Info

(P) Gabriel Barna: creatorul de conţinut care te învaţă cum să editezi clipuri pentru Youtube

(P) Gabriel Barna: creatorul de conţinut care te...

Autor: Publicitate

22.03.2022, 11:52 567

Canalul de YouTube al lui Gabriel Barna este plin de conţinut de natură educaţională prin care acesta îşi propune să educe urmăritorii şi să îi inspire, învăţându-i cum să folosească mai eficient tehnologiile momentului pentru a-şi dezvolta noi competenţe relevante pentru cerinţele societăţii de azi. Canalul său este locul unde vei găsi clipuri variate, începând cu simple tutoriale care îţi arată, într-un mod uşor de urmărit, cum să produci singur conţinut video, ghiduri avansate despre cum funcţionează algoritmul YouTube şi social media, până la review-uri şi teste detaliate de echipamente utile şi dispozitive indispensabile pentru cei care vor să creeze conţinut video de calitate.

Pentru că în activităţile sale zilnice interacţionează des cu gadget-uri şi tehnologii moderne, pe canalul său de YouTube vei găsi mai multe videoclipuri care îţi arată diverse moduri prin care poţi să-ţi sporeşti productivitatea sau care te învaţă ce trebuie să faci ca să adopţi un mod de viaţă SMART.

În acele momente în care nu filmează următorul video pentru propriul canal, Gabriel Barna oferă servicii de consultanţă pentru YouTube şi social media şi dezvoltă strategii eficiente pentru afacerile şi brandurile care îşi doresc o prezenţă relevantă online.

 

În primul rând, cum ai decis să devii creator de conţinut video? Ce te-a inspirat să faci această alegere?

Sunt un om care iubeşte ceea ce face, sunt creator de conţinut educaţional si inspiraţional care dezvoltă competenţe şi uşurează vieţile oamenilor prin tehnologie, educaţie modernă şi lifestyle SMART.

Acum 6 ani m-am oprit, pentru câteva momente, din tot ce făceam şi am conştientizat că majoritatea lucrurilor pe care le-am învăţat şi aplicat cu succes in viată, le-am învăţat de pe Internet, cel mai mult de pe YouTube.

Am decis să dau mai departe acest lucru şi altora şi să ajut oamenii care au ceva valoros de oferit să creeze conţinut care să conteze pentru noi, cei care vrem sa învăţam ceva nou şi util.

Materialele mele vin în sprijinul creatorilor de conţinut care vor să ofere valoare, să îşi promoveze brand-urile personale sau afacerile. De la freelanceri la business-uri mici şi mari.

De la cei care vor să creeze un tutorial, un podcast, o emisiune online, un vlog, până la cei care vor să creeze o comunitate online.

 

Care este unealta cea mai importantă din arsenalul tău de creator de conţinut?

90% din activitatea mea are la bază conţinutul video şi, din acest motiv, am nevoie de tehnologie puternică şi modernă.

Îmi place să mă mişc liber atunci când sunt creativ şi, de cele mai multe ori, aleg să folosesc un laptop. După o perioadă bună de utilizare şi teste, am hotărât să rămân la ASUS Vivobook PRO 16X OLED. Îmi este foarte simplu să explic de ce. Îl simţi din start conceput special pentru creatorii de conţinut.

 

Ce te-a făcut să îl alegi pe ASUS Vivobook PRO 16X OLED pentru editare video?

Noi, creatorii, în general, avem “scântei”, momente în care nu trebuie să pierdem inspiraţia, ci s-o fructificăm pe loc. Dacă laptopul sacadează, merge sau randează greu, ai pierdut momentul.

ASUS Vivobook PRO 16X OLED are un procesor care nu te lasă la greu, Ryzen 9. Când vrei să tragi mai tare puţin şi să faci mai multe lucruri în acelaşi timp, cei 32 GB RAM sunt perfecţi, iar, când vine vorba de video, NVIDIA RTX 3050 Ti iese din tipare.

Îl simţi din prima că este conceput pentru creaţie şi editare. Mai vine şi Dial Pad-ul, care te face să uiţi că eşti în deplasare şi nu eşti la biroul mare din studio, unde ai o grămadă de periferice. Scroll, zoom, funcţii custom, sunt toate acolo şi le foloseşti super uşor.

 

Cât de importantă este calitatea ecranului pentru activităţile tale de editare video?

Este, fără îndoială, un lucru important. Când editezi video eşti super concentrat şi atent la monitor. Dacă nu ai în faţă un display de nota 10, oboseşti în prima oră de lucru.

Acesta este alt aspect care îmi place la acest laptop. Display 4K, OLED, cu protecţie pentru ochi şi 550 de niţi. Editez ore in sir, colorizarea iese perfect şi nu termin treaba cu ochii roşii şi obosit ca după 3 zile de editare.

 

Poţi să ne explici cum ţi-a schimbat evoluţia tehnologiilor mobile felul în care lucrezi?

Acum 6 ani, când stăteam 4 ore pentru exportul unui clip de 10 minute, dacă îmi spuneai că astăzi o să export, pe un laptop, un videoclip 4K de 10 minute în mai puţin de 6 minute, nu aveam cum să te cred.

Astăzi pot sa fac asta cu un ASUS Vivobook PRO 16X OLED!

 

~~~

 

Şi încă o menţiune utilă: în această perioadă, atunci când cumperi un laptop ASUS Vivobook Pro 16X OLED, primeşti cadou acces gratuit timp de trei luni la cele peste 20 de aplicaţii gândite pentru creatorii de conţinut, componente ale suitei Adobe Creative Cloud, pe care le poţi folosi fără restricţii, la care se adaugă 100 GB spaţiu în cloud pentru stocarea proiectelor la care lucrezi.

La final trebuie menţionată şi campania Părerea ta contează, în care te poţi înscrie prin publicarea unei scurte recenzii de utilizare a produsului pe una dintre platformele incluse în această promoţie, urmând să primeşti automat un an de prelungire a garanţiei noului tău laptop ASUS.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO