Info

Business Insights With PwC. Daniel Anghel, PwC România şi Dan Dascălu, D&B David şi Baias. Expiră răgazul de la plata taxelor. ”Este posibil ca în perioada următoare să se intensifice inspecţiile fiscale”

Business Insights With PwC. Daniel Anghel, PwC România...
21.10.2020, 10:30 485

 

Pe 25 octombrie urmează să "expire" facilităţile fiscale precum amânarea plăţii taxelor şi suspendarea executării silite, oferite de stat companiilor în contextul pandemiei de COVID-19, iar companiile pot să se aştepte la o intensificare a inspecţiilor fiscale în perioada următoare, cred Dan Dascălu, partener, D&B David şi Baias şi Daniel Anghel, Partener, Lider servicii fiscale şi juridice, PwC România.  

 

”După o perioadă în care inspecţiile fiscale s-au atenuat sau au fost îngheţate din cauza pandemiei, este posibil ca în perioada următoare să se intensifice inspecţiile fiscale. Dacă de pe 25 octombrie porneşte din nou ceasul cu executarea silită care a fost oprită odată cu începerea stării de urgenţă, se va pune întrebarea ce fac cei care aşteaptă până la data de 10 decembrie ca să facă această cerere de eşalonare, iar răspunsul ar trebuie să fie unul extrem de simplu: vor fi executaţi silit”, a declarat Dan Dascălu în cadrul emisiunii Business Insights with PwC.

 

Astfel, dacă nu se introduce o modificare pentru prevederea unui interval de timp în care să se amâne la plată, toţi cei care vor să aplice pentru această eşalonare trebuie să aplice cât mai repede şi să nu aştepte data de 15 decembrie pentru că s-ar putea să fie mult prea târziu, crede el.

 

În principal, facilităţile fiscale pe care le-a acordat guvernul în această perioadă au fost pe trei segmente: în primul rând pentru a ajuta lichiditatea companiilor – amânări la plată şi eşalonări, pe zona de motivare a conformării voluntare – bonificaţii – şi pe zona suspendării executărilor silite pentru a da un răgaz companiilor să îşi continue activitatea, având în vedere incertitudinea din piaţă, a explicat Daniel Anghel, Partener, Lider servicii fiscale şi juridice, PwC România.  

 

”Cred că amânarea la plata a taxelor şi impozitelor a fost cea mai des folosită. Această măsură expiră acum, pe 25 octombrie. Astfel de măsuri au fost benefice şi în multe cazuri s-a evitat un posibil blocaj financiar care ar fi avut consecinţe mult mai drastice. Cred că în această perioadă, cel mai important lucru este să evităm o incertitudine fiscală, să evităm tot ce înseamnă impredictibilitate fiscală”, a declarat Daniel Anghel în cadrul aceleiaşi emisiuni.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO