Info

(P) Gepeto Impex SA, profit record la un an de la ieşirea din insolvenţă. „Dacă ar exista o reţetă a succesului, atunci ar fi exact reţeta produselor noastre”

(P) Gepeto Impex SA, profit record la un an de la...

Autor: Publicitate

28.06.2021, 09:51 4392

Mezelurile Gepeto sunt cel mai mare brand al industriei de prelucrare a cărnii din judeţul Constanţa, şi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de profil din sudul şi estul ţării.

La un an de la ieşirea din insolvenţă, compania Gepeto Impex SA a raportat un profit record de 56.030.729 lei. Succesul acestei reveniri în forţă se datorează în principal produselor foarte apreciate în rândul consumatorilor de carne şi mezeluri.

Înfiinţată în anul 1998 pe raza administrativă a comunei Lumina, judeţul Constanţa, Compania Gepeto Impex SA a traversat între 2015 şi 2019 o perioadă mai grea, finalizată însă cu ieşirea din insolvenţă a firmei cu un an mai devreme decât era prevăzut. Asta în condiţiile în care doar câteva mari companii din întreaga ţară, numărate pe degetele de la o mână,  au reuşit să se redreseze şi să iasă din insolvenţă în ultimii 20 de ani.

Trendul crescător şi modelul de business de succes s-au menţinut, iar confirmarea a venit: compania a înregistrat pe anul 2020 cel mai mare profit din istoria sa, în ciuda pandemiei care a lovit puternic toată economia.

Potrivit datelor publice ale Ministerului de Finanţelor, SC Gepeto Impex SA a înregistrat un profit de 56.030.729 lei.

„După o perioadă grea de reorganizare, am reuşit să ieşim cu un an mai devreme din insolvenţă, iar în 2020 am avut un profit record. Acest lucru ne arată că suntem pe un drum bun, că renaşterea noastră s-a făcut pe baze sănătoase şi trainice, iar principalul merit este al tuturor angajaţilor, furnizorilor şi partenerilor noştri, cărora le mulţumesc”, a declarat Robert Boroianu, acţionar al companiei.

Care este reţeta succesului? Chiar reţeta produselor Gepeto

Revenirea companiei a avut ca centru de greutate calitatea şi gustul produselor Gepeto. Aceasta este convingerea şefului de producţie al companiei, doamna Mărioara Sârbu.

„Dacă ar exista o reţetă a succesului, atunci ar fi exact reţeta produselor noastre. Industria cărnii şi a mezelurilor are un singur barometru, şi anume gradul de satisfacţie al consumatorilor în ceea ce priveşte calitatea şi gustul produselor. Folosim cea mai bună materie primă, utilaje moderne şi luăm în serios fiecare produs. Calitatea este esenţială şi încercăm să oferim consumatorilor cele mai bune mezeluri, produse premium. Pentru fiecare consumator, pentru fiecare familie care pune pe masă mezelurile Gepeto avem o răspundere uriaşă şi încercăm să fim tot timpul la înălţime”, ne-a povestit Mărioara Sârbu, şef producţie în cadrul fabricii de mezeluri Gepeto. 

George Muhscină, unul dintre acţionari ne-a declarat că principala provocare din punctul de vedere al acţionarilor a fost reconstrucţia echipei Gepeto, o echipă care să poată asigura viitorul companiei:

„După 4 ani de muncă simt că acest obiectiv e pe punctul de a fi îndeplinit şi odată cu atingerea ţintei vor veni şi roadele pentru că proverbul „Omul sfinţeşte locul” e parte din povestea Gepeto”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO