Info

(P) Automatizarea căilor de acces şi acţionarea fără atingere – un mod eficient de combatere a răspândirii virusurilor

(P) Automatizarea căilor de acces şi acţionarea fără...

Autor: Publicitate

14.04.2021, 14:18 150

Martie 2020 a venit cu schimbări radicale în modul de viaţă al tuturor, dar şi în felul în care fiecare companie sau instituţie înţelege să fie responsabilă şi să contribuie la păstrarea unui nivel crescut de igienă. Vânzările de produse de curăţenie, de dezinfectanţi şi de alte produse de protecţie, precum măşti faciale sau mănuşi, au crescut semnificativ.

„Noul normal” ne face mult mai atenţi la distanţa pe care o păstrăm la fiecare interacţiune, la obiectele şi suprafeţele pe care le atingem, dar şi la responsabilitatea pe care o purtăm faţă de noi înşine şi faţă de cei din jur, fie că vorbim despre familie sau prieteni, fie că vorbim despre angajaţi, colaboratori, vizitatori sau clienţi.

Accesul în clădiri poate fi dus la un nivel superior de protecţie sanitară

Uşile glisante sau uşile batante cu deschidere automată, precum cele pe care le puteţi găsi la Tritech Group pe pagina www.usiglisanteautomate.ro, pot contribui semnificativ la modernizarea accesului şi a traficului pietonal şi de mărfuri pentru că: au senzori care detectează mişcarea şi se deschid sau închid fără a fi nevoie de atingerea suprafeţei. De asemenea, multiplele funcţii de care astfel de echipamente pot beneficia asigură, în funcţie de preferinţe şi de nevoi: evacuare sigură, protecţie în caz de incendiu, dar şi posibilitatea de fluidizare a traficului.

Foarte multe tipuri de clădiri înregistrează o circulaţie intensă a persoanelor (fie că este vorba despre farmacii, benzinării, magazine de proximitate sau centre comerciale mari, instituţii publice, gări sau aeroporturi, clădiri de birouri, spitale şi clinici medicale), iar dezinfectarea permanentă a mânerelor astfel încât transmiterea virusurilor să fie scăzută este dificilă. Ar fi riscant din punct de vedere epidemiologic şi costisitor din punct de vedere al resurselor umane şi financiare să fie angajată o persoană care doar să cureţe în permanenţă suprafeţele atinse frecvent pentru acţionarea uşilor.

Una dintre cele 5 recomandări de bază pe care le-a făcut Organizaţia Mondială a Sănătăţii odată cu apariţia pandemiei Covid 19 în martie 2020 a fost legată de spălarea constantă şi temeinică a mâinilor (https://www.who.int/campaigns/connecting-the-world-to-combat-coronavirus/safehands-challenge/5-heroic-acts), iar pentru că nu întotdeauna este posibilă această acţiune, administratorii şi proprietarii de clădiri mai mici sau mai mari pot lua măsuri care să scadă considerabil numărul de atingeri şi interacţiuni ale mai multor persoane cu aceeaşi suprafaţă. Altă recomandare este legată de păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane din jur, iar clădirile care au acces automat susţin respectarea acestei reguli deoarece senzorii declanşează uşile şi se evită formarea de cozi cu persoane care vor să intre sau să iasă.

Automatizarea căilor de acces în clădiri poate fi făcută şi pe uşi deja instalate

Pandemia nu a putut fi prevăzută şi este evident că măsurile luate de autorităţi şi recomandările personalului medical au schimbat radical comportamentul cetăţenilor, implicit modul în care interacţionăm unii cu ceilalţi. Poate că cei care deţin sau administrează clădiri publice, de interes public sau cu trafic pietonal intens nu au optat de la început pentru o uşă cu deschidere automată, fără atingere şi se întreabă dacă pot lua măsuri în acest sens. Vestea bună este că sunt disponibile pe piaţă echipamente care pot fi instalate profesionist şi în structuri deja existente, iar tehnologia în domeniu este în continuă evoluţie.

Metoda simplă de a investi în tehnologia care menţine igiena şi sănătatea în comunitate

Dacă dezvoltarea economiei digitale a fost accelerată de apariţia pandemiei Covid 19 şi trăim vremuri în care datele sunt considerate una dintre cele mai importante resurse pentru evoluţia societăţii şi a mediului economic, atunci putem să luăm în considerare şi metode practice şi eficiente din punct de vedere al investiţiei pentru un mediu propice dezvoltării din punct de vedere al creşterii nivelului de igienă care contribuie la păstrarea sănătăţii celor care folosesc în mod curent uşile de acces în clădiri. Pe scurt, o automatizare de uşă va contribui la o stare bună de sănătate a angajaţilor, clienţilor, colaboratorilor şi, implicit, a întregii comunităţi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO