Info

(P) Speedwell: THE MEADOWS, o nouă comunitate în peisajul Bucureştiului

Autor: Publicitate

20.01.2022, 08:00 1369

Un jucător important pe piaţa imobiliară din România, Speedwell îşi dezvoltă portofoliul în mod constant. Axându-se pe conceptul TOD (Transit Oriented Development), deja parte din ADN-ului companiei, dezvoltatorul urmează o strategie consecventă, bazată pe sustenabilitate, reflectată în toate proiectele sale.

Filosofia de bază care defineşte traiectoria Speedwell este cea de a construi pentru un nivel îmbunătăţit de calitate a vieţii, aliniat la standardele imobiliare de tip “green” şi la cerinţele pieţei.

În aceeaşi notă, THE MEADOWS este cel mai nou proiect rezidenţial pe care Speedwell l-a adăugat portofoliului său - un ansamblu modern şi exclusivist, format din 360 unităţi, întinse pe un teren de 5,6 ha. Conceptul oferă un stil de viaţă contemporan, în clădiri cu regim redus de înălţime, ieşire spre malul lacului şi este situat în mijlocul naturii.

 

Cu o poziţionare privilegiată, pe strada Fabrica de Cărămidă, chiar pe malul lacului Griviţa, THE MEADOWS include un mix interesant de unităţi: townhouse-uri şi apartamente, în clădiri cu regim de înălţime P+3, cu design contemporan, suprafeţe vitrate şi terase mari.  Prin proiectarea de cladiri cu înalţime redusă, THE MEADOWS contribuie la dezvoltarea unei comunităţi într-un proiect cu densitate scazută. Pentru a completa zona rezidenţială, ansamblul include şi diverse facilităţi menite să îmbunătăţească nivelul de calitate a vieţii. Astfel, serviciile esenţiale le vor fi uşor accesibile rezidenţilor din comunitatea THE MEADOWS.

Primele unităţi lansate spre vânzare în Faza 1 a proiectului vor fi 15 townhouse-uri cu 4 sau 5 camere, suprafeţe utile între 135 şi 159 mp net, terase între 18 şi 45 mp şi grădini cu suprafeţe variate, între 45 mp şi 120 mp.

 

Natura – o parte esenţială din ecosistemul THE MEADOWS

Prezenţa naturii în cadrul proiectului este o caracteristică de bază. Speedwell a înţeles nevoia locuitorilor din oraşe pentru proximitatea faţă de aceasta şi a făcut tot posibilul pentru a evidenţia fiecare element care poate satisface această dorinţă si contribuie la o calitate ridicată a vieţii.

Având în vedere locaţia cu totul specială, proiectul este conceput în aşa fel încât să ofere oportunitatea de a locui în oraş şi, în acelaşi timp, de a fi aproape de lac şi natură.

Malul lacului, spaţiile verzi întinse, facilităţile de sport, zonele de relaxare şi de joacă şi peluzele verzi sunt doar câteva dintre facilităţile locaţiei care urmăresc starea de bine a comunităţii.


Un concept bazat pe sustenabilitate

Cunoscut drept un jucător important pe piaţa imobiliară sustenabilă, Speedwell încorporează tehnici, materiale şi tehnologii de proiectare ecologice în procesul de construcţie.

Astfel, THE MEADOWS este construit în conformitate cu standardele nZEB (clădiri cu consum de energie aproape zero). Arhitectura proiectului se concentrează pe starea de bine a rezidenţilor, dar şi pe mediul înconjurător, protejând în acelaşi timp resursele naturale. Prin urmare, confortul vizual, acustic şi accesibilitatea sunt elemente esenţiale pentru THE MEADOWS.

"Echipa noastră acordă o atenţie deosebită diferitelor aspecte ale procesului de proiectare şi construcţie pentru a susţine sănătatea şi confortul locuitorilor prin  intermediulproiectului. Drept urmare, se iaumăsuri privind consumul de energie şi apă, utilizarea terenului, sănătatea, transportul. Când am început acest proiect, am vrut să îmbinăm foarte atent beneficiile locaţiei cu caracterul funcţional al clădirilor şi, de asemenea, să includem diverse facilităţi menite să îmbunătăţească viaţa contemporană." - Jan Demeyere, Architect and Co-Founder  Speedwell.

 

Proiectat pentru un stil de viaţă contemporan şi confortabil

THE MEADOWS este construit pentru cei care sunt în căutarea unui stil de viaţă bazat pe calitate şi confort. Rafinate, moderne, elegante şi cu design intuitiv, unităţile locative sunt spaţioase, dar, în acelaşi timp, intime şi călduroase. Cu accent pe siguranţa comunităţii, THE MEADOWS are două căi de acces, iar 90% din locurile de parcare sunt subterane, ca parte a esteticii atent îngrijite a proiectului. Ansamblul rezidenţial se află la 10 minute de mers pe jos de gura de metrou Laminorului, astfel încât rezidenţii pot ajunge cu uşurinţă în orice zonă de interes din Bucureşti.

O parte din ADN-ul dezvoltatorului este componenta TOD (Transit Oriented Development). Aceasta îmbunătăţeşte accesul la diverse tipuri de activităţi, scade costurile de transport şi creşte nivelul confortului în ceea ce priveşte deplasările. THE MEADOWS urmează aceeaşi filosofie, cu scopul de a dezvolta organic comunităţi durabile, în care este posibilă viaţa cu nivel redus de stres, fără dependenţă de o maşină pentru mobilitate.

 

Accent pe wellness şi comunitate

Proiectul rezidenţial THE MEADOWS este plasat într-o locaţie retrasă şi liniştită, pregătită pentru a fi explorată. Starea de bine este prioritară aici, iar clădirile şi împrejurimile sunt concepute având ca obiectiv păstrarea şi evidenţierea legăturii cu natura.

În fiecare zi, locuitorii din THE MEADOWS vor putea admira peisajele verzi oferite de grădinile interioare din ansamblu sau priveliştea către lac. De asemenea, proiectul este amenajat în aşa fel încât să permită activităţi precum exerciţiile fizice în sala de fitness sau de recreere. În decursul aceleiaşi zile, se pot bucura şi de atmosfera urbană, având acces rapid cu mijloacele de transport public sau cu maşina către orice punct de interes din oraş.

THE MEADOWS este locul în care poţi să locuieşti într-un mediu relaxat, verde, dar şi să te bucuri în continuare de viaţa dinamică pe care oraşul o are de oferit. Este o oază  de linişte în mijlocul Bucureştiului.

 

Despre Speedwell

Jan Demeyere şi Didier Balcaen, cei doi cetăţeni belgieni care au fondat Speedwell, şi-au propus să îmbogăţească peisajul urban cu concepte arhitecturale moderne şi sustenabile, în care spaţiile verzi, locaţiile accesibile şi designul premium sunt esenţiale. Drept urmare, proiectele marca Speedwell sporesc calitatea vieţii, reinventează convieţuirea şi susţin dezvoltarea de comunităţi.

Pe scurt, obiectivul Speedwell este de a regândi, adapta şi recrea oraşele în care trăim. THE MEADOWS este unul dintre cele mai recente şi ambiţioase proiecte ale companiei.  

 

Portofoliul de proiecte al Speedwell:

•THE IVY, proiect rezidenţial, Bucureşti

•TRIAMA Residence, Bucureşti       

•MIRO, clădire de birouri, Bucureşti

•RECORD PARK, proiect mixed-use, Cluj-Napoca

•PALTIM proiect mixed-use, Timişoara        

•RIVERSIDE CITY, proiect rezidential, Râmnicu Valcea              

•SPACEPLUS, proiect industrial, Bucureşti  

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO