Info

(P) Cum te ajută un Executive MBA să începi propria afacere

(P) Cum te ajută un Executive MBA să începi propria...

Autor: Publicitate

14.07.2021, 08:00 651

Programele de Executive MBA de pe piaţa românească atrag anual zeci de manageri ambiţiosi, interesaţi să îşi dezvolte perspectivele asupra afacerilor şi abilităţile de leadership. După absolvirea cursurilor, majoritatea participanţilor evoluează în carieră, fie în poziţii de top management, fie devin antreprenori de succes.

Mirela Pitu, alumna a programului Executive MBA Bucharest oferit de WU Executive Academy de 15 ani în România, îşi aminteşte cum a pus bazele agenţiei de comunicare şi marketing Pi2 PR, pe care o conduce din anul 2008: „Am fondat Pi2 PR la două săptămâni după absolvirea programului de Executive MBA, fiind aproape o decizie instantanee. Când începusem cursurile oferite de WU eram foarte mulţumită de poziţia pe care o aveam la acel moment, de director general al unei agenţii internaţionale de PR. Nu mi-aş fi imaginat niciodată că lunile de program îmi vor schimba viaţa profesională într-o măsură atât de mare.”

Aceasta povesteşte despre programul de EMBA că a fost o experienţă remarcabilă, care a transformat-o complet, oferindu-i cunoştinţe de top şi oportunitatea de a întâlni oameni de succes, care ulterior i-au devenit prieteni apropiaţi. „Am câştigat multă încredere, ceea ce m-a ajutat foarte mult în gestionarea punctelor slabe, fără să mă tem de ele”, adaugă ea. Privind retrospectiv, consideră că înfiinţarea propriului business a fost una dintre cele mai bune decizii luate vreodată.

În opinia sa, importanţa obţinerii unei diplome de Executive MBA a crescut în ultimii ani, iar interesul pentru astfel de programe se va menţine ridicat şi în viitor, din mai multe motive:

„În primul rând, sistemul de învăţământ românesc nu este adaptat la nevoile de afaceri ale secolului 21. Din acest motiv, este dificil să performezi într-o funcţie managerială fără să fi fost expus unui curriculum internaţional de afaceri. În al doilea rând, dezvoltarea tehnologică din ultimii ani, în mai toate industriile, impune o actualizare constantă la nivel de know-how. Iar un EMBA îţi oferă o mai bună înţelegere a mediului global de business, şi în plus, te face şi mai atractiv ca potenţial candidat pentru poziţii internaţionale.

WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena (WU) - cea mai mare universitate de business din Europa, a deschis sesiunea de burse de studiu în valoare de 200.000 de euro adresate aplicanţilor la programul WU Executive MBA Bucharest.

WU EMBA Bucharest şi-a stabilit un renume pe piaţă, fiind considerat cel mai important program internaţional de Executive MBA din România datorită triplei acreditări (AACSB, AMBA şi EQUIS), deţinută de mai puţin de 1% din toate şcolile de afaceri din lume.

Acesta este recunoscut pentru latura practică a cursurilor, concentrată pe studii de caz de actualitate, oportunităţile de networking oferite, dar şi pentru profesorii reputaţi de la unele dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, precum IE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (SUA). De asemenea, studenţii beneficiază de trei module internationale, desfăşurate în Austria şi SUA.

Noua sesiune va avea startul în luna noiembrie, cursurile fiind desfăşurate în regim part – time, pe parcursul a 16 luni. Programul cuprinde 14 module care acoperă atât subiecte de management general, cât şi practici de leadership global, fiind astfel special adresat executivilor cu experienţă, care vor să îşi accelereze cariera. 

Bursele se acordă în ordinea aplicaţiilor şi pe baza dosarului de înscriere în program, înscrierile având loc până la data de 15 Septembrie 2021.

Informaţii complete sunt disponibile pe site-ul WU Executive Academy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO