Info

(P) Mişcarea O Românie Curată Începe de Acasă se extinde la nivel naţional

(P) Mişcarea O Românie Curată Începe de Acasă se...

Autor: Publicitate

26.05.2021, 08:00 153

700 kg de deşeuri colectate de 160 de voluntari în 6 locaţii din toată România

Pandemia a schimbat modul în care ne definim viaţa de zi cu zi, făcându-ne să ne regândim priorităţile şi, poate, calea pe care dorim să o urmăm. Pe măsură ce ne întoarcem treptat la normalitate, un domeniu care are nevoie, mai mult decât oricând, de atenţia noastră, este mediul înconjurător. Prin urmare, campania O Românie Curată Începe de Acasă, iniţiată în 2018 de Procter & Gamble şi Act for Tomorrow (AFT), a continuat în 2021, luând însă o şi mai mare amploare. Anul acesta, respectând cu stricteţe măsurile sanitare, mişcarea s-a extins pentru prima dată la nivel naţional şi a implicat voluntari din mai multe oraşe din România. 

Pe parcursul desfăşurării campaniei, în perioada 10 aprilie - 22 mai, au fost colectate peste 700 de kilograme de deşeuri. De asemenea, 160 de voluntari din Bucureşti, Ilfov, Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Braşov au spus DA invitaţiei lansate de Procter & Gamble şi s-au alăturat organizaţiei Act for Tomorrow pentru acţiuni de ecologizare. Acestea au avut ca scop restabilirea curăţeniei şi frumuseţii naturale a mai multor zone din ţară, precum malul lacului Griviţa şi Pădurea Cernica din zona Bucureşti sau Pădurea Baisa, o arie protejată Natura 2000 din judeţul Botoşani. Deşi pandemia a impus măsuri sanitare stricte, evenimentele, mai restrânse de această dată, au fost un exemplu pentru mulţi oameni, încurajându-i să continue misiunea pentru o Românie mai curată.

“Cu toţii avem responsabilitatea de a face lumea un loc mai bun şi trebuie să ne unim forţele pentru a proteja mediul înconjurător. Putem face acest lucru începând de la noi de acasă, prin adoptarea unor obiceiuri de viaţă mai sustenabile, extinzându-ne, apoi, către comunităţile noastre. În ciuda provocărilor aduse de pandemie, am reuşit să ne ducem misiunea mai departe, în şi mai multe oraşe şi să transformăm O Românie Curată Începe de Acasă într-o mişcare naţională. Deoarece, în final, O Românie Curată Începe de Acasă, cu fiecare dintre noi!” a declarat George Carpov, Company Communications & Government Relations Senior Manager, South-East Europe.   

Andrei Coşuleanu, Preşedintele Act for Tomorrow, explică: „La AFT, obiectivul nostru este de a demonstra că oamenii pot trăi în armonie cu natura şi, totodată, că protejarea mediului înconjurător nu este conceptul abstract şi vast la care ne gândim. Ci dimpotrivă, este vorba despre acţiuni mici, făcute în mod consecvent şi conştient. Prin urmare, participarea la iniţiativa P&G a fost un pas firesc. În 2018, am început o poveste de succes care acum se extinde la scară naţională. AFT şi P&G au un obiectiv comun - sustenabilitatea, o formă de continuare a muncii noastre în viitor, pentru copiii noştri şi pentru generaţiile care vor urma.”

Proiectul O Românie Curată Începe de Acasă’ a fost lansat acum 3 ani, în 2018, pentru a ajuta la protejarea naturii în România. Campania a crescut de la o ediţie la alta, devenind un îndemn la acţiune, care poate fi uşor urmat de fiecare dintre noi. Mişcarea reuneşte voluntari P&G, ONG-uri şi comunităţi locale într-un efort de a curăţa zonele din ţară. În ultimii ani, au fost implicaţi peste 1.700 de voluntari şi mai multe zone au fost curăţate în Prahova, Giurgiu şi Ilfov. În acelaşi timp, peste 1.000 de elevi au fost instruiţi cu privire la obiceiurile de viaţă sustenabile de acasă şi în comunităţile lor.

 

Despre Procter & Gamble

 

Prin produsele sale, P&G ajunge la aproximativ cinci miliarde de oameni din întreaga lume. Compania are unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri de încredere, de calitate, lideri în categoriile lor, precum: Always®, Ariel®, Crest®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Vicks®, Viakal, Swiffer, Aussie. Comunitatea P&G include operaţiuni în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume. Pentru cele mai recente ştiri şi mai multe informaţii despre P&G şi  brandurile sale, vă rugăm să vizitaţi  https://ro.pg.com/.

 

Despre Act for Tomorrow

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionaţi şi dedicaţi, care şi-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile şi curate. AFT îşi concentrează resursele şi know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilităţii şi a creativităţii, care să aibă impact direct atât asupra cetăţenilor, cât şi a zonelor defavorizate din România.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO