Info

(P) Banca Comercială ʺENERGBANKʺ S.A. din Republica Moldova este în căutarea unui investitor strategic extern pentru pachetul majoritar de acţiuni

(P) Banca Comercială ʺENERGBANKʺ S.A. din Republica...

Autor: Publicitate

02.11.2020, 08:00 171

   “Energbank” – cu sloganul “Banca Energiilor Benefice”, care activează pe piaţa bancară din Republica Moldova mai mult de 20 ani, consolidându-şi o reputaţie de partener de afaceri transparent şi de încredere, la moment este deschisă pentru investitor strategic care să preia o participaţie de 49,8% din capital şi să contribuie astfel la accelerarea creşterii şi dezvoltării uneia dintre bănci de perspectivă.

(sunt expuse în vânzare un număr de 995 984 acţiuni la un preţ mediu de 179,97 lei moldoveneşti per acţiune, echivalentul a circa 9 milioane de euro).

 Achiziţia pachetului de acţiuni Energbank reprezintă o investiţie cu randamente bune şi foarte bune pe termen lung, şi poate reprezenta un excelent punct de start pentru un investitor interesat de extinderea sa pe piaţa bancară din Republica Moldova, care anual generează rate de rentabilitate de două cifre.

Statistic,  în anul 2019, rentabilitatea medie a capitalurilor (ROE) s-a situat  peste 14% iar rata fondurilor proprii la un nivel de 25%. În opinia auditorului extern, ICS Baker Tilly Klitou and Partners, pentru anul 2019, situaţiile financiare individuale sintetizate sunt conforme, sub toate aspectele semnificative, cu situaţiile financiare individuale auditate în raportul din data de 30 iunie 2020.

Profitul net raportat de Energbank în anul 2019 a însumat 47,5 milioane lei moldoveneşti (2,46 mil. Euro). Profitul mediu anual raportat de Energbank pentru perioada 2017-2019 nu s-a coborat sub nivelul de 51 milioane lei moldoveneşti (2,9 mil. Euro).

Graţie politicii echilibrate şi raţionale în domeniul managementului financiar, Energbank şi-a întărit esenţial poziţiile pe piaţa bancară din Republica Moldova şi continuă să-şi păstreze tendinţele pozitive de creştere a tuturor indicatorilor activităţii sale. 


        Valoarea activelor pe care le administrează Energbank este de 2,5 miliarde lei moldoveneşti (peste 145,3 mil. euro). Portofoliul de credite reprezintă peste 36% din activele totale ale băncii şi este divizat în proporţie de 49% pe segmentul ÎMM şi Corporate) şi 51% pe segmentul Retail.

După dimensiunea reţelei teritoriale, Energbank se poziţionează ca o banca medie în sistemul bancar moldovenesc. Banca acoperă întreg teritoriul Republicii Moldova prin intermediul a 48 de subdiviziuni ale sale, amplasate strategic în locaţii cu un flux mare de clienţi. Sucursalele oferă o gamă largă de servicii financiare adresată tuturor categoriilor de clienţi atât din domeniul privat, cât şi din domeniul public.

Numărul persoanelor fizice care au un credit la Energbank este peste 16 mii, banca situându-se în mijlocul clasamentului la capitolul Creditării Persoanelor Fizice.

Strategia Energbank pentru perioada 2021-2023 este cu accent pe Segmentul Retail. Banca dezvoltă în continuare funcţionalităţi de deservire bancară la distanţă pentru a asigura o combinaţie între sistemul bancar tradiţional şi cel digital.

Rezultatele financiare, managementul băncii, reputaţia şi încrederea clienţilor demonstrează că Banca este pregătită pentru noi schimbări. Echipa profesionistă, cunoaşterea pieţei locale, precum şi strategia de dezvoltare vor asigura un parteneriat avantajos şi durabil.

Pentru ulterioare convenienţe, datele de contact:

Tel: (+373 22) 858 041, (+373 22) 858 000,

E-mail:  office@energbank.commarketing@energbank.com

Web: www.energbank.com

Pagina investitorului: http://energbank.com/ro/pagina-inv

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO