Info

(P) ASF aprobă începerea ofertei publice iniţiale pentru listarea companiei One United Properties la Bursa de Valori Bucureşti

(P) ASF aprobă începerea ofertei publice iniţiale...

Autor: Publicitate

28.06.2021, 07:00 5061

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de miercuri, 16 iunie, Prospectul pentru oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni în vederea listării acţiunilor One United Properties SA pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Prospectul depus de One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, poate fi consultat public atât pe site-ul companiei, pe cel al intermediarului ofertei, cât şi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta publică iniţială pentru acţiunile One United Properties va începe pe 22 iunie şi se va derula până la data de 2 iulie 2021. Dezvoltatorul va emite 130.007.085 acţiuni, iar intervalul de preţ stabilit este între 1,93 şi 2,12 lei per acţiune. 60% din oferta publică este adresată unei tranşe de investitori instituţionali, în vreme ce restul de 40% investitorilor de retail. Jumătate din tranşa investitorilor de retail va beneficia de alocare garantată până la 100.000 de acţiuni, în sistemul primul venit, primul servit, investiţia minimă fiind de 2.500 de acţiuni. Cealaltă jumătate a investitorilor de retail va avea alocare pro-rata şi va beneficia de un discount de 3% pentru subscrierile realizate în primele 3 zile. Preţul final va fi stabilit în urma procesului de bookbuilding în tranşa investitorilor instituţionali.

Prin această operaţiune One United Properties oferă spre subscriere acţiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

Fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, Directori Executivi şi acţionari majoritari, compania One United Properties a anunţat în luna aprilie a acestui an intenţia de a se lista pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti printr-o ofertă publică iniţială (IPO). Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuţie.

 

ONE UNITED PROPERTIES este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti. One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcţii pentru clădiri eficiente din punct de vedere energetic, durabile şi sănătoase. Toate clădirile companiei au certificări superioare de durabilitate, eficienţă energetică şi wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale şi conferinţe în domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din România care a fost premiat la nivel internaţional cu premiul „Cea mai bună dezvoltare sustenabilă” din lume la International Property Awards 2019-2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO