Info

​​ENGIE susţine construcţia primului prototip de oraş sustenabil din România, EFdeN Sustainable City

Articol cu conţinut publicitar

​​ENGIE susţine construcţia primului prototip de...

Autor: Publicitate

07.06.2021, 12:21 14842

EFdeN, cu sprijinul ENGIE Romania, construieşte “Oraşul Viitorului”, primul prototip de oraş sustenabil din România, cu scopul de a inspira proiectele şi iniţiativele inovatoare care fac viaţa urbană mai bună şi care încurajează oamenii către un comportament mai responsabil faţă de mediu. Proiectul este realizat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

EFdeN Sustainable City reuneşte case independente energetic, device-uri inteligente conectate între ele, soluţii de producţie autonomă de energie verde şi staţii de încărcare pentru maşini electrice. Proiectul este situat în campusul de 4.000 mp al Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor, din bd. Pache Protopopescu nr. 66, din Bucureşti şi reuneşte zece dintre cele 40 de puncte de interes care vor fi executate. Restul punctelor de interes vor fi subiectul unui amplu proces de co-creare adresat doritorilor care vor să contribuie cu idei despre cum vă arăta oraşul viitorului.

“Ne bucurăm să susţinem primul prototip de oraş sustenabil din România, ce regrupează soluţii sustenabile de locuire, de producere a energiei şi de mobilitate. Ne propunem, în acest fel, să facem cunoscute publicului larg, decidenţilor şi comunităţilor tehnologiile şi soluţiile pe care partenerii de la EFdeN le dezvoltă astfel încât, împreună, să începem să construim oraşul viitorului.” Eric Stab, Preşedinte Director General al ENGIE Romania.

Cei interesaţi se pot înscrie pe  www.efden.org/oras pentru a vizita punctele de interes care se regăsesc acum în Oraşul Viitorului: Casele EFdeN 4C şi Signature, Copaci Fotovoltaici, Staţii Încărcat Maşini Electrice, Staţie Biciclete şi Trotinete, Eoliene Urbane, Zone Studiu, Sistem Hidroponic Agricultură Urbană şi Zone în care se poate juca şah, basket sau tenis de masă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO