Info

(P) Noua viziune a KWS Seminţe pentru fermele de cultură mare: ameliorare genetică de înaltă performanţă şi agricultura 4.0

(P) Noua viziune a KWS Seminţe pentru fermele de...

Autor: Publicitate

21.01.2019, 08:00 1295

Cu ocazia celei de-a III-a ediţii a seriei de evenimente „Prioritate pentru Performanţă”, KWS aplică pieţei agricole impulsuri constante de know how şi informaţie tehnică, pe care jucători diverşi din domeniu le pot valorifica în scopul unei bune desfăşurări a activităţii şi al unei productivităţi sporite. Input-ul de date şi viziune oferit de KWS este menit să ajute la formularea unor răspunsuri cât mai corecte la noile cerinţe ale pieţei.

Ne-am asumat încă de anul trecut o nouă direcţie de dezvoltare, pe care am început s-o facem cunoscută în piaţa agro din România: KWS. Nivelul următor. Această perspectivă se referă la soluţiile pe care KWS le pune la dispoziţia fermierilor pentru a se menţine la standardele înalte impuse chiar de ei înşişi. De asemenea, la nivel macro, dorim ca România să se înscrie în tendinţele mondiale, unde noi, ca industrie, trebuie să fim relevanţi şi să devenim o voce importantă. Astfel, constatăm o nevoie crescută de eficienţă a culturilor din România şi din întreaga lume, care este posibilă prin utilizarea geneticii celei mai avansate şi care necesită, ca al doilea pilon, folosirea unor tehnologii moderne şi exploatarea facilităţilor oferite de industria IT. De aceea, oferim, pe de o parte, un nou set de hibrizi de porumb destinat celor mai bune rezultate iar, pe de alta, promovăm două aplicaţii dezvoltate împreună cu partenerii noştri – AGREMO, LA ORIZONT şi AGROVIR – dedicate monitorizării avansate a culturilor şi managementului fermei”, a declarat doamna Doriana Niţu, Director General KWS Seminţe.

Se spune că singura constantă în lume este schimbarea, de aceea KWS cultivă dinamismul şi cercetează continuu pentru performanţă tot mai crescută de la an la an. Ca atare, compania exploatează mereu noi surse genetice, pe care le descoperă şi le testează în vasta reţea de cercetare dezvoltată atât la nivel local, cât şi la nivel mondial, ce conectează specialişti din întreaga lume şi centre aflate în climate diferite. Cea mai recentă grupă a fost creată pentru a răspunde celor mai înalte ambiţii şi tehnologii existente în piaţă. Este vorba despre PLUS4GRAIN, un grup de hibrizi cu calităţi excelente în condiţiile agriculturii intensive. „Aceşti hibrizi sunt capabili să răspundă superior inputurilor aplicate în fermele cu practici agricole avansate, cu sole de înaltă calitate şi resurse hidrice. Hibrizii de porumb PLUS4GRAIN sunt instrumentele ideale pentru strategiile ce urmăresc rezultate foarte ridicate, rezultate record, prezentând un potenţial extrem de producţie. Aceşti hibrizi sunt capabili să valorifice cu adevărat investiţiile. Sunt ce e mai bun pentru cei mai buni.”, a declarat domnul Dr. Ing. Ion Voinea, Director Produse KWS.

Un al doilea mijloc de eficientizare prezentat în cadrul seminarului „Prioritate pentru performanţă” presupune apelul la mediul digital. Instrumentele de acest tip oferă posibilitatea analizelor aprofundate, rapide şi eficiente ale culturilor şi ale proceselor din ferme, luarea de decizii în cunoştinţă de cauză, colectarea de date, utile pentru realizarea unor statistici şi prognoze. De aceea, procesul de digitalizare este una dintre priorităţile KWS, care doreşte să-şi susţină partenerii în implementarea noilor tehnologii şi utilizarea lor într-un mod cât mai profitabil. „Agricultura românească trebuie să-şi pregătească locul din viitor, iar pentru aceasta trebuie să „lupte” cu armele cele mai noi şi mai sofisticate. KWS pune tot mai mult accentul pe instrumentele digitale, capabile să genereze şi să proceseze volume mari de date relevante pentru fermieri. Considerăm că datele exacte despre sol, resurse, hibrizi, fertilizanţi etc. sunt cheia pentru un control tot mai bun al proceselor din fermă, pentru managementul culturilor şi al business-ului în general şi pentru eficientizarea costurilor. Experienţa din alte industrii arată că acele companii care au avut un start reuşit în lumea digitală au prosperat, bucurându-se de avantajul pionieratului.”, a declarat domnul Csaba Kiss, Director Regional pentru Europa de Sud-Est al KWS SAAT SE.

Acest tip de instrumente ce servesc eficientizării se vor dovedi tot mai utile în viitor, când se estimează  o creştere a necesarului de produse agricole cu 60% până în 2030 (conform revistei Forbes).

În cadrul seminarului, au fost prezentate beneficiile unui soft de monitorizare a terenurilor prin scanare aeriană. Această aplicaţie, realizată împreună cu partenerii LA ORIZONT şi AGREMO, oferă informaţii despre eficienţa semănatului (inclusiv calculul pierderilor la semănat, stabilirea necesităţilor de replantare, evaluarea pagubelor produse de factorii climatici sau dăunători), necesarul de nutrienţi şi nivelul de îmburuienare, gradul de stres al culturilor etc., oferind şi posibilitatea de estimare timpurie a producţiei cu avantaje în contractare.

Al doilea soft prezentat are drept scop gestiunea eficientă a fermei şi a fost dezvoltat împreună cu AGROVIR. Prin utilizarea acestui instrument, sunt mai bine coordonate activităţile şi resursele din fermă (utilaje, angajaţi, parcele etc.). Fermierii îşi pot crea o perspectivă mai clară şi mai amplă asupra proceselor desfăşurate prin generarea de rapoarte şi analize, cu o cunoaştere detaliată a fiecărei etape, a costurilor şi a mijloacelor utilizate.

Despre KWS Seminţe

KWS Seminţe, subsidiară a Grupului german KWS SAAT SE, se află în topul primelor trei companii multinaţionale din domeniul seminţelor din România. Compania este activă pe piaţa locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată şi profesionistă, care a crescut în 16 ani la peste 130 angajaţi.

Cu o prezenţă remarcabilă în peste 70 de ţări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluţie şi performanţă, ducând mai departe vasta experienţă în domeniul ameliorării genetice. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat şi de încredere al fermierului de pretutindeni.

De peste 160 de ani, compania KWS îşi aduce permanenta contribuţie la susţinerea fiecărui fermier cu soluţii inovative şi personalizate pentru recolte performante, profitabile, independenţă şi prosperitate pe termen lung.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO