Info

5 milioane de euro au transformat o comunitate din Cluj într-o atracţie turistică. Peisajul te face să te simţi ca în Austria

5 milioane de euro au transformat o comunitate din Cluj...

Autor: Pro TV

26.05.2014, 10:33 7302

"Cine se teme de apa nu mananca peste!" Asa suna principiul curajos pe care o comunitate din Cluj s-a ridicat din necunoscut. Cu bani europeni, oamenii din Sancraiu au construit una din cele mai noi destinatii turistice din Romania. Cinci milioane de euro s-au cheltuit pentru infrastructura, amenajarea de pensiuni traditionale si promovare.

Curand, au aparut si rezultatele. Turisti din Ungaria, Italia, Franta sau Danemarca au ales deja micuta localitate drept destinatie de vacanta. Era si firesc, intr-un fel. Comuna cu 1.800 de locuitori arata la fel de bine ca pitorestile sate franceze, de exemplu. Conteaza, poate, si un mic amanunt inedit: Sancraiu are propria agentie de turism, iar ofertele localnicilor ajung la toate targurile din tara si din strainatate.

Citiţi aici mai multe despre cum au reuşit oamenii din Sancraiu să construiască una dintre cele mai noi distanţii turistice din România. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO