Info

(P) Photon Energy Group va oferi prima sa obligaţiune verde

(P) Photon Energy Group va oferi prima sa obligaţiune verde

Autor: Publicitate

13.10.2021, 11:17 404

► Photon Energy Group urmează să vină cu prima sa emisiune de obligaţiuni verzi, cu o sumă principală de până la 50 milioane EUR.

► Rata dobânzii va fi de 6,50% pe an, cu plăţi trimestriale.

► Veniturile nete vor fi utilizate pentru finanţarea şi refinanţarea dezvoltării şi construcţiei de centrale fotovoltaice, permiţând Photon Energy Group să contribuie în continuare la un viitor cu emisii reduse de carbon şi la rezistenţa la schimbările climatice.

La data de 8 octombrie 2021, la Amsterdam, Consiliul de administraţie al Photon Energy NV (WSE & PSE: PEN, FSX: A1T9KW, ISIN „Compania”) a decis emisiunea unei noi obligaţiuni corporative verzi. Obligaţiunea, cu un volum de până la 50 de milioane EUR, va avea o dobândă anuala de 6,50% şi o durată de şase ani.

“Plasarea primei noastre obligaţiuni verzi ne permite să oferim investitorilor nu numai o oportunitate de investiţie durabilă, ci şi să stabilim o etapă majoră în creşterea companiei noastre. Venitul net din emisiune ne va permite să accelerăm dezvoltarea şi construcţia centralelor fotovoltaice; în principal cele din Ungaria, România şi Polonia, pieţele noastre centrale de creştere din Europa Centrală”, spune Clemens Wohlmuth, director financiar al Photon Energy Group.

Sub rezerva procedurii de aprobare a prospectului aferent de către Comisia de supraveghere a sectorului financiar (CSSF) din Luxemburg, oferta publică va avea loc în Republica Federală Germania, Republica Austria şi Marele Ducat de Luxemburg, de la 2 noiembrie 2021 până la 16 noiembrie 2021. În aceeaşi perioadă, obligaţiunea va fi oferită şi unui număr limitat de investitori calificaţi din alte ţări europene. În plus, obligaţiunea verde va fi oferită deţinătorilor de obligaţiuni corporative existente 2017/2022 sub forma unei oferte de schimb, de la 18 octombrie 2021 până la 12 noiembrie 2021.

Obligaţiunea verde 2021/2027 (scadenţă pe şase ani) are o sumă principală totală de până la 50 milioane EUR şi va suporta dobânzi la o rată anuală de 6,50% cu plăţi trimestriale de dobânzi. Se va face o cerere pentru a include obligaţiunea în tranzacţionare pe segmentul Consiliul de cotaţie a pieţei deschise de pe bursa de la Frankfurt. În plus, compania a demarat evaluarea imug rating pentru o opinie a unei terţe părţi privind cadrul său de finanţare ecologică.

Prospectul referitor la valorile mobiliare a fost publicat pe photonenergy.com după aprobarea sa de către CSSF, din data de 12 octombrie 2021.

 

Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG, Frankfurt am Main a fost numit unic coordonator global pentru plasarea privată a obligaţiunii corporative verzi.

Despre Photon Energy Group - photonenergy.com

Photon Energy Group furnizează soluţii pentru energie solară şi epurarea apei în întreaga lume. Serviciile sale pentru proiectele de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi a pus în funcţiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 110 MWp şi are în propriul său portofoliul său centrale cu o capacitate combinată de 89,3 MWp. În prezent, dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de peste 590 MWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operaţiuni şi întreţinere pentru peste 300 MWp la nivel mondial. A doua linie de activitate principală a grupului, Photon Water, oferă soluţii de epurare a apelor, inclusiv servicii de tratare şi remediere, precum şi dezvoltarea şi gestionarea puţurilor şi a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding care deţine Photon Energy Group, este listată la bursele de valori din Varşovia, Praga şi Frankfurt. Compania are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia şi în toată Europa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO