Info

(P) JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambiţioase

(P) JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de...

Autor: Publicitate

14.10.2021, 11:49 234

Compania JD Agro Cocora a cunoscut o creştere progresivǎ de-a lungul anilor, având ȋn prezent ȋn exploatare o suprafaţǎ de 15.000 de hectare ȋn judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Buzǎu.

Procesul de achiziţionare de terenuri agricole a demarat ȋn anul 2008, compania ajungând sǎ deţinǎ ȋntr-o perioadǎ de 4 ani o suprafaţa de 5.000 hectare. In acelaşi an, a ȋnceput construcţia fermei si a silozurilor JD Agro Cocora, o investiţie ȋn valoare de 5 milioane de euro, ȋn comuna Cocora, judeţul Ialomiţa.

Cu o investiţie de 2,5 milioane euro, ferma JD Agro Amzacea a fost construitǎ ȋn anul 2019 pe o suprafaţǎ de 3.500 mp ȋn comuna Amzacea, judeţul Constanţa. Ferma dispune de echipamente performante şi tehnologie la zi pentru atingerea nivelelor de eficienţă estimate.

Consolidarea la nivel local a continuat succesiv prin achiziţionarea şi arendarea de terenuri noi, ajungând astfel la o suprafaţǎ ȋn exploatare de 10.000 hectare ȋn 2017.

“Suntem interesaţi atât de achiziţionarea de terenuri agricole, preluarea unor societǎţi agricole cât si de luare ȋn arenda a terenurilor agricole ȋn zonele de interes. Obiectivul nostru este sǎ ajungem sǎ administrǎm peste 20.000 hectare pânǎ ȋn 2025 şi ȋn acelaşi timp sǎ continuǎm promovarea şi practicarea agriculturii sustenabile, desfǎşurând activitǎţi de cultivare a cerealelor ȋntr-un mod responsabil, protejând ȋn acelaşi timp solul şi mediul ȋnconjurǎtor, pentru un viitor sustenabil.” a declarat dl. Hans Poulsen - CEO JD Agro Cocora

In ultimii 3 ani, compania JD Agro Cocora a achiziţionat 4 societǎţi agricole de la fermierii locali, aducând totodatǎ şi schimbǎri importante ȋn modul de exploatare a terenurilor, prin utilizarea echipamentelor performante şi tehnologiilor moderne (NoTill) .

Cu o cifra de afaceri estimatǎ pentru 2021 la peste 18 milioane de euro  şi  58 de angajaţi, strategia de dezvoltare adoptatǎ de companie ȋn ultimii ani, a permis tuturor segmentelor de business din cadrul companiei sǎ se alinieze la timp şi sǎ gestioneze cu succes cerinţele din ce ȋn ce mai exigente din piaţa localǎ.

JD Agro Cocora este una dintre companiile agricole de top din România şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor. Prioritatea companiei este promovarea agriculturii sustenabile care sǎ asigure hranǎ sǎnǎtoasǎ pentru populaţie, soluri nealterate şi sǎ protejeze mediul înconjurator. Compania are 3 puncte de lucru : ferma JD Agro Cocora din judeţul Ialomiţa, comuna Cocora, ferma JD Agro Amzacea din judeţul Constanţa, comuna Amzacea şi sediul administrativ JD Agro Cocora din judeţul Ilfov, Voluntari

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO