Info

(P) Romania Active noua voce a industriei de health and fitness

(P) Romania Active noua voce a industriei de health and...

Autor: Publicitate

28.09.2021, 16:16 3054

Salile de sport sunt sigure şi trebuie să rămână deschise în timpul pandemiei!

Romania Active, noua voce a industriei de health fitness solicită clasificarea sălilor de sport şi fitness drept Servicii Esenţiale

Bucureşti, 27 septembrie 2021: Companiile de health & fitness din România şi-au unit forţele pentru a lansa RomaniaActive, Asociaţia Română de Health & Fitness (RHFA), o iniţiativă concepută pentru a promova interesele tuturor organizaţiilor care lucrează în domeniu şi pentru a motiva mai mulţi români să fie, mai activi, mai des.

Noua asociaţie lucrează în alianţă cu EuropeActive, vocea principală care reprezintă sectorul european de fitness, alte comitete europene şi, de asemenea, IHRSA, Asociaţia Globală pentru Sănătate şi Fitness, pentru a se asigura că membrii săi se află în prim-planul tuturor modificărilor legislative ce privesc sectorul sănătăţii şi fitnessului şi sunt, de asemenea, implicaţi în dezvoltarea acestor idei de schimbare.

Viziunea RomaniaActive este de a fi vocea sectorului de health, wellness & fitness.
Salile de sport sunt sigure şi ar trebui să rămână deschise chiar şi peste rata de infectare COVID-19 de 6/1000!

Sălile de sport şi fitness - Servicii Esenţiale, un plan pentru a-i face pe români mai sănătoşi şi mai activi fizic

Menţinând sălile de sport şi piscinele interioare deschise în mijlocul pandemiei COVID, sprijinim redresarea ţării şi a sănătăţii naţiunii.

Exerciţiile fizice s-au dovedit a preveni şi, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecţiuni cardiovasculare, diabet şi obezitate. De asemenea, au un rol major în prevenirea infecţiilor tractului respirator. Românii trebuie să rămână activi mai ales acum, când se ştie că noul coronavirul provoacă cele mai grave complicaţii şi cea mai mare rată a mortalităţii la pacienţii cu boli de inimă, diabet şi obezitate.

RomaniaActive crede cu tărie, pe baza celor mai prestigioase studii medicale, că este vital să menţinem oamenii activi fizic şi că exerciţiile fizice susţin puternic sănătatea naţiunii şi recuperarea economiei. Chiar şi mesajul directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este mai mult decât concludent: „A fi activ fizic poate ajuta adăuga ani vieţii tale şi viaţă anilor tăi. Orice mişcare contează, mai ales acum, când încercăm să gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19 ".


„Înfiinţarea Asociaţiei RomaniaActive este un crucial pas înainte pentru sectorul românesc de health & fitness. Viaţa activă şi sănătoasă este vitală pentru sănătatea naţiunii şi trebuie să facem din industria noastră o prioritate larg recunoscută şi, de asemenea, rezistentă la viitoarele crize şi blocaje.
• Romania Active solicită ca salile de sport, health & fitness să fie esenţiale şi să rămână deschise în timpul pandemiei.
• Romania Active solicită sprijin pentru recuperarea financiară a sectorului de health & fitness.
• România Active solicită deducerea abonamentelor anuale din sectorul de health & fitness.

Romania Active se angajează în totalitate să îmbunătăţească sănătatea naţiunii prin promovarea sănătăţii, fitnessului, activităţii fizice şi a stilului de viaţă activ. Vom putea realiza această misiune prin facilitarea parteneriatelor de impact, prin campanii şi prin furnizarea de servicii membrilor. Pentru aceasta, oferim o platformă online de susţinere, profesională şi inovatoare care facilitează şi accelerează succesul partenerilor noştri în atingerea obiectivelor lor şi împreună creăm condiţiile în care sectorul nostru poate creşte”, a declarat Kent Orrgren, preşedintele Romania Active.

Un obiectiv important al RomaniaActive este de a atrage atenţia opiniei publice asupra faptului că sectorul de health & fitness a trebuit să gestioneze din resurse proprii criza generate de pandemie, neavând un sprijin real din partea autorităţilor. Codurile CAEN ale operatorilor din domeniu nu au fost incluse în schemele de ajutor de stat iniţiate de Guvern.

Toţi cei nouă membri fondatori ai României Active, reprezentând World Class, StayFit, Viva Sports Club, SmartFit, Stejarii Country Club, 4Moving, Elite Gym, Lotus Sport, Habit 30 Fitness, s-au angajat să contribuie la creşterea activităţii sectorului de health & fitness de la o rată de penetrare actuală de 4,2% la peste 7% membri activi din populaţiei române până în 2025.

Asociaţia oferă servicii şi facilitează parteneriatele pentru o gamă largă de organizaţii şi companii, toate angajate în acelaşi obiectiv, “Mai mulţi români mai activi mai des” şi având un rol important în realizarea acestei misiuni.

Platforma online RomaniaActive şi Codul de practică RomâniaActive, vor fi lansată în septembrie 2021.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi reprezentantul nostru media.

Contact de presă:
Luana Muresan
Media Associate
Telefon: 0732702249
e-mail: luana.muresan@perceptum.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO