Info

(P) Resursele umane, aduse la următorul nivel cu HyperCareers

(P) Resursele umane, aduse la următorul nivel cu...

Autor: Publicitate

06.03.2020, 08:00 497

HyperCareers este cea mai nouă platformă de recrutare lansată în Romania şi aduce întreg procesul de selecţie a unui candidat în mediul virtual. Hypermedia, compania clujeană de dezvoltare software, a gândit şi a produs acest proiect cu scopul de a încuraja domeniile non-IT în adopţia instrumentelor interactive cu scopul creşterii productivităţii. Inovaţia nu mai e doar o ancorare idealistă într-un viitor îndepărtat, ci se întamplă la fiecare pas, ea are loc astăzi.  

Zona resurselor umane reprezintă, la momentul de faţă, un domeniu foarte ofertant din punctul de vedere al oportunităţilor de afaceri şi al conexiunii companie - specialist HR – candidat. Vedem, de fapt, o vânătoare constantă, o luptă asiduă pentru a-l avea în echipă pe cel mai bun, într-o schimbare de paradigmă unde accentul este pe angajat, nu pe angajator. În acest context, recrutarea online prin intermediul HyperCareers vine să simplifice acest proces şi să permită, totodată, accesul la o reţea mult mai largă de candidaţi.

Reorientarea acestui departament spre zona online se produce deja de câţiva ani, însă nu în totalitate. Recrutarea are loc în mediul virtual doar pe jumătate, până la momentul interviului propriu-zis. De aici, sistemul devine destul de analog pentru lumea digitală în care ne mişcăm. Definitivarea unui contract de muncă este încetinită de factori precum dificultatea candidatului de a se deplasa în timp util la locul interviului, emoţii prea mari, întârzieri, amânări care dau programul celor de HR peste cap, contactări telefonice, introducerea manuală a informaţiilor în bazele de date şi aşa mai departe. Toate acestea consumă mult prea mult timp şi energie pentru ritmul dinamic şi competitiv al pieţei.

Cu o structură foarte bine conturată, HyperCareers funcţionează în baza a trei componente (OnlineRecruiter, VideoInterview şi LiveInterview), care pot fi accesate atât în modulul destinat specialistului HR, cât şi în cel al candidatului. Etapele de recrutare sunt cele obişnuite, dar organizate în spaţiul virtual, ele se desfăşoară mult mai dinamic: specialistul HR postează locul de muncă, candidatul aplică încărcând un CV sau completând profilul în portalul angajatorului, cei de la resurse umane analizează profilul aplicantului, îl contactează pentru etapa de pre-testare (un interviu înregistrat), iar în cele din urmă are loc programarea sesiunii faţă în faţă prin intermediul instrumentelor de video colaborare adaptate la rigurozităţile procesului de recrutare.

Pe parcursul testării înregistrate şi a interacţiunii live, răspunsurile candidatului pot fi evaluate, întrucât platforma oferă caracteristici de notare în timp real a unor serii observaţii cu privire la cunoştinţele şi comportamentul aplicantului. Fiecare loc muncă vacant este completat cu un top al celor mai promiţători candidaţi şi recomandările aferente ce urmează a fi trimise mai departe către factorul de decizie.

HyperCareers vine cu multiple beneficii de ambele părţi – angajator şi candidat – mizând pe evaluarea în timp real a candidaţilor, pe flexibilitate, pe economisirea timpului şi resurselor celor implicaţi, în scopul creării unor conexiuni echilibrate. Interacţiunea rămâne una fundamental umană, cu toate că se desfăşoară la distanţă. De altfel, un avantaj considerabil îl are şi persoana intervievată, care are ocazia de a cunoaşte dinainte profilul celui cu care va vorbi, astfel încât relaţia socială se consolidează înainte de interviul propriu-zis. În plus, această metodă testează într-un plan secund şi deschiderea viitorului angajat faţă de nou, de tehnologie şi dezinvoltura cu care se prezintă în spaţiul virtual.

Dincolo de avantajele ce ţin de logistică, mai intervine o chestiune de nuanţă auzită la un moment dat de la un specialist HR: ,,Nu ştii niciodată cu cine stai de vorbă, cine intră în biroul tău.” În aceste circumstanţe, HyperCareers devine şi o metodă mai sigură de recrutare. Uneori, la interviu se pot prezenta oameni fără vreo abilitate din cele menţionate în CV, persoane timide sau prea îndrăzneţe, persoane care vorbesc pe lângă subiect sau care nu-şi pot controla emoţiile. Atunci, o platformă de recrutare online nu e doar o metodă mai eficientă, ci e un sistem mult mai sigur faţă de cele de până acum.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO