Info

Business Insights with PwC. Francesca Postolache şi Cornelia Bumbăcea, parteneri PwC România: Mai mult de jumătate dintre companiile din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la o scădere a veniturilor în anul următor. Optimizarea costurilor este cuvântul de bază

Autor: Ramona Cornea

02.12.2020, 09:00 284

Mai mult de jumătate dintre companiile din Europa Centrală şi de Est se aşteaptă la scăderi ale veniturilor în 2021. În acest moment, principala preocupare a companiilor este optimizarea costurilor, cred Francesca Postolache şi Cornelia Bumbăcea, parteneri în cadrul PwC România.

”Pandemia actuală a avut un impact semnificativ asupra companiilor antreprenoriale şi, potrivit unui sondaj pentru anul 2020 efectuat de PwC numit Private Business Survey, foarte multe companii antreprenoriale estimează scăderi de venituri pentru anul următor. Dacă ne uităm la companiile din Europa Centrală şi de Est, mai mult de jumătate dintre ele estimează scăderi de venituri, deci peste 50%, şi doar 7% prognozează că ar putea să aibă o creştere a veniturilor în anul următor. Circa 36% dintre ele estimează că vor fi aproximativ la acelaşi nivel”, a spus Francisca Postolache în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.

Optimizare costurilor este una dintre principalele preocupări ale companiilor în această perioadă, după cum spune Cornelia Bumbăcea.

”Optimizarea costurilor este cuvântul de bază. Este nevoie de bani, să ţii cu dinţii de acei bani şi să gestionezi capitalul de lucru cum se poate mai bine. Principala provocare a companiilor este cum să utilizeze cel mai bine forţa de muncă când lucrează la distanţă. Sunt tot felul de provocări în a menţine motivaţia şi a fi cât mai eficient. O altă provocare este securitatea cibernetică, mulţi au investit în tehnologie şi s-au asigurat că toate sistemele pe care le folosesc funcţionează cum trebuie şi nu sunt expuşi unor atacuri cibernetice”, a explicat Cornelia Bumbăcea în cadrul aceleiaşi emisiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO