Info

Crossover: Plătim între $200.000 şi $400.000 pe an pentru ingineri software în România, care lucrează remote. Povestea lui Dragoş, VP of Technical Product Management

Advertorial

Crossover: Plătim între $200.000 şi $400.000 pe an...
07.09.2021, 07:00 8156

După mai bine de 7 ani de remote work, timp în care a testat cu atenţie ce funcţionează şi ce poate fi îmbunătăţit, compania americană Crossover a ajuns lider global în munca la distanţă. Crossover recrutează pentru circa 130 de companii de software cei mai buni profesionişti IT la nivel global, care să poată lucra remote şi care să fie plătiţi la nivel de Silicon Valley.

La o primă vedere, remuneraţia este ceea ce atrage mai întâi oamenii către Crossover. Spre exemplu, în prezent, compania se axează pe a recruta ingineri software care să fie plătiţi cu între 200.000 de dolari şi 400.000 de dolari pe an.

Vorbind însă cu românii care lucrează pentru Crossover de mulţi ani, descoperi că aceştia se încadrează într-un anume profil psihologic de profesionist. Sunt pasionaţi de ceea ce fac şi au o disciplină a muncii care le permite să se auto-gestioneze în mod eficient lucrând la distanţă cu oameni din toate colţurile lumii. Adoră provocările şi, drept consecinţă, învaţă constant şi într-un ritm alert. Sunt oneşti, uneori poate prea mult pentru gustul corporatistului român de rând, dar asta pentru că toţi cred în transparenţă. Drept dovadă, remuneraţia aferentă fiecărei poziţii este informaţie publică şi toţi cei care ocupă o anumită poziţie primesc aceiaşi bani, fie că sunt din România, Brazilia, India sau Statele Unite.

“Cultura organizaţiei este clar orientată către rezultate proprii şi impact individual. Ceea ce contează este competenţa tehnică într-un domeniu, şi nu competenţe generale de management. Se investeşte, de asemenea, mult în coaching - în a ajuta şi a asigura premisele succesului profesional. Indiferent de rolul pe care îl ai - software engineer, architect, manager, VP - succesul tău depinde de cât de tehnic şi hands-on eşti, şi de cât eşti de deschis să înveţi şi să experimentezi. Nu există birocraţie, "internal politics", şedinte interminabile, decizii ce trenează sau întrebari ce nu au un răspuns clar", explică Dragoş Nuţă, VP of Technical Product Management, în cadrul Crossover.

Absolvent de Politehnică în Bucureşti, până să fi fost recrutat de Crossover în urmă cu 6 ani, Dragoş a ocupat poziţii de management pentru companii locale de IT şi a fost co-fondator în cadrul unei companii de tehnologie. A început în Crossover pe o poziţie de Software Engineering Manager remunerată cu 50 de dolari pe oră şi, ulterior, a promovat în poziţia actuală de VP of Technical Product Management (promovare însoţită de o dublare a remuneraţiei), unde este acum responsabil de product management şi arhitectura pentru platforma de recrutare a Crossover. „Ceea ce caut la o companie şi ceea ce am găsit aici sunt oportunitatea de a genera impact, de a învăţa, dar şi o cultură raţională, deschisă - unde direcţia companiei şi deciziile sunt clare şi unde feedback-ul este ascultat”, explică Dragoş Nuţă.

Crossover contractează profesionişti din toată lumea, care sunt dispuşi să lucreze în regim self-employed, la distanţă, fiind liberi să îşi organizeze singuri programul de lucru. Există însă o singură regulă – trebuie să lucreze realmente 40 de ore pe săptămână.

Ştiind că nu poţi lucra pentru Crossover decât în regim full-time, l-am întrebat pe Dragoş cum se descurcă de atâţia ani să bifeze săptămână de săptămână 40 de ore de lucru. „E un mare avantaj să îţi poţi controla programul aşa încât să fie cu adevărat flexibil. Spre exemplu, împreună cu familia petrecem câteva luni în fiecare vară la munte sau la mare. Îmi iau una-două saptămâni libere şi lucrez de acolo în restul timpului. Dacă am copilul răcit, dacă am o problemă de rezolvat, nu am niciun stres că trebuie să lipsesc de la birou într-un anume interval orar. Îmi fac singur programul. În genere, tind să lucrez ceva mai mult în prima parte a săptămânii şi astfel să am o zi de vineri ceva mai scurtă”, povesteşte Dragoş.

Pentru cei mai tineri şi mai ambiţioşi, care caută să-şi dezvolte o carieră în domeniul IT, Crossover este o rampă foarte bună de lansare. „Dezvoltarea profesională pe care o oferă compania este fantastică. Am foşti colegi care din Crossover au plecat la Google, Amazon, Atlassian sau Microsoft atât la birourile locale, cât şi remote pentru companiile-mamă din Statele Unite sau care au intrat în companii mai mici, dar pe poziţii de senioritate peste nivelul la care erau înainte de Crossover”, explică Dragoş Nuţă.

În ceea ce priveşte succesul muncii la distanţă în această companie, Dragoş este primul care ne explică în ce constă. „În Crossover, responsabilităţile şi procesele de lucru sunt foarte clare şi la fel şi obiectivele fiecăruia. Nimic nu este evaziv. În primul rând, se pune un enorm accent pe calitate ce se încearcă a fi definită cât mai obiectiv posibil. Sigur, şi timpul sau productivitatea contează, dar nu prin sacrificarea calităţii. Mai apoi, există o adevărată cultură pentru inovaţia de proces. În mod concret, stabilim o serie de reguli şi toate echipele care lucrează de pe 6 continente urmează acele reguli. Apoi, analizăm ce merge şi ce nu merge. Şi aşa standardizăm un anume proces. Dar nu ne oprim aici. În mod periodic, re-evaluăm pentru a identifica modalităţi de îmbunătăţire”.

Nu în ultimul rând, procesul de recrutare este cât se poate de transparent şi obiectiv. Crossover, o companie de recrutare, se bazează în primul rând pe tehnologie şi nu pe un departament de HR. “Am creat o platformă de recrutare online, self-paced cu scopul de a evalua candidaţii în mod obiectiv, unde nu au loc criterii subiective cum ar fi triajul bazat pe CV şi cuvinte cheie. Criteriul principal pentru a primi o ofertă îl reprezintă rezultatele obţinute la testele online de recrutare. Spre exemplu, recent, compania a recrutat din Kenya, o ţară care nu are niciun istoric sau vreo reputaţie ca având profesionişti calificaţi de IT sau în inginerie un candidat pe o poziţie remunerată cu $400.000 USD pe an. A reuşit să demonstreze că deţine abilităţi excelente în timpul testelor online, când orice altă companie l-ar fi trecut cu vederea probabil”, a adăugat Dragoş Nuţă, VP of Technical Product Management, în cadrul Crossover.

Câteva dintre cele mai interesante poziţii destinate specialiştilor IT sunt:

  • În aria de Software Engineering: Senior Software Engineer - $100k USD/year, Senior Site Reliability Engineer - $100k USD/year, VP of Software Engineering - $200k USD/year, SVP of Software Engineering - $400k USD/year.
  • În aria de Cloud Architecture: Cloud Software Architect - $100k USD/year, Subsystem CTO - $200k USD/year, Product CTO - $400k USD/year.
  • În aria de Technical Support: Product Knowledge Curator - $100k USD/year, VP of Customer Support - $200k USD/year, SVP of Software Customer Support - $400k USD/year.

Pentru o listă completă a poziţiilor deschise, atât destinate specialiştilor IT, cât şi din domeniile de Finance, Sales – puteţi intra pe platforma Crossover.com.

 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO