Info

(P) Neotech City a investit 1 mil. Euro în scanarea 3D şi geospaţială a Bucureştiului şi pune bazele trecerii de la lumea reală în lumea virtuală cu ajutorul criptomonedei NEOT

(P) Neotech  City a investit 1 mil. Euro în scanarea 3D...

Autor: Publicitate

06.12.2021, 14:46 1536

Neotech City a finalizat scanarea 3D şi geospaţială a municipiului Bucureşti şi a oraşului Voluntari. Investiţia în filmarea şi procesarea datelor este de aproximativ 1 milion de euro.

Pentru prima dată în istoria ţării noastre, atât instituţiile publice, cât şi companiile private, au acces la date digitale de mare precizie din capitala României. Practic, a fost creat „Bucureştiul digital” în format 3D, prin procesarea datelor privind nu mai puţin de 3.500 de km stradali, Neotech City deţinând cea mai mare bază de date de acest fel din ţară.

Este un moment revoluţionar în zona tehnologiilor digitale smart safe city pentru Bucureşti şi România. În acest moment, administraţiile locale de sector, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, alte instituţii publice locale şi naţionale, cât şi companiile private au acces la date 3D şi geospaţiale extrem de precise şi complexe. Prin folosirea acestor soluţii Smart City, administraţiile locale bucureştene pot face economii importante de timp şi de bani la bugete prin optimizarea imediată a proiectelor de investiţii şi dezvoltare. În acelaşi timp, prin folosirea acestei tehnologii companiile private pot câştiga un avantaj competitiv care să le aducă plusvaloare şi profituri uriaşe. Pentru mediul privat din România şi nu numai, o premieră la nivel internaţional o va reprezenta posibilitatea de a accesa aceste date prin tehnologiile blockchain, respectiv de a le achiziţiona, în viitor, cu criptomoneda NEOT”, a declarat Doru Aurelian Borşan, CEO Neotech City.

Neotech a lansat de curând moneda virtuală Neotech Finance (simbol NEOT) aflată acum în faza de presales pe neotech.finance. În viitor, criptomoneda NEOT va putea fi utilizată pentru achiziţionarea datelor şi serviciilor oferite de Neotech, planurile pe termen scurt şi mediu fiind reprezentate de integrarea tehnologiilor NFT (non-fungible tokens) dezvoltate intern, oferirea unei platforme integrate incluzând un portofel digital şi o bursă proprie de tranzacţionare a tehnologiilor create.

Neotech  utilizează cele mai exacte vizualizări din lume, la nivel de reţea rutieră 360°, îmbunătăţite cu analize inovatoare bazate pe module şi procese de inteligenţă artificială (AI), oferind informaţii utile, procesabile, care creează plusvaloare.

Prin această tehnologie se pot obţine informaţii extinse despre clădiri şi faţade datorită imaginilor panoramice de înaltă rezoluţie la 360°, fiind posibilă măsurarea distanţelor, suprafeţelor şi dimensiunilor clădirilor. Geodatele colectate sau urmărite pot fi schimbate prin interfeţe precum GML, DXF, KML, GeoJSON sau ESRIShapeFiles. Este posibilă descărcarea de date dintr-o anumită zonă şi introducerea lor în format 3D direct în programele de proiectare. Se pot face estimări de cantităţi pentru achiziţii, studii de fezabilitate, analize cantitative şi calitative, se poate realiza un GIS integrat pentru autoritatea locală, o evidenţiere digitală a PUG-ului şi a celorlalte reglementări urbanistice.

Ne dorim pe viitor să filmăm 3D&geospaţial şi să procesăm date digitale pentru toate localităţile din România, atât din mediul urban, cât şi din cel rural. Este cel mai simplu mod de a ne dezvolta şi de a progresa, având în vedere cât de competitivă a devenit cursa digitalizării la nivel global. Pe zona de infrastructură rutieră, prin Road AI, tehnologia noastră de stabilire precisă a condiţiei drumurilor asfaltate, dorim să avem o situaţie a tuturor şoselelor locale, judeţene, naţionale, dar şi a autostrăzilor. Guvernul României poate să intre în era digitală prin folosirea acestor informaţii, să reducă costurile şi să facă planuri de investiţii predictibile şi eficiente.” a declarat Ionel Albu, Head of Sales, Neotech City.

Tehnologiile Neotech permit pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor din PNRR, PNDL Anghel Saligny, POR, POIM etc., proiecţia unor propuneri de investiţii pentru a fi consultate de către publicul larg, analiza calităţii drumurilor din localitate, analiza cantitativă şi calitativă a mobilierului urban, dar şi a semnelor de circulaţie, a marcajelor rutiere, precum şi a profilului de drum, determinarea suprafeţelor utilizate ca spaţii publicitare în oraş şi taxarea corespunzătoare a acestora, măsurarea şi verificarea lucrărilor executate, şi chiar sprijin pentru echipele de intervenţii Poliţie, Pompieri, SMURD prin vizualizarea RAPIDĂ în format 3D a locaţiei unde se face intervenţia.

Datele oferite prin tehnologia Road Ai sunt organizate pe layere (straturi) şi oferă date despre crăpături (tip piele de aligator, longitudinale minore, moderate şi severe, transversal moderate şi severe), urme de camioane şi utilaje, gropi: mici, moderate, severe, partea drumului deteriorată: dreapta sau stânga, uzura drumului: moderată, severă, infiltraţii, scurgeri, sedimentări sau surpări, identificarea automată a semnelor de circulaţie, evidenţierea lipsei marcajelor rutiere, respectiv a calităţii precare a acestora, acolo unde este cazul.

Ioan Gâf-Deac, expert Smart City, fost manager în administraţia din Bucureşti a declarat: Tot oraşul în format 3D, descărcabil şi editabil în programele de proiectare reprezintă visul oricărui manager public. Se pierd bani şi timp cu metodele clasice. Din experienţa personală pe care am avut-o ca administrator public al Sectorului 4 şi director general responsabil de mobilitatea urbană pot spune că acest tip de abordare conferă premisele dezvoltării sustenabile, rapide şi eficiente. Orice sistem care oferă asemenea avantaje competitive în cursa pentru fondurile nerambursabile este mai mult decât o prioritate, este o urgenţă pentru orice primar. Cu atât mai mult în Bucureşti unde regenerarea urbană trebuie accelerată. Orice alee, bulevard, stradă trebuie analizate, modernizate, eficientizate. Numai printr-o tehnologie precum cea de faţă se pot obţine rezultate pe termen scurt şi mediu!”

 

Mai multe informaţii pe www.neotech.city, www.neotech.finance sau în clipul video de pe canalul YouTube Neotech City.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO