Info

(P) MASCHIO GASPARDO APROBĂ BILANŢUL CONSOLIDAT LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2019

(P) MASCHIO GASPARDO APROBĂ BILANŢUL CONSOLIDAT LA DATA...

Autor: Publicitate

28.05.2020, 07:00 212
  • PROFITUL NET CONSOLIDAT DE 5,8 MILIOANE EURO APROAPE CVADRUPLAT FATA DE PROFITUL DE 1,5 MILIOANE EURO DIN ANUL 2018
  • PATRIMONIUL NET SE RIDICA LA 64 MILIOANE EURO, IN CRESTERE CU 25 MILIOANE FATA DE CELE 39 MILIOANE EURO LA TERMINAREA EXERCITIULUI PRECEDENT
  • INDATORAREA CONSOLIDATA NETA SE REDUCE IN CURSUL ANULUI CU  34,7 MILIOANE EURO
  • SE MARESTE INDICELE DE RENTABILITATE  ROE (RETURN ON EQUITY) DE LA 3,96 LA 9,82%
 

Consiliul de Administratie al lui Maschio Gaspardo a consultat si aprobat bilantul societatii-mama si bilantul consolidat la 31 decembrie 2019, an care s-a caracterizat, pe de o parte de o puternica recuperare a marginalitatii si de cealalta parte de semnarea acordului in bonis cu mediul bancar care a presupus renegocierea si refinantarea indatorarii in Italia si majorarea consecutiva de capital subscris de catre Veneto Sviluppo S.p.A., Friulia S.p.A. si Finest.

Exercitiul 2019 s-a inchis cu un profit net consolidat de 5,8 milioane Euro, aproape cvadruplat fata de profitul exercitiului precedent, care era de 1,5 milioane Euro. Consiliul de Administratie a propus ca acest profit sa fie repartizat la Rezerva societatii.

Rezultatul excelent al exercitiului este atribuibil efectelor implementarii directivelor strategice conturate de catre conducerea la varf a Grupului la inceputul anului trecut care au vizat tocmai majorarea marginalitatii economice consolidate, cu veniturile care au fost de 316,6 milioane Euro cu o scadere de 5%, in linie cu piata masinilor agricole care in 2019 a suferit o scadere la nivel international, deosebit de accentuata in tarile extra UE.

Marja operationala bruta (EBITDA) a Grupului a trecut in cursul anului de la 30,6 la 32,2 milioane Euro (+5% de crestere), si cresterea de un punct in termeni de marginalitate procentuala asupra veniturilor  (marja Ebitda ) care trece de la  9,2 la 10,2%.

Si mai semnificativa este cresterea venitului operational (EBIT) care de la 14,6 trece la 17,8 milioane Euro, marcand o crestere de 21,7% care duce marginalitatea asupra veniturilor (marja EBIT) de la 4,4 la 5,6%. La acest rezultat a contribuit si dinamica amortizarilor care in cursul anului se reduc in special cu referire la imobilizarile necorporale.

Gestiunea financiara este afectata de evolutia diferentelor de schimb care contribuie in mod pozitiv pentru 0,5 milioane Euro fata de o absorbtie de 1,6 milioane Euro in anul precedent.

Indatorarea consolidata neta se reduce in cursul anului cu 34,7 milioane Euro suplimentar, ducand indatorarea neta totala de la 183,1 la 148,4 milioane Euro la data de 31 decembrie 2019.

In aceasta privinta, se aminteste ca deja in ultimii sase ani Grupul Maschio Gaspardo a demonstrat o capacitate importanta si constanta de generare de numerar care a condus la reducerea treptata a indatorarii consolidate cu peste 90 milioane Euro.

In lumina bunei evolutii a rezultatelor economice, se mareste in cursul exercitiului indicele de rentabilitate ROE (Return on Equity) a Grupului care, de la 3,96 % inregistrat la sfarsitul lui 2018, trece la 9,82% la data de 31 decembrie 2019, chiar luand in considerare un capital social care tine cont de majorarea subscrisa de investitorii Financiari (Veneto Sviluppo S.p.A., Friulia S.p.A. si Finest).

Grupul inchide anul 2019 cu un patrimoniu net consolidat la 64 milioane Euro, in crestere cu 25 milioane Euro fata de exercitiul precedent, fapt care confirma soliditatea patrimoniala si resursele de care Grupul dispune ca forma de finantare interna.

“Anul 2019 a fost un an foarte dificil din multe puncte de vedere - a comentat Mirco Maschio, Presedintele Grupului Maschio Gaspardo - insa rezultatele pe care le aprobam ne rasplatesc si ne confirma ca lucram  in directia corecta.”

“Cu acest an s-a terminat calea de consolidare financiara a Grupului, care multumita reinnoirii conventiei cu institutiile bancare si a majorarii de capital subscris la sfarsitul acestui an, ne va permite, in cursul urmatoarei perioade de trei ani, sa ne concentram pe cresterea si pe dezvoltarea business-ului”.

Andrea Maschio, Vice Presedinte al Grupului Maschio Gaspardo si Presedinte al Maschio Holding concluzioneaza: “Multumita angajamentului persoanelor care lucreaza cu noi am facut fata cu succes scaderii pietei internationale inregistrata in cursul anului 2019 si suntem increzatori ca, cu angajamentul si sensul de raspundere care dintotdeauna a caracterizat Grupul nostru, de la conducerea de varf la angajati, vom sti sa depasim si dificultatile rezultate din actuala urgenta sanitara, deja abordata in mod pozitiv de catre intreprindere in  interesul sanatatii colaboratorilor nostri si a continuitatii serviciilor fata de clienti”.

Grupul Maschio Gaspardo este un player mondial in productia de masini pentru prelucrarea solului, insamantare, tratarea culturilor, intretinerea spatiului verde si cosit. Fondata in  Campodarsego (PD) in 1964 de catre fratii Egidio si Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 angajati in lume in 8 fabrici de productie, din care 3 in strainatate - China, India si Romania - si in 13 filiale comerciale (Italia, Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India si Romania). Maschio Holding, actionar majoritar, detine 64% din capitalul social,  Friulia Finanziaria FVG detine 19%, in timp ce restul de 17% este controlat de Veneto Sviluppo S.p.A.

Contacte presa Grup Maschio Gaspardo:

Barabino & Partners

Tel.: +39/02.72.02.35.35

Stefania Bassi

s.bassi@barabino.it  335 628 2667

Sara Isabella Scuri

s.scuri@barabino.it  340 339 3637

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO