Info

(P) PENTRU AL CINCILEA AN CONSECUTIV, LIDL OBŢINE CERTIFICAREA TOP EMPLOYER ŞI ÎNREGISTREAZĂ CELE MAI BUNE PERFORMANŢE LA CATEGORIILE LEADERSHIP ŞI SUSTENABILITATE

(P) PENTRU AL CINCILEA AN CONSECUTIV, LIDL OBŢINE...

Autor: Publicitate

01.02.2021, 12:38 597

Lidl îşi consolidează poziţia de angajator de top la nivel naţional şi, pentru al cincilea an consecutiv, obţine certificarea Top Employer, acordată de către institutul independent Top Employers din Olanda. Compania a înregistrat  punctaje maxime şi punctaje aproape de maxim la 4 dintre criteriile evaluate – Leadership (100%), Sustenabilitate (99%), Etică şi Integritate (98%) şi Brand de angajator (98%). Mai mult, şi anul acesta, Lidl a obţinut această certificare şi la nivel european.

Certificarea Top Employer 2021 a fost acordată în urma unei analize riguroase realizate de institutul independent Top Employers din Olanda şi recunoaşte performanţele companiei ca angajator. Companiile certificate Top Employer se dedică angajamentului de a pune resursa umană în centrul activităţii de business şi a oferi angajaţilor un mediu de lucru excepţional. Anul acesta, în urma auditului, Lidl a obţinut punctaje maxime şi aproape de maxim la mai multe categorii. Punctajul de 100%, a fost obţinut la indicatorul Leadership, care atestă importanţa politicilor şi strategiilor de resurse umane în strategia generală a companiei.

Lidl a obţinut un punctaj aproape maxim, de 99%, la criteriul Sustenabilitate, care evaluează modul în care compania integrează principiile de sustenabilitate, inclusiv în practicile şi procesele de resurse umane. Sustenabilitatea este în ADN-ul business-ului Lidl, iar compania îşi optimizează constant procesele de business - de la cele ce ţin de sortimentul de produse, până la cele logistice sau de expansiune a reţelei - pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului. În plus, Lidl se implică constant în rezolvarea problemelor din comunităţile din care face parte, prin investiţii în programe gândite pe termen lung, împreună cu societatea civilă, în domeniile educaţie, mediu şi servicii de urgenţă. Scorul obţinut demonstrează eforturile continue ale companiei în direcţia dezvoltării durabile, contribuind la crearea unui viitor mai bun nu doar pentru societate ca întreg, ci şi pentru toţi angajaţii săi, prin investiţii continue în oportunităţi de dezvoltare profesională, pachete competitive de compensaţii şi beneficii revizuite anual şi în crearea celor mai bune condiţii de muncă.

În aceeaşi măsură a fost evaluat şi indicatorul Etică şi Integritate, unde Lidl a obţinut un punctaj de 98%. Rezultatul confirmă responsabilitatea pe care Lidl şi-o asumă faţă de angajaţi, prin modul în care asigură respectarea drepturilor privind remuneraţia, programul de lucru şi oferirea de şanse egale tuturor membrilor echipei, indiferent de sex, vârstă, naţionalitate sau apartenenţă la un anumit grup social.

Rezultate excepţionale au fost înregistrate şi la categoria Brand de angajator, unde Lidl a obţinut un scor de 98%. De-a lungul timpului, compania şi-a îmbunătăţit constant strategia de recrutare şi de selecţie, concentrându-se pe experienţa oferită candidaţilor, încă din etapa de aplicare până la angajarea propriu-zisă. În plus, pentru a atrage cele mai potrivite talente în companie, Lidl şi-a adaptat cu consecvenţă politicile şi procesele de HR la contextul pieţei – de exemplu prin prezenţa puternică a brandului pe reţelele sociale şi nu numai. În acelaşi timp, compania a investit constant, inclusiv prin instrumente digitale, în comunicarea valorilor care definesc Lidl ca brand de angajator. Pe lângă pachetele salariale peste media pieţei şi condiţiile excelente de muncă, oportunitatea de a construi o carieră în companie indiferent de poziţie sau departament are un rol substanţial în poziţionarea companiei drept unul dintre cei mai dezirabili angajatori din România.

„Anul 2020 va rămâne în istorie drept una dintre perioadele cu cele mai mari provocări pentru business-uri. În acest context, Lidl România ar trebui să fie cu atât mai mândri de certificarea Top Employer 2021, obţinută anul acesta. Este o mărturie impresionantă a faptului că Lidl România pune bunăstarea angajaţilor pe primul loc”, a declarat David Plink, CEO al institutului Top Employers.

Certificarea Top Employer este acordată în urma unui proces riguros de audit al cadrului organizaţional din companie. Sunt analizate practicile de HR ale angajatorilor, având la bază 20 de criterii de evaluare, structurate în 6 categorii. Printre acestea, sunt analizate strategia de management a resurselor umane, mediul de lucru, procesul de recrutare sau oportunităţile de dezvoltare oferite angajaţilor.

Despre Top Employers Institute

Institutul Top Employers este cel mai important jucător mondial din domeniul certificărilor pentru condiţii excelente oferite angajaţilor.
Institutul Top Employers îmbogăţeşte universul muncii prin dezvoltarea unor strategii eficiente în domeniul resurselor umane. Programul de certificări permite companiilor să evalueze şi să optimizeze condiţiile pe care le oferă angajaţilor.

Fondat acum 30 de ani, institutul Top Employers a identificat şi recunoscut şi anul acesta ca Top Employer peste 1.600 de compani în 120 de ţări şi regiuni de pe 5 continente. Împreună, companiile certificate Top Employer au un impact pozitiv în viaţa a peste 7.000.000 de angajaţi din toată lumea.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi:
www.lidl.ro

www.corporate.lidl.ro

Facebook Lidl Romania
 

Instagram @LidlRomania

Youtube Lidl Romania

Twitter Lidl Romania

LinkedIn Lidl România
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO