Info

(P) Cum îţi poate proteja afacerea soluţia Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security, aflată în portofoliul Orange Business Services

(P) Cum îţi poate proteja afacerea soluţia Bitdefender...

Autor: Publicitate

22.03.2021, 08:00 2201

După un an în care zona de digitalizare a luat un avânt fără precedent şi în care tot mai mulţi am conştientizat că mutarea afacerilor în online vine cu responsabilitatea şi cu urgenţa protecţiei cibernetice, Orange Business Services a anunţat extinderea portofoliului său de soluţii de securitate pentru companii cu un serviciu oferit în parteneriat cu Bitdefender: Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security.

De ce o astfel de alegere, cum poate ea să salveze business-urile mici şi mari şi ce beneficii aduce, sunt întrebări pentru al căror răspuns te invităm să citeşti acest articol.

 

Ce esteBitdefender Gravity Zone Cloud MSP?

Este o soluţie de securitate cibernetică pentru IMM-uri şi companii mari. Ea include multiple tehnologii şi nivele de protecţie pentru mediile de lucru fizice (desktop-uri, laptop-uri, servere), virtuale (maşinile virtuale din cloud) şi hibride. Poate fi activată cu sau fără perioadă contractuală, iar facturarea se face pe baza consumului lunar de licenţe şi a opţiunilor activate, în funcţie de nevoile fiecărui business.

Varianta de bază implică licenţa Bitdefender Agent, ce oferă protecţie anti-malware şi antivirus, protecţie împotriva exploatărilor de securitate, analiză de risc şi monitorizare continuă a proceselor. În funcţie de specificul afacerii lor, clienţii pot adăuga opţiuni avansate de protecţie.

 

De ce este nevoie de această soluţie de securitate?

În 2020, a fost înregistrată o creştere de 15% în accesarea de către clienţi a serviciilor de securitate din portofoliul Orange Business Services. Acest lucru se datorează pe de-o parte mutării activităţii multor companii în online în contextul pandemic şi pe de altă parte creşterii atacurilor cibernetice, alimentate tocmai de primul comportament.

În cadrul Orange Busines Services există o atenţie specială pe zona de securitate. De aceea portofoliul este variat şi într-o continuă creştere. Compania oferă servicii complete de protecţie a datelor: la nivel de reţea – prin soluţia Business Internet Security – care funcţionează prin filtrarea şi securizarea traficului în cadrul conexiunilor fixe şi mobile oferite de Orange şi, de curând, la nivelul infrastructurii fizice  – laptopuri, servere, maşini virtuale –  prin Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP.

 

Ce este un MSP?

Un MSP (Managed Service Provider) este un furnizor de servicii administrate. Astfel, Orange oferă pentru soluţia Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security servicii de instalare, configurare şi management al platformei, asigurând o utilizare cât mai uşoară. De asemenea, în cazul companiilor care nu au o echipă de IT sau care îşi doresc pur şi simplu o simplificare în utilizare, clienţii pot opta pentru gestionarea platformei de către echipa dedicată din Orange Business Services, pentru o protecţie fără griji, prin intermediul serviciului Managed Services.

 

Cui se adresează soluţia Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security?

Soluţia se adresează atât companiilor mici, cu infrastructură fizică de lucru (desktop-uri, laptop-uri, servere) cât şi celor medii şi mari, cu infrastructură virtuală (maşini virtuale în cloud sau infrastructuri hibride).

 

Care sunt avantajele aduse de Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security?

Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security aduce o serie de avantaje, care îmbină uşurinţa în utilizare cu flexibilitatea în consum şi taxare şi cu un grad ridicat de protecţie:

- este o soluţie uşor de instalat şi de gestionat, cu impact minim asupra resurselor companiei;

- se bazează pe un model de licenţiere flexibil, care permite taxarea în funcţie de consumul lunar;

- este o soluţie de securitate modulară, concepută pe 2 straturi de securitate – modulul de bază şi cel avansat. Modulul de bază poate fi licenţiat separat şi vine la pachet cu anumite funcţionalităţi care protejează dispozitivele clienţilor, procesele şi conţinutul care rulează pe acestea: anti-malware, firewall, device control, content control, process monitoring, exploit defence, web filtering şi analiză de risc, precum şi o analiză a comportamentelor.

Stratul următor include soluţii mai avansate de securitate, pentru atacuri mai complexe. Sunt mai multe module care pot fi licenţiate fie separat, fie împreună, care acţionează asupra acelor vulnerabilităţi care persistă în sistem - atacuri de tip malware ascuns - pentru care nu există fişiere şi care exploatează anumite funcţionalităţi. Ele depăşesc astfel sfera protecţiei clasice, care identifică fişierele maligne de tip virus dintr-o listă şi le carantinează.

De aceea, un alt avantaj major oferit de către Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP Security este faptul că oferă cea mai eficientă protecţie împotriva atacurilor avansate existentă pe piaţa de soluţii de tip MSP.

 

Ce include portofoliul Orange Business Services în zona de cybersecurity?

La Orange Business Services există un interes foarte mare pentru securitatea cibernetică. Plecând de la reglementări precum GDPR şi ajungând la procese de producţie gestionate automat, datele joacă un rol cheie în orice afacere modernă, iar toate acestea trebuie protejate de vulnerabilităţi.  Pe lângă Business Internet Security, protecţia la nivel de reţea, şi Bitdefender Gravity Zone Cloud MSP, ce oferă protecţie la nivel de staţie de lucru, în cazul unui atac de tip ransomware, există şi soluţii de Disaster Recovery care ajută companiile să fie operaţionale şi în cazul unui incident informatic, fie el de ordin tehnic sau cu implicaţii de securitate. Un back-up este foarte important în aceste cazuri pentru recuperarea datelor sensibile sau critice.

De asemenea, portofoliul Orange include şi soluţii împotriva unui tip de atac din ce în ce mai utilizat în ultima vreme – DDoS sau distributed denial of servcie. Negarea serviciului se realizează de obicei prin suprasolicitarea sistemelor IT vizate prin solicitări inutile, împiedicând îndeplinirea cererilor legitime. Într-un atac distribuit de refuz de serviciu (atac DDoS), traficul care intră în reţeaua victimei provine din mai multe surse diferite. Prin intermediul serviciilor extinse din zona de cloud şi data analytics, Orange Business Services încearcă să protejeze datele clienţilor şi să le ofere o experienţă în siguranţă în toate punctele în care aceştia interacţionează cu serviciile de date pe care le oferă compania.

În ecosistemul de soluţii de securitate, un element important îl joacă auditarea sistemelor IT ale unei companii, din punct de vedere al securităţii cibernetice. Ca prim pas, clienţii pot accesa gratuit un scanner de vulnerabilităţi – pus la dispoziţie administratorilor de website-uri. De asemenea, la secţiunea dedicată securităţii cibernetice, clienţii pot descoperi soluţiile pe care Orange Business Services le propune pentru o utilizare cât mai sigură a mediului de business digital.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO