Info

(P)Pompele de căldură – tehnologia economică şi ecologică pentru românii care se mută la casă

(P)Pompele de căldură – tehnologia economică şi...

Autor: Publicitate

16.03.2021, 09:00 36539

Date în folosinţă cu peste 100 de ani în urmă, pompele de căldură au cunoscut o dezvoltare continuă şi au devenit una din cele mai sigure şi mai fiabile tehnologii pentru încălzit din toată lumea. În 2019, ţările din Uniunea Europeană au înregistrat aproximativ 40 de milioane de pompe de căldură în funcţiune. La nivelul acelui an, Italia a fost ţara europeană cu cel mai mare număr de pompe de căldură folosite, respectiv aproximativ 19.6 milioane de unităţi (Statista 2021). Odată cu normele europene de protecţie a mediului, precum şi cu tendinţa românilor de a se muta la casă, înregistrată în perioada pandemiei, estimăm o creştere a utilizării pompelor de căldură şi în ţara noastră.

10 motive pentru care să alegi pompa de căldură Vaillant pentru casa ta

Pompa de căldură este una dintre cele mai economice, eficiente şi ecologice modalităţi de a asigura nevoile de încălzire şi apă caldă ale unei case. Deoarece principala sursă de generare a căldurii provine chiar din mediul înconjurător, cantitatea de energie necesară pentru a genera încălzirea necesară este mult redusă în comparaţie cu alte metode. Principalele beneficii oferite de această soluţie sunt:

1. Costuri reduse de funcţionare, care pot ajuta la reducerea facturilor de energie.
2. Elimină necesitatea livrării şi depozitării combustibilului la domiciliu, situaţie întâlnită în locuinţele aflate în zone fără gaze, ceea ce înseamnă că îţi poţi construi locuinţa de vacanţă în colţul preferat din ţară, fără grija unei soluţii confortabile de încălzire.
3. Pompele de căldură nu produc emisii şi sunt mult mai ecologice decât sistemele tradiţionale de încălzire.
4. Ele funcţionează eficient chiar şi la temperaturi scăzute. Doar 25% din energia utilizată de o pompă de căldură este furnizată de energia electrică, restul de 75% fiind generat de mediu prin sol, apă sau aer (în funcţie de tipul de sistem de pompe de căldură).
5. Utilizarea surselor naturale de energie înseamnă că producerea de căldură şi apă caldă este una durabilă.
6. Fără emisii.
7. Incredibil de silenţioase în timpul funcţionării.
8. Funcţionează bine atât cu sistemul de încălzire prin pardoseală, cât şi cu radiatoare.
9. Pot fi folosite ca parte a unui sistem de control climatic.
10. Tehnologie simplă şi robustă, cu întreţinere redusă şi durată lungă de viaţă.

Vaillant este o marcă cu peste 140 de ani de experienţă în tehnologii de încălzire. Experţii Vaillant te vor ajuta să găseşti soluţia potrivită stilului tău de viaţă şi care să îţi aducă economii pe termen lung. Pe lângă accesul la o reţea naţională de parteneri experţi Vaillant selectaţi, ai ocazia de a face o alegere sustenabilă şi de a contribui, prin alegerea acestui sistem, la un mediu înconjurător mai curat. În plus, te bucuri de flexibilitate, datorită faptului că toate pompele de căldură pot fi integrate în sisteme hibrid.

Când construieşti o casă, ca şi atunci când conduci o afacere, ai de luat o mulţime de decizii. Nu trebuie să îţi faci griji în ceea ce priveşte alegerea sistemului de încălzire, Vaillant reprezintă o alegere sigură, pentru viitor, în ce priveşte calitatea, confortul şi sustenabilitatea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO