Info

(P) E-INFRA Group, investiţii substanţiale în infrastructura viitorului pentru energiile verzi

(P) E-INFRA Group, investiţii substanţiale în...

Autor: Publicitate

30.03.2021, 12:02 332

Green Deal, pactul ecologic european, îşi propune ţinte foarte ambiţioase de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pe continent şi de creştere a ponderii energiilor regenerabile la nivelul ţărilor membre ale Uniunii Europene. Atingerea neutralităţii climatice până în 2050 presupune investiţii masive în proiecte care generează energie verde şi o nouă şansă pentru România de a exploata eficient potenţialul pe care îl are în acest sector.

Ca parte a grupului E-INFRA, Nova Power & Gas contribuie la dezvoltarea infrastructurii energetice nationale prin proiecte destinate producţiei locale de energie, cu investitii totale  de peste 105 milioane euro.

Inca din 2012, compania a început investiţiile în infrastructura de producţie de energie electrică din surse regenerabile, dezvoltând două parcuri fotovoltaice cu o putere instalată de 9 MW, în vestul ţării.

Anul acesta, in Aprilie se finalizeza lucrarile la prima centrala electrica pe gaz, cu o investitie de 7 milioane euro si cu o putere instalata de 13.4 MW, localizata in judetul Cluj. Principalul avantaj al acesteia il reprezinta reducerea poluarii cu pana la 50% in comparatie cu o centrala electrica de aceeasi putere pe carbune.

Totodata, centralele pe gas, pe termen lung, pot fi convertite, partial sau total, in centrale pe baza de hidrogen fara modificari majore in Sistemul electroenergetic National si a Sistemnul National de transport a gazelor naturale.

In completarea acestora Nova pregateste un proiect de dezvoltare a unei noi centrale pe gaz cu o putere instalata totala de 88 MW  si extinderea cu 22MW a productiei de energie regenerabila din surse fotovoltaice. In total investitia se ridica la aproape 90 milioane euro urmand a fi finalizata in anul 2024.

Infrastructură de producţie sunt sustinuta de proiecte de investitii in construcţia de reţele de distribuţie a gazelor naturale, în mai multe oraşe din ţară.

Nova Power & Gas investeşte astfel într-un viitor sustenabil, raspunzand provocarilor de reducere a poluarii prin decarbonizarea sistemului energetic.

Ca parte a grupului E-INFRA, care in prezent are aproape 600 de angajaţi şi generează o cifră de afaceri de peste 120 de milioane de euro pe an, Nova Power & Gas este, din 2007, furnizor de energie electrică şi gaze naturale, distribuitor de gaze naturale şi furnizor de energie verde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO