Info

Depeche Mode lansează un nou album în martie 2013

Depeche Mode lansează un nou album în martie 2013

Autor: Alina Dan - Mediafax

12.12.2012, 15:13 389

Un nou album Depeche Mode, al treisprezecelea material discografic al trupei, va fi lansat în luna martie 2013, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă şi România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Titlul noului album Depeche Mode nu a fost dezvăluit deocamdată, Martin Gore - chitarist, clăpar şi compozitor al trupei - precizând că acesta va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formaţie, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum "Violator" şi "Songs of Faith and Devotion".

De asemenea, Dave Gahan a declarat că "albumul are un simţ foarte organic şi direct; nu conţine piese blues, dar este cu siguranţă un album sentimental".

O parte dintre cântecele incluse pe noul material discografic au fost compuse Martin Gore şi Dave Gahan, pe parcursul înregistrărilor, trupa încercând să înglobeze în noile compoziţii cât mai multă energie şi elemente specifice show-urilor live.

În luna octombrie a acestui an, în cadrul conferinţei de presă de la Paris care anunţa noul turneu, Depeche Mode a lansat şi un videoclip filmat pe durata înregistrărilor, oferind astfel o primă perspectivă asupra noului album.

Turneul trupei Depeche Mode va debuta pe data de 7 mai 2013, la Tel Aviv (Israel), următoarele destinaţii fiind Atena, Sofia şi Bucureşti, urmate de Istanbul, Belgrad şi Budapesta.

Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 mai 2013, pe Arena Naţională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani şi care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke şi Andrew Fletcher înfiinţau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore şi a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa "Photographic", semnează cu Mute Records şi lansează albumul de debut, "Speak and Spell", în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul îşi reface forţele bazându-se pe compoziţiile lui Martin Gore şi lansează două noi albume, "A Broken Frame" (1982) şi "Construction Time Again" (1983).

Un nou album Depeche Mode, al treisprezecelea material discografic al trupei, va fi lansat în luna martie 2013, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă şi România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Some Great Reward", album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât şi comercial. Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar în 1990, apare celebrul "Violator", conţinând hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" şi "Personal Jesus". La începutul anilor '90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formaţii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" şi "It's No Good", material urmat, în 2001, de "Exciter".

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa şi, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică şi-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". În acelaşi an, Depeche Mode, care avea programat şi un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO