Info

(P) SAS şi Federaţia Europeană Bancară – parteneriatul care ajută băncile să lupte împortiva criminalităţii financiare cu ajutorul Inteligenţei Artificiale

(P) SAS şi Federaţia Europeană Bancară –...

Autor: Publicitate

02.12.2021, 11:20 180

Compania SAS, lider mondial în analytics a încheiat un parteneriat cu Federaţia Bancară Europeană, pentru a ajuta băncile şi instituţiile financiare din întreaga lume să reducă riscul fraudelor bancare cu ajutorul Inteligenţei Artificiale (AI).

În prima parte a anului viitor, o serie de workshop-uri virtuale gratuite de tip Masterclass, unde vor putea participa gratuit reprezentanţii şi angajaţii băncilor din Europa, vor fi susţinute de către experţi AML (Anti-money laundering), reprezentanţi ai celor două organizaţii mai sus menţionate. În cadrul workshop-urilor vor fi prezentate soluţiile bazate pe Inteligenţă Artificială şi Machine Learning (ML), care vor spori eficacitatea eforturilor băncilor în combaterea criminalităţii financiare.   

Cei ce sunt interesaţi de participarea la cursurile AML Masterclass se pot înscrie aici.

Prima sesiune - Rolul AI în AML va debuta în martie 2022 şi va examina modul în care funcţionează tehnologiile AI şi ML în cazul soluţiilor AML şi va explora facilităţile comune de monitorizare a tranzacţiilor ca oportunintate pentru îmbunătăţirea monitorizării tranzacţiilor AML şi modul în care se încadrează în cadrul de reglementare actual.

Cea de-a doua sesiune – Noi tehnologii pentru KYC (Know your customer) va avea loc în aprilie-mai 2022, care va prezenţa peisajul legislativ actual şi va aprofunda moduri noi prin care soluţiile de advanced analytics pot facilita procesele KYC şi Customer Due Diligence din cadrul băncilor. Experţii vor demonstra, de asemenea, cum soluţii precum identificarea digitală şi vizualizarea reţelei pot îmbunătăţi transparenţa şi eficienţa înregistrării clienţilor.

În urma sesiunilor online Masterclass şi a Conferinţei ACAMS Europe din iunie 2022 – EBF şi SAS vor găzdui un eveniment social, la Bruxelles, unde, un grup de experţi AML vor dezbate în direct modul în care băncile pot încorpora analize avansate în soluţiile lor AML.

Despre SAS – www.sas.com

Cu o experienţă de peste 40 de ani, compania SAS este liderul soluţiilor de analytics. Prin servicii şi soluţii software inovatoare, SAS sprijină şi inspiră clienţii din întreaga lume să transforme datele în informaţii valoroase. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.

Având o experienţă profundă cu piaţa matură, internaţională, SAS vine în întâmpinarea clienţilor cu posibilitatea unui transfer de cunoştinţe, poziţionându-se ca un partener de încredere şi fiind, practic, un consultant de business ce deţine tehnologia necesară pentru optimizarea proceselor de securitate din domeniul bancar şi nu numai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO