Info

(P) ECO SUD SA devine principalul furnizor de materie primă în industria de reciclare din România

(P) ECO SUD SA devine principalul furnizor de materie...

Autor: Publicitate

20.04.2018, 09:00 1174

•           Deşeurile– de la un serviciu în folosul comunităţii la o industrie înfloritoare

Reciclarea este mai mult decât o modă. Industria gestiunii şi reciclării deşeurilor reprezintă unul din domeniile cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial. Tendinţele s-au schimbat în privinţa deşeurilor, iar tehnologia a avansat rapid şi oferă astăzi soluţii optime de recuperare şi reciclare a materiei prime necesare în diverse industrii.

Daniela Buhuş, consultant financiar cu peste 15 ani experienţă în asistenţa tranzacţiilor şi modelare financiară, explică trendul ascendent al acestei industrii:

“Creşterea calităţii serviciilor în domeniu este dată de dezvoltarea tehnologiilor pentru recuperarea materialelor din deşeuri, dar mai ales de iniţiativele guvernamentale îndreptate către reciclare şi reutilizare a materialelor recuperate. Populaţia a devenit şi ea conştientă de beneficiile reciclării, ceea ce a dus la creşterea numărului de antreprenori în domeniu. Toate acestea sunt argumente care demonstrează dinamica rapidă de dezvoltare a industriei deşeurilor în viitorul apropiat”, a explicat expertul.

Pe de altă parte, subvenţiile guvernamentale şi fondurile europene contribuie şi ele la dezvoltarea industriei deşeurilor, în acelaşi timp în care ajută comunităţile din România să aibă parte de o calitate a vieţii mai bună.

„Gestiunea corectă a deşeurilor şi reciclarea înseamnă un mediu curat, sănătate publică şi igienă, estetică urbană şi, de ce nu, performanţe economice”, a mai explicat consultantul financiar, fost partener Big 4.

În România, una din cele mai dinamice companii din domeniul gestiunii şi reciclării deşeurilor este Grupul Eco Sud SA.

Compania a devenit, începând din luna aprilie 2018, principalul furnizor de materie primă în industria de reciclare din România.

„Cu o strategie bine pusă la punct, un sistem de valori clar şi obiective centrate pe investiţii în protectia mediului - în gestiunea şi reciclarea deşeurilor - Grupul Eco Sud a înregistrat o creştere dinamică an de an. Extinderea activităţii în regiunea Moldova şi creşterea cu 35 % a cifrei de afaceri confirmă stabilitatea grupului Eco Sud. Cu o echipă omogenă, având valori şi obiective comune, Eco Sud a generat o creştere proporţională a investiţiilor în domeniul ambiental, dobândind know how şi oameni specializaţi în soluţii integrate de mediu”, a mai spus expertul financiar Daniela Buhuş.

Grupul Eco Sud SA a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru gestiunea deşeurilor în judeţul Bacău, organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare (ADIS). Prin semnarea contractului cu ADIS Bacău, Eco Sud îşi consolidează poziţia de lider de piaţă în domeniul gestiunii deşeurilor, aducând standarde de calitate în acest domeniu şi în zona geografică Moldova. Cu un portofoliu de cinci Centre de Management Integrat al Deşeurilor (Bacău, Dolj, Teleorman, Ilfov, Giurgiu) Grupul Eco Sud SA contribuie eficient la atingerea standardelor de creştere a calităţii vieţii în România.

Extinderea activităţii Eco Sud SA şi în regiunea Moldova înseamnă o creştere cu 35% a cifrei de afaceri a companiei şi o majorare a cotei de piaţă la 20%.

„Soluţia Eco Sud în domeniul gestiunii deşeurilor din judeţul Bacău înseamnă eficienţă economică, sănătate publică, responsabilitate şi profesionalism în operarea instalaţiilor puse la dispoziţie” a declarat, directorul companieiEco Sud SA, Roxana Manea.

                                                                                                                                                                                                                     Daniela Buhuş, expert financiar.

SMID Bacău – care este gestionat de Grupul Eco Sud SA începând din 16 aprilie 2018 – este constituit din Depozitul Conform Bacău (celulele 2-4) şi instalaţiile sale conexe, instaţiile de sortare de la Bacău, Oneşti şi Moineşti, cele de compostare de la Bacău şi Oneşti şi staţiile de transfer de la Oneşti, Găiceana şi Bereşti-Tazlău. Acest sistem deserveşte un număr de 94 de oraşe şi comune din judeţul Bacău, însumând în totalitate aproximativ 705.000 de locuitori.

Eco Sud va asigura pentru toţi locuitorii judeţului, servicii de depozitare, tratare şi eliminare a deşeurilor menajere, dar şi servicii de compostare şi reciclare, în conformitate cu directivele europene şi normele legislative naţionale.

ECO SUD tratează deşeurile ca materie primă, nu ca gunoi         

Obiectivul declarat al Eco Sud SA este pentru sortarea şi reciclarea deşeurilor, având astfel capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieţii, protejând în acelaşi timp mediul înconjurător.

„Suntem conştienţi de situaţia alarmantă în privinţa resurselor naturale. Viitorul nu se poate clădi pe modelul „luăm – producem – aruncăm”. Pentru a asigura o creştere economică durabilă, trebuie să utilizăm resursele într-un mod inteligent şi durabil. Grupul Eco Sud a fost printre primele firme private din domeniu care a ales să aducă un aport substanţial la protejarea mediului înconjurător şi a ales să implementeze conceptul de economie circulară – zero deşeuri. Astfel, valoarea produselor şi a materialelor este menţinută cât mai mult posibil, deşeurile sunt reduse la minim, iar resursele nu părăsesc fluxul economic. Avem tehnologie, avem expertiza şi, mai mult, avem determinarea pentru a gestiona eficient deşeurile astfel încât acestea să se transforme în resursă”, a precizat directorul Eco Sud SA.

Acest tip de management al deşeurilor, corelat cu atitudinea pozitivă a autorităţilor locale din judeţul Bacău faţă de măsurile de colectare selectivă înseamnă beneficii pentru mediu, sănătatea publică, inclusiv de natură financiară pentru autorităţi şi populaţie deopotrivă.

Expertul în piaţa deşeurilor, Călin Istrătoiu, precizează că procesul de colectare selectivă a deşeurilor de la populaţie înseamnă transformarea în venit, în loc de o cheltuială pentru autorităţile publice a acestui tip de activitate. „Deşeurile – colectate separat – reprezintă o resursă importantă de materie primă pentru industria de reciclare, produsele rezultate urmând să fie reintroduse în consum. Companii precum Grupul Eco Sud, care îşi concentrează activitatea către acest tip de soluţii, adică gestionarea deşeurilor ca fiind o resursă, nicidecum gunoi, reprezintă viitorul în acest domeniu”, a spus Călin Istrătoiu.

Grupul Eco Sud va implementa, în viitorul apropiat, o infrastructură modernă de selectare a deşeurilor cu ajutorul căreia gradul de recuperare a materiei prime pentru industria de reciclare va creşte cu 25 %. „Este o măsură care aduce soluţii pe trei direcţii: protecţie a mediului, atingerea obiectivelor de ţară şi performanţă economică”, a mai spus Roxana Manea.

Reutilizarea materiei prime din deşeuri aduce un aport considerabil industriei prelucrătoare a metalului, metalelor neferoase (aluminiu), plastic, hârtie/carton sau sticlă. De asemenea, tratarea deşeurilor biodegradabile înseamnă resurse pentru producerea de energie termică, energie eletrică, combustibil lichid şi gazos.

ECO SUD SA – 20 de ani de experienţă în gestiunea deşeurilor

Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluţii integrate de mediu destinate depozitării şi eliminării deşeurilor menajere solide urbane şi a deşeurilor industriale asimilabile.

Obiectivul companiei este acela de a crea parteneriate stabile cu autoritatile publice, cetatenii şi comunităţile locale în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea, pentru o gestiune eficientă a serviciilor şi pentru a promova o reducere progresivă a cantităţilor de deşeuri generate, de la colectare până la depozitarea finală. Prin acest proces, Eco Sud SA recuperează resurse valoroase şi necesare calităţii vieţii.

Compania este licenţiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Societatea de Avocaţi “Perju, Rotaru şi Asociaţii” a oferit asistenţa juridică Grupului Eco Sud în cadrul acestui proiect.

“Poziţia de lider a Eco Sud este dată de soluţiile inovative pe care le oferim, de satisfacţia comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea, de profesionalismul echipei noastre, de dedicarea totală a acestora în proiectele derulate, de spiritul rezistent şi de munca responsabilă a tuturor angajaţilor noştri din ultimii 20 de ani. Acestea sunt valorile Eco Sud şi declaraţia noastră de misiune pe care o vom implementa şi în judeţul Bacău. Experienţa ne ajută să găsim soluţii de mediu, iar expertiza noastră aduce plus valoare autorităţilor locale, comunităţilor şi cetăţenilor ce ne aleg ca furnizori de servicii de mediu”, a declarat Roxana Manea, director al companiei Eco Sud SA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO