Info

Leier îşi consolidează poziţia pe piaţa materialelor de construcţii prin achiziţia fabricii din Feldioara

ADVERTORIAL

Leier îşi consolidează poziţia pe piaţa materialelor...

Autor: Publicitate

23.10.2023, 08:00 665

Leier anunţă finalizarea cu succes a procesului de achiziţie a fabricii din Feldioara. Fabrica Feldioara, acum sub umbrela Leier, va suferi un proces de modernizare pentru a răspunde cerinţelor actuale din industrie.

În efortul de a-şi consolida poziţia pe piaţa materialelor de construcţii din România, Leier a făcut un pas semnificativ prin achiziţionarea fabricii din Feldioara. Anul 2023 marchează adăugarea unei noi investiţii în portofoliul grupului de firme Leier în România, o fabrică specializată în producţia de vibropresate.

Achiziţia fabricii din Feldioara reflectă direcţia strategică de dezvoltare a grupului de firme Leier la nivel naţional, cu accent pe crearea unui context favorabil pentru sporirea cotei de piaţă pe segmentul de vibropresate.

Fabrica din Feldioara va deservi în principal zonele limitrofe, abordând provocările create de condiţiile comerciale competitive, unde transportul joacă un rol decisiv în încheierea contractelor de distribuţie şi implicit în stabilirea preţului de vânzare al produselor. Prin optimizarea traseului de distribuţie se va eficientiza emanarea de CO2 şi se va reduce timpul de livrare.

Modernizare şi retehnologizare:

Fabrica din Feldioara este în prezent într-un proces amplu de modernizare şi retehnologizare. Această procedură având ca scop principal actualizarea facilităţilor la standardele actuale din industrie. Prin investiţii semnificative în tehnologie şi infrastructură, Leier asigură, că fabrica va fi capabilă să producă materiale de construcţii de înaltă calitate şi să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale pieţei.

Suprafaţa de 80.000 mp - O oportunitate de dezvoltare:

Fabrica deţine un teren generos de 80.000 mp, oferind oportunitatea ideală pentru extindere şi dezvoltare ulterioară. Această suprafaţă considerabilă oferă spaţiu pentru construcţia ulterioară a unor noi facilităţi de producţie, mijloace care să sprijine creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea gamei de produse.

Dinamica forţei de muncă:

Achiziţia va genera, de asemenea, o creştere a numărului de angajaţi în cadrul grupului de firme Leier, odată cu integrarea de personal calificat dedicat operaţiunilor şi managementului fabricii din Feldioara. Crearea de noi oportunităţi de angajare se preconizează să aibă un impact pozitiv asupra comunităţii locale, contribuind la creşterea economică şi oferind o contribuţie valoroasă la nivelul ocupării forţei de muncă în regiune.

Impactul în industrie:

Mişcarea strategică a grupului de firme Leier în producţia de vibropresate va aduce un aport semnificativ la nivelul industriei materialelor de construcţii din România. Prin creşterea capacităţii de producţie, Leier se plasează într-o poziţie mai puternică pe piaţa de profil.

”Achiziţia fabricii din Feldioara este mai mult decât o extindere a grupului de firme Leier; este o afirmaţie puternică în direcţia consolidării poziţiei sale în industria materialelor de construcţii din România. Prin această mişcare strategică, Leier nu numai că îşi întăreşte prezenţa pe piaţă, dar contribuie şi la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale şi a economiei naţionale.” Cristian Suciu, Director General, Leier Romania.

 

 

Grupul Leier desfăşoară activităţi în 7 ţări europene, şi anume Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina, într-o gamă diversificată de domenii. Aceste domenii includ producţia de materiale pentru construcţii, servicii de comercializare şi service pentru autovehicule premium precum BMW, Mini, Hyundai şi Skoda, dezvoltare imobiliară, fabricarea de utilaje, respectiv confecţii metalice şi echipamente de inginerie mecanică.

Ascensiunea internaţională a Grupului Leier pe piaţa materialelor de construcţii, a început în anul 1970 prin construirea de către domnul Michael Leier, fondatorul brandului, a primei fabrici de betoane, la Horitschon, Austria. Grupul se află exclusiv în proprietatea familiei Leier, trei generaţii gestionând împreună afacerile şi evoluţia companiei.

În ceea ce priveşte activităţile din România, Grupul de firme Leier a devenit un competitor de primă importanţă pe piaţa materialelor de construcţii, având o prezenţă semnificativă în acest domeniu. Succesul pe piaţa românească s-a bazat pe o gamă completă de produse, la cele mai înalte standarde de calitate şi pe angajaţi motivaţi şi de un profesionalism excelent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO