Info

(P) EMBA-ul, un accelerator al carierei în domeniul investiţiilor de venture capital

(P) EMBA-ul, un accelerator al carierei în domeniul...

Autor: Publicitate

07.04.2023, 13:31 191

Ioana Mihai, Senior Investment Officer la Banca Europeană de Investiţii (BEI), face parte din echipa care analizează şi propune investiţii de capital pentru European Innovation Council Fund, cel mai mare fond european de investiţii de tip venture capital creat prin iniţiativa Comisiei Europene. Este absolventă a programului WU Executive MBA Bucharest, prezent de 17 ani pe piaţa românească.

Pentru Ioana, programul a jucat un rol crucial în accelerarea carierei sale, ajutând-o în tranziţia de la industria financiară tradiţională către zona de investiţii cu risc ridicat, în afaceri inovatoare care îşi propun să schimbe paradigmele. Programul de EMBA oferit de WU Executive Academy a fost prima sa opţiune datorită factorilor precum acreditarea triplă, reputaţia impecabilă, profesorii de la universităţi de elită şi accesul la o reţea internaţională de lideri.

Cursurile i-au completat cu teorie solidă şi actuală practica din cariera dezvoltată până la momentul respectiv, ceea ce i-a accelerat accesul internaţional în zona de fonduri de investiţii cu risc ridicat (venture capital). „Prin natura lor, acest tip de investiţii au nevoie de o abordare agilă, de tip 360 grade, de la evaluarea riscurilor, urmărirea trendurilor în domeniile ţintă, coagularea de surse de finanţare, la suportul strategic acordat companiilor în care investim. Exerciţiul din cadrul EMBA-ului m-a pus şi în tabăra «adversă», dându-mi ocazia să privesc şi prin lentila antreprenorului cu idei inovatoare în domeniul său, aflat la început de drum”, afirmă Ioana Mihai.

Modulele sale preferate din cadrul programului au fost Strategic Marketing al profesoarei Carmen Abril şi Contemporary Issues predat de profesorii Jakob Mullner şi Philip Nell, întrucât consideră că succesul unei afaceri se datorează, în cea mai mare parte, înţelegerii pieţei, a targetului de consumatori, dar şi a contextului economic şi politic.

Societatea de azi evoluează extrem de rapid datorită tehnologiei, afacerile sunt extrem de conectate între ele, prin urmare este absolut necesar să ai exerciţiul de a privi contextul general, de a înţelege cine sunt actorii implicaţi, care este miza fiecăruia şi cum te pot impacta”, este de părere Ioana.

În opinia sa, importanţa unui EMBA a crescut în ultimii ani, pentru conţinutul de învăţare, conexiunile umane şi schimbul accelerat de experienţă pe care îl primeşti şi îl oferi: „Văd destul de des cerinţa generică de «MBA studies» pentru poziţii manageriale, dar de fapt se caută (re)formarea pe care o primeşti în cadrul unui astfel de program. Antreprenorul/managerul care urmează un (E)MBA scurtează perioada de încercări până la reuşită, îşi creează o reţea de conexiuni care îl pot ajuta ulterior să găsească clienţi, parteneri, capital, etc.”, concluzionează aceasta.     

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar pun la dispoziţie 7 burse de studiu în valoare totală de 115.000 de euro pentru cei care aplică la programul WU Executive MBA Bucharest, singurul program de educaţie executivă din România care deţine tripla acreditare internaţională – EQUIS, AMBA şi AACSB.

Programul va începe în luna noiembrie şi se va desfăşura part-time, pe parcursul a 16 luni. Înscrierile pentru burse pentru programul Executive MBA Bucharest au loc în perioada 13 februarie – 5 iunie 2023 şi se fac prin completarea aplicaţiei online. Informaţii complete sunt disponibile pe: www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO