Info

(P) SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA este în căutarea unui investitor pentru Sucursala Electrocentrale Deva

(P) SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA este în...

Autor: Publicitate

14.06.2021, 14:42 691

SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA - în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective - este în căutarea unui investitor pentru Sucursala Electrocentrale Deva, care să demareze investiţia de realizare a unei capacităţi energetice noi, cu o putere instalată de până la 800 MWH în bandă cu emisii reduse de carbon,  care să răspundă nevoilor de consum din zona de nord-vest a ţării şi prin care să fie stopate emisiile poluante.

 

Construcţia unei capacităţi energetice noi ar însemna modernizarea şi optimizarea producţiei de energie electrică pentru zona de nord-vest. Societatea caută un investitor care să cunoască şi recunoască importanţa domeniului energetic şi impactul pe care o astfel de investiţie l-ar avea pentru întreaga comunitate din zonă şi pentru Sistemul Energetic Naţional.

Prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot şi pulberi şi Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmăreşte trecerea de la producţia de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

De asemenea, prin realizarea acestei investiţii se vor respecta prevederile Pactului verde european şi regulile de taxonomie adoptate la nivelul UE, capabile să transforme regiunea, să genereze o economie modernă, competitivă şi eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor şi care să conducă la neutralitate climatică până în anul 2050.

În conformitate cu hotărârea Adunării Creditorilor CEH S.A. din data de 21.05.2021, ofertanţii trebuie să prezinte împreună cu oferta asigurări în ceea ce priveşte capacitatea tehnică şi financiară de realizare a acestei investiţii.

În situaţia în care potenţialii investitori îşi manifestă interesul pentru Sucursala Electrocentrale Deva şi solicită informaţii cu privire la activele aferente, primirea sau comunicarea acestor informaţii se va face prin implementarea unei politici de Non Disclosure Agreement (NDA), astfel încât să nu existe riscul de dezvăluire, intenţionată sau accidentală, a datelor confidenţiale.  

Ofertele de investiţie vor putea fi depuse electronic prin e-mail la adresele office@expertinsolventa.roşi secretariat@cenhd.ro. Cei interesaţi pot obţine date suplimentare şi informaţii la nr. telefon 0354-405.232.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO