Info

(P) Specialişti din 15 ţări au dezbătut, la Timişoara, impactul noilor tehnologii asupra umanităţii în era digitală

(P) Specialişti din 15 ţări au dezbătut, la...

Autor: Publicitate

27.04.2018, 09:00 890

În 18 şi 19 aprilie 2018 Timişoara a fost gazda Conferinţei Regionale Europene a Federaţiei Internaţionale de Executive Search (IESF). Cu această ocazie, în după – amiaza zilei de 19 aprilie a avut loc evenimentul de business cu tema “Oamenii  şi tehnologia în era inovaţiei” dedicată dezbaterii impactului  tehnologiilor moderne, în special cel al  inteligenţei artificiale, asupra proceselor de resurse umane. Evenimentul, organizat de compania ROSMAN Talent Solution, a reunit peste 100 de participanţi din mediul executiv din zona de vest a României şi a beneficiat de prezenţa membrilor europeni ai Federaţiei Internaţionale de Executive Search (IESF), precum şi a preşedintelui acesteia, Normand Lebeau din Canada.

Ne-am dorit să organizăm la Timişoara primul eveniment de business în prezenţa membrilor europeni ai Federaţiei Internaţionale de Executive Search, deoarece povestea ROSMAN Group a început la Timişoara. Am invitat manageri de resurse umane, membri ai echipelor executive ale companiilor multinaţionale, reprezentanţi ai consulatelor, reprezentanţi ai mediului academic din Timişoara, dar şi ai firmelor de avocatură să discutăm, în prezenţa colegilor noştri europeni, despre tehnologiile inovatoare, disruptive, care influenţează din ce în ce mai puternic munca noastră în domeniul managementului resurselor umane.

Am avut invitaţi 7 speakeri de top, din ţară şi străinătate, cu care ROSMAN Talent Solution are o relaţie specială de parteneriat. Aceştia au prezentat şi au răspuns la întrebări referitoare la impactul tehnologiilor moderne, în special cel al inteligenţei artificiale şi blockchain asupra proceselor de resurse umane. Facem referire tot mai des la inteligenţa artificială – şi ne întrebăm oare de ce? Am ajuns împreună la concluzia că, datorită progresului galopant al tehnologiei în mileniul 3, pentru a putea rămâne performanţi în acest domeniu competitiv al recrutării de top, trebuie, în mod imperativ, să integrăm în activitatea noastră noile tendinţe tehnologice, şi să ţinem permanent pasul cu evoluţia acestei industrii. Pe de altă parte, însă, nu putem să nu ne întrebăm dacă algoritmii sau roboţii vor putea înlocui vreodată intuiţia şi empatia – două calităţi umane indispensabile în lucrul cu oamenii la orice nivel” a declarat Adelina Roşca, Country Manager IESF şi Partner ROSMAN Talent Solutions.

În cadrul evenimentului s-a discutat şi despre noile tendinţe în managementul resurselor umane şi noile tehnologii folosite în procesele de recrutare şi selecţie. În prezent, conform studiilor din domeniu, peste 70% din candidaţi folosesc telefoanele mobile pentru a-şi căuta un job, în detrimentul celor care încă accesează un computer pentru aceeaşi activitate. De asemenea, comunicarea cu potenţialii candidaţi folosind reţelele sociale tradiţionale este deja perimată – numărul mare de solicitări primite de aceştia via LinkedIn, de exemplu conduce la rată masivă de non – răspunsuri. De aici şi întrebarea adresată specialiştilor în recrutare – cum trebuie să va organizaţi, pentru a fi pregătiţi, şi a rămâne competitivi?

Noile reglementări europene în domeniul protecţiei datelor (GDPR), şi impactul acestora asupra proceselor de resurse umane a fost una din temele intens discutate în cadrul evenimentului. O temă la fel de interesantă pentru cei prezenţi a fost dezbaterea potenţialului tehnologiei blockchain în asigurarea integrităţii şi confidenţialităţii datelor folosite în procesele de resurse umane. De asemenea, pe parcusul întregului eveniment a fost subliniat rolul inteligenţei artificiale ca fiind motorul celei dea 4-a revoluţii industriale, şi au fost evidenţiate împlementări din resurse umane, office şi retail.

 Despre Federaţia Internaţională de Executive Search, Normand Lebeau, în calitate de preşedinte, a declarat: “Suntem, la nivel mondial, unul din cele mai mari grupuri de Executive Search, şi avem peste 136 de consultanţi în 17 ţări şi 42 de oraşe, iar la finalul acestui an vom adauga inca 3 tari si 8 orase.. România ni se pare atractivă fiind o economie în creştere, cu o bază industrială solidă, existând un nivel ridicat al educaţiei şi o bună cunoaştere a limbii engleze. Am ales grupul ROSMAN să fie partener exclusiv pentru România datorită nivelului înalt de profesionalism de care au dat dovadă în proiectele internaţionale pe care le-au gestionat  la nivel de management şi senior management. Din primele 10 ţări partenere economice ale României cum ar fi Germania, Italia sau Franţa, 7 sunt membre IESF.

ROSMAN Talent Solutions este, începând cu ianuarie 2016, partenerul român exclusiv al Federaţiei Internaţionale de Executive Search, fiind un jucător important pe piaţa recrutării din România.Bazându-se pe cei peste 14 ani de experienţă în executive search şi în headhunting ai partenerilor fondatori – Adelina ROŞCA şi Silvia COVĂSALĂ,  atât la nivel local, cât şi la  nivel international, ROSMAN Talent Solution oferă o gamă completă de servicii de consultanţă strategică în recrutare, adaptată specificului organaizaţional şi nevoilor partenerilor săi de afaceri.  Grupul ROSMAN oferă servicii de recrutare, executive search, consiliere în carieră, training şi coaching, outplacement, administrare şi salarizare. Cu birou central în Timişoara din 2014, birou în Bucuresti din 2016, grupul ROSMAN este la curent cu noile tendinţe ale pieţei, şi cu abilitatea de a recomanda clienţilor săi, cele mai bune metode în atragerea si menţinerea angajaţilor talentaţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO