Info

(P) Cognizant achiziţionează Magenic Technologies, care îi va întări capabilităţile de Digital Engineering. Achiziţia va extinde reţeaua globală de software product engineering a Cognizant, adăugând sute de ingineri în SUA şi Filipine

(P) Cognizant achiziţionează Magenic Technologies, care...

Autor: Publicitate

20.01.2021, 08:00 246

TEANECK, NJ – Jan. 19, 2021 – Cognizant (Nasdaq: CTSH) a încheiat un acord pentru achiziţionarea Magenic Technologies, Inc., o companie privată de servicii de dezvoltare software cu sediul în Minneapolis, Minnesota. Achiziţia va extinde amprenta de software product engineering a Cognizant, adăugând 475 de noi angajaţi în SUA în şapte locaţii şi peste 350 de angajaţi în Manila, Filipine. La finalizarea achiziţiei, angajatii Magenic vor deveni parte a Cognizant Softvision, conectând expertiza Magenic cu capabilităţile globale de dezvoltare software ale Cognizant.

Magenic oferă Agile software and cloud development, DevOps, experience design, şi servicii de consultanţă. Soluţiile personalizate pentru clienţii Fortune 500 şi alţii includ re-arhitecturarea şi migrarea produselor în cloud, construirea de aplicaţii web orientate către clienţi, crearea API-urilor şi proiectarea de sisteme de procesare a plăţilor sigure. Compania activeaza într-o serie de industrii, precum servicii financiare, servicii profesionale, asigurări, produse farmaceutice şi producţie.

„Magenic are echipe excepţionale de dezvoltare software şi modernizare cloud care vor creşte reţeaua noastră globală de talent şi expertiza în inginerie”, a spus Malcolm Frank, preşedinte, Digital Business and Technology, Cognizant. „Continuăm să investim în ingineria digitală, o prioritate cheie, deoarece clienţii trec de la dezvoltarea aplicaţiilor tradiţionale la software personalizat pentru a oferi experienţe convingătoare clienţilor şi soluţii de productivitate diferenţiate. Aşteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm pe experţii Magenic la Cognizant".

„Rezolvăm provocări complexe de business şi tehnologice cu agilitate şi rapiditate de peste 25 de ani, iar Magenic continuă astăzi să creeze soluţii software extrem de inovatoare în cloud”, a declarat Greg Frankenfield, co-fondator şi director executiv, Magenic. „Aşteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm Cognizant Softvision şi să ne conectăm la reteaua mai largă de expertiză digitală a Cognizant în beneficiul clienţilor noştri.”

Se preconizează că tranzacţia se va încheia în primul trimestru al anului 2021, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor de finalizare a achiziţiei. Detaliile financiare nu au fost dezvăluite.

Magenic este cea de-a treia achiziţie a Cognizant în 2021 şi cea de-a 12-a anunţată din ianuarie 2020, pentru extinderea în domenii cheie de interes strategic - inginerie digitală, date şi inteligenţă artificială, cloud şi IoT - care oferă clienţilor capacităţi de a concura afaceri digitale moderne. Cognizant se numără printre cele mai mari firme de inginerie digitală din lume, iar Magenic este a doua achiziţie de inginerie digitală Cognizant din ultimele luni; Cognizant a achiziţionat Tin Roof, o companie personalizată de servicii de dezvoltare de produse digitale şi software, în septembrie 2020.

În România, Cognizant a achiziţionat Softvision, lider în dezvoltarea de produse digitale folosind metode de inginerie colaborativă, în 2018. Cu Magenic, Cognizant Softvision îşi va dubla numarul de sedii în SUA şi va adăuga Filipine la reţeaua sa globală mai largă de studiouri existente în România, Argentina, Australia, Canada, India, şi Mexic.

Magenic a fost numit unul dintre cei mai promiţători parteneri Microsoft Azure Solution de către CIO Review în 2020 şi a fost recunoscut de opt ori de Star Tribune din Minnesota ca unul dintre cele mai bune locuri de muncă din acest stat.

Despre Magenic Technologies, Inc.

Cu sediul în Minneapolis, Magenic este compania de consultanţă în tehnologie digitală construită pentru viteză. Magenic are strategiile potrivite, procesul corect şi oamenii potriviţi pentru a aduce produsele digitale ale clienţilor lor pe piaţă mai repede. Pentru a afla mai multe despre Magenic, vizitaţi Magenic.com.

Despre Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) este una dintre cele mai importante companii de servicii profesionale din lume, transformând modelele de afaceri, operaţionale şi tehnologice ale clienţilor pentru era digitală. Abordarea noastră consultativă unică bazată pe industrie îi ajută pe clienţi să vizualizeze, să construiască şi să conducă afaceri mai inovatoare şi mai eficiente. Cu sediul în S.U.A., Cognizant ocupă locul 194 pe Fortune 500 şi este în mod constant listat printre cele mai admirate companii din lume. Aflaţi cum Cognizant îi ajută pe clienţi să conducă prin digital pe www.cognizant.com sau urmariţi-ne @Cognizant.

Despre Cognizant Softvision

Achiziţia Softvision de către Cognizant, în 2018, a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale şi un lider în dezvoltarea produselor software. Cognizant Softvision dezvoltă soluţii şi produse digitale complete care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. Cognizant Softvision colaborează cu unele dintre cele mai mari branduri din lume, oferind inovaţie sustenabilă, agilitate şi conexiune care inspiră angajament şi transformarea business-ului. În România, Cognizant Softvision este unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din România, la finalul anului 2020 a ajuns la 2.000 de angajaţi în studio-uri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare. Mai multe informaţii pe: www.cognizantsoftvision.com

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO