Info

(P) MODULIS, primul proiect logistic dezvoltat de QUALIS în Braşov

26.08.2021, 10:43 3389

Dezvoltatorul vine pe piaţă cu un concept modern de parc logistic

Dezvoltatorul imobiliar QUALIS, ce are în dezvoltare două proiecte rezidenţiale în Braşov, îşi extinde portofoliul pe o nouă nişă. Cel mai recent proiect se bazează pe conceptul de producţie şi depozitare de proximitate şi se concretizează sub forma unui parc logistic ce include multiple elemente de sustenabilitate. Parcul logistic MODULIS vine cu un concept inedit, cu 10 hale modulare uşor de compartimentat, în funcţie de particularităţile fiecărui business. Investiţia în proiectul MODULIS se ridică la 10 milioane de euro, iar valoarea de piaţă este estimată la 14 milioane de euro.

Întregul proiect va fi amenajat în municipiul Braşov, pe un teren de 45.675 mp. MODULIS va fi dezvoltat pe strada Narciselor nr. 54, artera fiind bine conectată la infrastructura oraşului. Parcul industrial va avea o suprafaţă închiriabilă de 19.880 mp. Cele 10 hale au o structură modulară, iar suprafeţele disponibile vor avea de la 660 mp la 2.000 mp.

QUALIS vizează extinderea acestui proiect la Braşov, în următorul an, cu încă 6 hectare şi replicarea conceptului la nivel naţional, în următorii ani, pe măsură ce va identifica terenurile potrivite.

Conectarea cu reţelele importante de transport şi infrastructură reprezintă unul dintre principalele criterii ce stau la baza noului parc logistic. Localizarea excelentă, în interiorul oraşului, facilitează activitatea beneficiarilor, dar şi accesul angajaţilor acestora la mijloacele de transport în comun, pe lângă soluţiile proprii ale fiecărei firme.

Lucrările vor fi demarate în luna septembrie, cele 10 hale având termen final de livrare de aproximativ 12 luni. Preţul de închiriere porneşte de la 5 euro net / mp.

 

Proiectul se adresează în special companiilor mici si mijlocii aflate în etapa de dezvoltare, extindere sau relocare. În prezent, pe piaţa locală există un deficit de spatii de producţie şi depozitare moderne, dotate corespunzător, care să răspundă nevoilor curente şi viitoare ale firmelor din punct de vedere logistic şi tehnic. Standardul de calitate va ajuta firmele acomodate în proiect să se dezvolte şi să îşi crească afacerile sustenabil şi durabil.

Dragoş Ţigău, manager general

Dezvoltatorul propune un stoc de hale noi, realizat integral din beton prefabricat, cu închideri din casete rigide de vată bazaltică şi tablă cu cută înaltă. Toate halele respectă normativele ISU în vigoare, având toate dotările impuse de lege în materie de siguranţă şi securitate la incendiu (trape automate, sprinklere, hidranţi interior/exteriori etc).

Apele pluviale vor fi preluate prin sistem de rigole dedicate, iar stocarea lor într-un lac de acumulare va deservi sistemul de irigat. Proiectul industrial integrează şi o componentă de producţie energie regenerabilă cu ajutorul panourilor solare, cu capacitatea de producţie 2,5 MWh energie verde necesară funcţionării parcului.

QUALIS va integra în acest proiect logistic şi cel mai mare HUB fast-charge pentru încărcarea rapidă a maşinilor electrice. 20 de staţii cu toate porturile de încărcare uzuale vor contribui la încărcarea rapidă a tuturor tipurilor de maşini electrice/plug-in hibrid. Facilitatea va fi disponibilă atât pentru braşoveni, cât şi pentru cei aflaţi în tranzit.

Despre QUALIS PROPERTIES

Societatea dezvoltă proiecte rezidenţiale începând cu anul 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în municipiul Braşov, iar proiectele rezidenţiale s-au realizat etapizat. Dezvoltatorul are în construcţie două ansambluri rezidenţiale în zona Tractorul, cu un număr de 744 apartamente şi 2.500 mp de spaţii comerciale. Valoarea de piaţă a proiectelor este de 54 milioane de euro.

Planurile de viitor vizează construcţia unui ansamblu rezidenţial medium-high pe un teren aflat într-o zonă centrală din Braşov. Pentru achiziţionarea terenului, Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2.1 milioane euro, prin emisiune de obligaţiuni. Valoarea cumulată a proiectelor, în următorii 4 ani, va depăşi 200 de milioane de euro.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO