sunt transformate în peleţi cu ajutorul unui utilaj special.

Fertilizatorul organic este ambalat în big bags, automat, printr-o instalaţie prevăzută cu cântar (500 kg – 1000 kg) sau este însăcuit (5 kg, 20 kg).

Noul fertilizator organic este bogat în nutrienţi, contribuind la îmbogăţirea calităţii solului, se împrăştie pe sol sau se încorporează în pământ toamna, asigurand astfel substanţele minerale necesare plantelor primăvara. Fertilizatorul conţine substanţe nutritive în proporţie biologică echilibrată: substanţe biologic active, uşor biodegradabile şi dizolvabile în apă, capabile să mărească fertilitatea solului.

Avantajele utilizării dejecţiei peletizate:

 • acţionare rapidă cu eliberarea elementelor nutritive, treptat şi în cantităţile necesare creşterii plantelor;
 • descompunere lentă şi continuă, reduce scurgerile şi pierderile de substanţe nutritive utile;
 • asigură dezvoltarea unui sistem radicular puternic şi sănătos;
 • conţinut armonios de elemente nutritive uşor dizolvabile, cu acţiune pe timp îndelungat;
 • uşor aplicabil pe teren, fertilizarea se face cu aceleaşi tipuri de utilaje ca şi pentru îngrăşămintele chimice (freză sau disc);
 • ideal pentru orice tip de sol;
 •  fertilizare înaltă a solului prin aport de  substanţe organice şi microelemente;
 • nu conţine bacterii patogene şi seminţe încolţite de buruieni;
 • se poate folosi fie în stare uscată (pentru suprafeţe mari), fie sub formă lichidă, în amestec cu apă (pentru suprafeţe mici).
 • conţine cantităţi variabile din anumite minerale care ajută plantele, astfel:
 • azotul: ajută la formarea proteinelor în plantă şi stimulează creşterea tulpinii şi a frunzelor;
 • fosforul: ajută solul să respire şi aduce un aport de energie;
 

Mod de aplicare:

Recomandăm aplicarea fertilizatorului pe teren, toamna sau primăvara, cu câteva zile înainte de semănat pentru activarea biologică a solului.

Pentru stabilirea dozei optime funcţie de tipul solului şi de cultură, vă recomandăm să consultaţi un specialist.

Mod de păstrare:

A se păstra la loc uscat, ferit de razele soarelui.

După desfacerea ambalajului, îngrăşământul rămas neutilizat trebuie închis ermetic.

Termenul de valabilitate este nelimitat în condiţiile de păstrare de mai sus. Valorile nutritive ale îngrăşământului sunt valabile la momentul ambalării şi pot suferi modificări în funcţie de modul şi durata depozitării.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.