Info

Fortech donează 50.000 de euro într-o primă acţiune pentru lupta împotriva COVID-19. Compania clujeană Fortech se alătură luptei împotriva COVID-19 | #ÎmpreunăAjutăm medicii din linia întâi

Advertorial

 Fortech donează 50.000 de euro într-o primă acţiune...
19.03.2020, 14:10 197

• Fortech donează 50.000 de euro pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din spitalele din Cluj-Napoca

• Compania se alătură efortului Asociaţiei Beard Brothers şi a medicilor din prima linie pentru că #ÎmpreunăAjutăm să facem bine cât mai mulţi oameni

• Donaţia reprezintă o primă acţiune din partea companiei în contextul COVID-19.

Compania clujeană de IT Fortech sprijină lupta cu COVID-19 din dorinţa de ajuta acolo unde este cea mai mare nevoie în acest moment: în spitalele din prima line. Echipamentele de protecţie au o importanţă vitală pentru cadrele medicale care asigură îngrijirea persoanelor infectate.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, combinezonul purtat de medici trebuie schimbat după fiecare consultaţie, atât în cazul interacţiunii cu pacienţii suspecţi, cât şi în cazul celor care au fost deja diagnosticaţi. La fel se întâmplă şi cu masca de protecţie.    

CEO-ul companiei Fortech, alături de echipa de acţionari au anunţat astăzi că vor contribui cu suma de 50.000 de euro pentru a consolida gradul de protecţie a personalului medical cât şi capacitatea sistemului medical din Cluj-Napoca de a răspunde situaţiilor generate de epidemia globală COVID-19. Donaţia va merge către Asociaţia Beard Brothers care a iniţiat o campanie privată de suplimentare a numărului de măşti, combinezoane pentru paramedicii, medicii, asistentele, brancardierii şi toţi cei care au grijă de noi, cât şi alte materiale şi echipamente necesare. 

„În acest moment este nevoie de solidaritate şi implicare în comunităţile noastre locale mai mult ca niciodată. Suntem parte dintr-un mediu de IT local, puternic şi stabil, şi asta ne permite să dăm o mână de ajutor. E o datorie morală. E normal să le oferim suport cadrelor medicale şi implicit comunităţii locale într-un astfel de moment critic pentru viitorul comunităţii. Am încredere că gândul nostru este împărtăşit şi de alţi jucători importanţi din industria IT locală (multinaţionale sau antreprenoriale) şi că într-un fel sau altul vor fi şi ei parte din efortul comun, aşa cum s-a întâmplat în multe alte proiecte. Din partea noastră, e o primă acţiune în acest sens, şi nu ne vom opri aici. ”, a menţionat Călin Văduva, CEO Fortech.  

Companiile din Cluj-Napoca au arătat deja că îşi pot uni forţele în cadrul unor clustere IT pentru a crea un brand puternic de ţară în acest domeniu, sau proiecte de educaţie în IT, iar acum, replicând acelaşi model de cooperare au şansa să-şi alăture forţele pentru a răspunde la nevoile sistemului medical românesc şi necesarul spitalelor.

Compania Fortech este în contact permanent cu Asociaţia Beard Brothers, SMURD şi alte asociaţii de suport pentru a identifica şi alte modalităţi prin care poate oferi un sprijin activ pentru ameliorarea situaţiei curente.

“Din păcate, trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, iar deznodamântul depinde, în mare parte, de felul în care ne mobilizăm. Astfel, ne-am decis să ajutăm cât de mult putem spitalele şi medicii care au grijă de sănătatea noastră. În acest moment, depunem toate eforturile pentru a achiziţiona măşti de protecţie si combinezoane. Ne bucurăm, pentru că, încă o dată, Fortech, ni se alătură direct şi indirect în sprijinirea comunităţii.” - Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers.

#ÎmpreunăAjutăm spitalele şi medicii punându-le la dispoziţie suficiente echipamente de protecţie, iar individual îi ajutăm prin respectarea regulilor de igienă şi prin faptul că #stămacasă.

Despre Fortech

Fortech este o companie românească de servicii software, cu sediul în Cluj-Napoca şi birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov. În 2019, Fortech şi-a deschis un birou de consultanţă şi vânzări în Chicago, pentru a fi mai aproape de nevoile clienţilor din S.U.A. Cu un număr de peste 750 de angajaţi şi colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscută recent de EY, Forbes şi în mod repetat în topul Deloitte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO