Info

Cele mai dăunătoare poziţii pentru dormit

Cele mai dăunătoare poziţii pentru dormit

Autor: Gabriela Ştefan

09.10.2014, 11:19 1278
Cu toţii ştim cât de important este somnul pentru sănătatea noastră. Ai observat că dacă nu dormi bine, te aşteaptă o zi obositoare, ameţitoare şi foarte lungă? Specialiştii susţin că avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte şi este important să reuşim să adormim cât mai devreme. Pe lângă aceste recomandări este important locul în care te odihneşti, salteaua pe care dormi şi poziţia pe care o adopţi în timpul somnului.
 
Principalul disconfort pe care îl simţim în urma poziţiilor greşite adoptate în timpul somnului este durerea de spate. Lucrurile nu se opresc aici: de la dureri de spate se ajunge la dureri de gât, contracturi musculare sau chiar crampe abdominale, afirmă cercetătorii.

Potrivit medicaldaily.com, cea mai dăunătoare poziţie este dormitul pe burtă. Explicaţia este simplă: coloana vertebrală este afectată, iar muşchii sunt supuşi unor presiuni care pot provoca stări de obseală. Făcând o paranteză, Robert Philips, expert în limbajul corporal, susţine cu tărie că oamenii care dorm pe burtă sunt mai fericiţi şi mai zâmbitori.

Citiţi mai multe pe one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO