Info

(P) Cum s-au apreciat preţurile apartamentelor noi din Greenfield Băneasa în perioada 2014-2020

(P) Cum s-au apreciat preţurile apartamentelor noi din...

Autor: Publicitate

23.02.2021, 06:00 1277

Aprecierea valorii locuinţei pe termen mediu şi lung este unul dintre aspectele importante pe care un investitor le are în vedere atunci când achiziţionează un apartament sau mai multe unităţi locative.

În ansamblul rezidenţial Greenfield Băneasa, preţurile au avut o pantă ascendentă în ultimii ani, iar cei care au cumpărat aici o locuinţă în urmă cu 5 sau 6 ani, pot contabiliza o creştere semnificativă a valorii activului imobiliar.

Apreciere de până la 61% în 6 ani

Preţul mediu al unui apartament cu 2 camere în Greenfield Băneasa s-a apreciat în mod constant în ultimii 6 ani. Dacă în 2014, preţul mediu fără TVA era de 48.645 de Euro, la finalul anului 2020, acelaşi tip de apartament s-a tranzacţionat cu un preţ mediu de 78.315 Euro, potrivit datelor furnizate de Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Greenfield. Cea mai mare diferenţă de preţ înregistrată este de 32.000 de Euro. Impresionant!

Pentru un apartament cu 3 camere, preţul mediu de tranzacţionare, fără TVA, a fost de 64.484 de Euro în 2014 şi a crescut la 92.590 de Euro în 2020. Asta înseamnă o apreciere cu 44% în 6 ani.

Un apartament cu 4 camere de 124 mp din Greenfield s-a apreciat în ultimii 6 ani cu mai bine de 50.000 de Euro. Calculele au în vedere preţuri fără TVA şi fără loc de parcare.

Evoluţia preţurilor de vânzare pentru locuinţele din Greenfield Băneasa a urmat investiţiile pe care Impact le-a făcut în cartier, pornind de la preocuparea constantă pentru construcţii sustenabile, pentru soluţii tehnice şi finisaje de ultimă generaţie, investiţii în facilităţi care urmăresc creşterea calităţii vieţii şi locuirii pentru comunitatea de rezidenţi. Un alt factor care continuă să contribuie la aprecierea preţurilor pentru locuinţele din Greenfield Băneasa este cererea mare pentru închiriere în acest complex rezidenţial. Băneasa este cererea mare pentru închiriere în acest ansamblu rezidenţial. Localizarea în zona de Nord, în imediat vecinătate a pădurii, în Sectorul 1, a favorizat cu siguranţă acest context.

În perioada 2014 – 2020 peste 4.500 de persoane au ales să locuiască în Greenfield Băneasa

Atâta vreme cât piaţa şi economia îşi vor urma cursul normal, atâta vreme cât nevoia de locuire rămâne la un nivel foarte ridicat (înregistrăm în continuare un număr mare de persoane pe unitatea locativă, România fiind ţara europeană cu cel mai ridicat procent al supra-aglomerării, de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene), trendul crescător al preţurilor se va menţine poate chiar cu un ritm mai accelerat decât până acum, dacă ţinem cont de noile reglementări în materie de construire (obligativitatea nZEB, de exemplu) care presupun investiţii suplimentare, costuri mai mari, deci preţuri mai mari.

Orice regret cu privire la pierderea unei oportunităţi de investiţie cu randament extrem de atractiv, poate fi anulată pentru că şi în prezent, există oportunităţi şi oferte interesante în cadrul ansamblului Greenfield Băneasa.

Impact SA, singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursă, cu o experienţă de 30 de ani în piaţa rezidenţială, lucrează în acest moment la construcţia celei de a patra faze de dezvoltare din Greenfield, iar preţurile pentru noile locuinţe sunt exclusive în perioada de lansare. Cei care vor să beneficieze de oferta unică trebuie să ştie că preţurile sunt disponibile doar până la începutul lunii martie 2021.

Astfel, un studio de 62 de metri pătraţi are un preţ special de 69.542 de Euro plus TVA în oferta exclusivă de lansare. Un apartament cu 2 camere în suprafaţă de 76 mp poate fi achiziţionat până la 1 martie la preţul special de 84.161 de Euro plus TVA.

Un apartament cu 3 camere are un preţ exclusiv de 114.866 de Euro plus TVA.

Investiţii în dezvoltare pentru creşterea valorii locuinţelor

Evoluţia pozitivă a preţurilor din Greenfield Băneasa poate fi susţinută în continuare având în vedere planurile de investiţii ale Impact în dezvoltarea complexului. Compania s-a asociat cu municipalitatea pentru a construi o şcoală şi o grădiniţă de stat, iar Greenfield va fi unul dintre puţinele proiecte de anvergură la nivel naţional care pune la dispoziţie rezidenţilor unităţi de învăţământ de stat.

Compania  a început construcţia la Greenfield Plaza, un centru multifuncţional care va include un strip mall, SPA, piscine interioare şi exterioare, săli de fitness şi spaţii suplimentare pentru servicii. Investiţia va fi finalizată la începutul anului 2022 şi va acoperi 21.496 mp.

Dezvoltarea Greenfield se realizează pe baza unor soluţii inteligente care asigură eficientizarea consumului de resurse pe o perioadă îndelungată. Locuitorii din cartier au un stil de viaţă sănătos, iar în Greenfield şi împrejurimi sunt numeroase oportunităţi pentru a practica sport în natură.

Ansamblul are numeroase spaţii verzi, inclusiv parcuri private, alei de promenadă şi multiple spaţii cu locuri de joacă pentru copii. La acestea se adaugă 4.500 mp de spaţii dedicate sportului cum ar fi spaţii pentru fitness, teren de sport şi piscine.

Impact are o strategie de dezvoltare pe termen lung pentru Greenfield, iar ambiţia dezvoltatorului este să transforme complexul din nordul Bucureştiului în unul dintre cele mai mari proiecte verzi din Estul Europei.

Eficienţa energetică ridicată a clădirilor şi infrastructura din complex care facilitează consumul responsabil al resurselor reprezintă investiţii sustenabile care vor contribui şi la creşterea valorii locuinţelor în continuare.

Toate aceste aspecte sunt relevante pentru viitorii rezidenţi, dar mai ales pentru investitori. Perioadele de vânzări off-plan sunt un moment oportun investiţiilor, iar pentru a afla ofertele actuale, investitorii trebuie doar să solicite oferte personalizate.

Pentru mai multe detalii privind ansamblul rezidenţial Greenfield puteţi accesa site-ul proiectului www.greenfieldresidence.ro sau ne puteţi contacta pe e-mail la greenfield@greenfieldresidence.ro

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe ale ţării. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence, ansamblu rezidenţial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, anul acesta, Impact a demarat construcţia unui proiect rezidenţial premium în Constanţa, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile şi 676 de apartamente, construit pe o suprafaţă de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.  De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional şi demarează Greenfield Copou, în Iaşi. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafaţă de 48.685 mp.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO