Info

(P) De ce să te înscrii la o şcoală IB World? Mark Twain International School invită copiii şi tinerii între 2 şi 18 ani în anul şcolar 2021-2022

Anca Macovei – Vlăsceanu: Fondator şi Director al şcolii

Anca Macovei – Vlăsceanu: Fondator şi Director al şcolii

Autor: Publicitate

09.09.2021, 09:00 1338

Mark Twain International School - 26 de ani de educaţie privată premium

Mark Twain International School este una dintre cele mai vechi şcoli private din România şi oferă două divizii de studiu, Bilingvă şi Internaţională, pentru peste 500 elevi de 40+ de naţionalităţi. Şcoala deţine toate acreditările naţionale ARACIP, are  statusul de Cambridge International School şi este printre singurele instituţii din România cu acreditare IB World pentru tot continuumul preuniversitar de studiu (Primary Years Programme, Middle Years Programme, Diploma Programme).

Povestea şcolii a început chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie 1995, odată cu deschiderea primei grădiniţe în Bucureşti. Scopul fondatorilor, care va deveni ulterior misiunea şcolii, era de a oferi elevilor un învăţământ primar şi secundar internaţional de înaltă calitate în limba engleză, prin crearea unui mediu de învăţare în care elevii din toate categoriile de viaţă sunt fericiţi, cresc şi se dezvoltă în spiritul explorării, inovaţiei, empatiei, unităţii în diversitate şi dragostei pentru pace.

În 1999 apare Şcoala primară, iar în 2002 şi 2005 se adaugă Gimnaziul şi Liceul, urmând ca, între 2006 şi 2008, după împlinirea vârstei de 10 ani, să devină prima şcoală autohtonă privată din România complet acreditată IB World pentru cele trei programe performante.

“​​Mark Twain International School redefineşte educaţia premium din România, precum şi profilul elevilor contemporani - copii şi tineri diverşi, cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, dornici să acceseze cu plăcere şi pasiune tainele universului cunoaşterii, alături de mentorii lor experimentaţi. Aceştia învaţă din prima clipă să comunice în mai multe limbi ale globului, să îşi pună mereu întrebări şi să caute soluţiile corecte pentru orice situaţie sau context. Ei sunt încurajaţi să aibă iniţiativă şi un glas puternic, aducând în jurul lor plusvaloare, şi aspirând să se afle cu folos în centrul comunităţii globale, unde acţionează cu pricepere şi creativitate”

 

Ce este un IB World School?

IB provine de la International Baccalaureate, iar acesta este aspectul care diferenţiază şcoala Mark Twain International School de şcolile cu care suntem obişnuiţi. Elevii între 2 şi 18 ani studiază după programa Bacalaureatului Internaţional, un sistem de învăţare care se concentrează pe încurajarea gândirii critice şi dezvoltarea abilităţilor de rezolvare a problemelor. Ei deprind o gamă largă de responsabilităţi şi valori umaniste, învaţă să fie empatici şi deschişi la lucrurile noi, să-şi asume riscuri şi să fie principiali, după cum ne spune Anca Macovei-Vlăsceanu, fondator şi director al şcolii: 

Când vorbim despre educaţie şi despre ce înseamnă, ceea ce vrem cu adevărat să ştim este cum să le insuflăm studenţilor noştri valorile care îi vor face să înveţe cum să devină oameni mai buni. Cum putem fi siguri că îi trimitem în viaţă cu abilităţile de care au cu adevărat nevoie pentru a creşte şi a se dezvolta într-un mod fericit şi de succes? Acum, la aniversarea de 26 de ani a şcolii, suntem mai dedicaţi ca niciodată implementării educaţiei internaţionale care îşi propune să creeze o lume mai echilibrată.”

În prezent, Mark Twain IS este singura şcoală autohtonă privată care oferă elevilor săi două tipuri de bacalaureat din care să aleagă: Bacalaureatul internaţional şi Bacalaureatul naţional. Studenţii beneficiază, de asemenea, de îndrumare şi consiliere pentru saltul la treapta universitară, precum şi de ajutor în procesul de aplicare. Diploma IB este recunoscută de toate marile universităţi din lume, iar acest lucru se vede în rata de acceptare de 100% a elevilor.

 

Spaţiu de învăţare: campusul cu 16.000 mp de verdeaţă din Băneasa

Mark Twain International School îşi desfăşoară activitatea în două campusuri la marginea pădurii Băneasa, Junior Campus, dedicat copiilor de Grădiniţă şi Şcoală primară şi Secondary Campus, unde studiază elevii de Gimnaziu şi Liceu. Împreună, acestea însumează 16.000 mp de spaţii verzi, locuri de joacă, terenuri de sport şi grădini recreative. 

“Pe lângă rezultatele academice, ne-am preocupat întotdeauna de bunăstarea fizică şi mentală a elevilor noştri. Suntem construiţi în jurul nevoilor lor, iar fiecare copil are nevoie de spaţiu să alerge, să se dezvolte şi să se joace. La asta adăugăm toate serviciile din campus: mese proaspete gătite zilnic de o echipă minunată de profesionişti şi condusă de nutriţionişti, transport confortabil de acasă la şcoală, consiliere, consiliere de carieră şi asistenţă medicală permanentă. Pe scurt: tot ce are nevoie un copil să înveţe şi să se dezvolte nestingherit” 

 

Campania de înscrieri în anul şcolar 2021-2022

Înscrierile la Mark Twain International School mai continuă şi în luna septembrie, iar cei care au aşteptat până acum mai au şansa să găsească un loc liber la Grădiniţă, Şcoală primară, Gimnaziu şi  Liceu Teoretic, atât la divizia Bilingvă, cât şi la divizia Internaţională.

Peste 500 de elevi de 40+ naţionalităţi sunt aşteptaţi în sălile luminoase de clasă în anul şcolar 2021-2022. Iar şcoala îi caută pe cei mai iscusiţi elevi, viitori Prinzători de vise, aşa cum ne arată campania 360 de înscrieri lansată în colaborare cu agenţia Two & From.

Am căutat o agenţie care să ne înţeleagă bine mesajul educaţional şi care să se adapteze la ritmul nostru alert. Two & From s-a potrivit perfect cu viziunea noastră şi a venit la masă cu un suflu proaspăt de creativitate. Aşa s-a născut conceptul de Prinzători de vise: tineri ageri, curioşi, cu calităţi magice, care învaţă cum să navigheze prin provocările societăţii moderne şi să-şi urmărească visul.  Elevii noştri sunt încurajaţi în fiecare zi să-şi descopere pasiunile şi talentul, iar conceptul ales îi inspiră să devină motivaţi şi curajoşi în misiunea lor.” 

 

Planuri de viitor pentru Mark Twain International School
 

Pentru fondatorii şcolii, viitorul arată mai bine ca niciodată. Şcoala are planuri pentru un campus nou în nordul capitalei şi ia în calcul extinderea în ţară. Toate acestea, însă, sunt pe locul doi după grija faţă de echilibrul elevilor şcolii.

“Va fi un început de an şcolar exemplar. Suntem optimişti că vom avea elevii prezenţi fizic în prima zi, aşa cum a anunţat Ministerul Educaţiei, deci suntem în toiul pregătirilor pentru prima zi de şcoală, cu toate măsurile sanitare şi procedurile respectate. Desigur, suntem pregătiţi şi pentru scenariul în care şcoala trebuie să continue online. Profilul nostru internaţional ne-a îndemnat să ne perfecţionăm sistemul de predare online şi învăţare hibridă încă dinaintea pandemiei. Abia aşteptăm prima zi de şcoală!”






















 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO