Info

(P) Eşti antreprenor sau ai un ONG? Programul TRANSFORMATOR te susţine în tranziţia către un model de dezvoltare sustenabilă. Înscrie-te până pe 25 august

(P) Eşti antreprenor sau ai un ONG? Programul...

Autor: Publicitate

24.08.2023, 08:10 113

Ce înseamnă o organizaţie sustenabilă şi cum poate chiar organizaţia ta să facă tranziţia către un model de business sustenabil? Programul TRANSFORMATOR, dezvoltat de Social Innovation Solutions, răspunde la aceste întrebări într-un mod practic, profesionist şi aplicat business-ului sau ONG-ului tău. TRANSFORMATOR, aflat la a treia ediţie, vine în sprijinul IMM-urilor şi a ONG-urilor care vor să se dezvolte durabil, oferind organizaţiilor selectate un un program de transformare accelerată către un model de dezvoltare sustenabilă. Înscrierile sunt deschise până pe 25 august şi sunt gratuite.

 

Ce presupune programul TRANSFORMATOR

Programat să se deruleze în perioada septembrie – decembrie 2023, programul cuprinde sesiuni de training şi workshop-uri, sub forma unui modul educaţional complet. Participanţii vor avea acces la cursuri, consultanţă şi audit de sustenabilitate, dar şi la mentorat din partea a peste 50 de experţi, mentori calificaţi şi investitori. Organizaţiile acceptate în program beneficiază de cursuri self-paced şi de oportunităţi de networking.

La ediţiile anterioare, programul a susţinut adoptarea de practici sustenabile de către o gamă diversă de IMM-uri şi ONG-uri activând în domenii precum educaţie, design interior, alimentaţie şi producţie alimentară, industria creativă, producţie artizanală, economie circulară, modă sustenabilă sau comerţ.

Înscrierea în program este gratuită şi se face online, până pe 25 august, urmând apoi o etapă de selectare a organizaţiilor care vor parcurge procesul de transformare.

În plus: acces gratuit pentru IMM-uri la informaţii, resurse valoroase despre sustenabilitate, webinarii cu experţi şi o întreagă comunitate

Pentru a susţine întreprinderile mici şi mijlocii în călătoria spre un business mai sustenabil, Social Innovation Solutions pune la dispoziţie şi un program despre oportunităţi, soluţii şi comunitate pe tema sustenabilităţii      ce poate fi accesat oricând, gratuit. Academia de Sustenabilitate este prima platformă socială şi de educare pe tema sustenabilităţii dedicată IMM-urilor din România. Prin modulele digitale, soluţiile personalizate pe nevoile IMM-urilor       şi webinariile interactive, antreprenorii beneficiază de conţinut relevant şi gratuit despre sustenabilitate, de la lideri de business, profesionişti şi experţi naţionali şi internaţionali. 

De asemenea, platforma facilitează networking-ul direct între participanţi, oferindu-le şansa de a se conecta cu potenţiali parteneri de afaceri, furnizori sau clienţi. Cu ajutorul celor 11 module de învăţare, al webinariilor susţinute de experţi şi al resurselor adaptate cerinţelor pieţei, antreprenorii au acces la informaţii practice despre provocările sustenabilităţii, inclusiv finanţarea sustenabilă, fiscalitatea adaptată obiectivelor de mediu, comunicarea sustenabilităţii, inovaţiile în tehnologii pentru sustenabilitate, economia circulară şi raportarea nefinanciară. Accesul în Academia de Sustenabilitate este gratuit, prin crearea unui cont în platformă.

Sustenabilitatea, modelul de dezvoltare al viitorului

Provocările multiple cu care ne confruntăm astăzi – sociale, economice, de mediu – impun fiecărei organizaţii care vrea să prospere să fie conectată la aceste realităţi, care îşi pun amprenta asupra lumii în care trăim, şi mai mult decât atât - să se implice, devenind mai sustenabile. O organizaţie sustenabilă este o organizaţie mai bine pregătită pentru viitor, mai atractivă pentru investitori, atrage mai multe talente, îşi poate reduce costurile, poate prospera pe termen lung şi totodată aduce o contribuţie pozitivă în comunitatea în care activează.

Atât programul TRANSFORMATOR, cât şi Academia de Sustenabilitate fac parte din platforma mai amplă de dialog şi dezvoltare de soluţii pentru o societate sustenabilă - Sustainable Futures - creată de Social Innovation Solution având ca partener fondator Fundaţia Coca-Cola.

—----

Despre Social Innovation Solutions

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susţine indivizi şi organizaţii să înţeleagă transformările viitorului şi să dezvolte soluţii sustenabile de tehnologie, politici publice şi antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare şi acceleratoare în România şi Europa Centrală şi de Est, lucrând cu câteva mii de IMM-uri şi ONG-uri în fiecare an prin programe precum Academia de Sustenabilitate, Future Makers şi Transformator. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversaţii despre sustenabilitate, trenduri de viitor şi economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit şi oferă consultanţă şi programe de executive education în foresight, inovaţie şi sustenabilitate.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO