Info

Când vitaminele ne fac mai mult rău decât bine - cine şi ce nu ar trebui să ia!

Când vitaminele ne fac mai mult rău decât bine - cine...
13.10.2014, 10:50 687

Se presupune ca suplimentele alimentare ar trebui sa ne intareasca sanatatea si rezistenta la diferite afectiuni, sa ne energizeze, pe scurt, sa ne adua numai avantaje. Din pacate, dupa cum sugereaza ultimele cercetari in domeniu, acesti asa-zisi aliati ai sanatatii nu au intotdeauna efectele scontate, existand riscul de a ne face uneori mai mult rau decat bine.

Uleiul de peste, vitamina E, calciul, fierul, cuprul, acidul folic, multivitaminele - sunt doar cativa dintre vinovatii pusi la perete in urma celor mai recente studii de specialitate. Administrate in anumite doze si anumitor categorii de persoane, aceste suplimente mai mult pun sanatatea in pericol decat sa o intareasca. Iata ince situatii se recomanda maxima prudenta:

3. Barbatii, vitamina E si seleniul: risc de cancer de prostata. Conform datelor prezentate intr-un raport al Cleveland Clinic si citat de Journal of the American Medical Association, barbatii trecuti de 50 de ani pot avea probleme serioase cu prostata daca si-au administrat in ultimii ani suplimente pe baza de vitamina E sau seleniu.

Acest lucru poate parea surprinzator mai ales in conditiile in care vitamina E, in special, a primit de-a lungul timpului o serie de bile albe: previne afectiunile cardiace, amelioreza simptomele parkinsonului, diabetul, anumite afectiuni ale pielii, artrita si chiar imbunatateste fertilitatea masculina.

Mai multe detalii pe csid.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO