IMM

Videoconferinţa ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor 2021. Dragoş Pîslaru, europarlamentar: IMM-urile suportă costuri ascunse, iar PNRR-ul are ca scop diminuarea acestor costuri

Videoconferinţa ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor...

Autor: Ramona Cornea

23.09.2021, 16:11 102

IMM-urile suportă costuri ascunse, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are ca scop şi diminuarea acestor costuri, afirmă europarlamentarul Dragoş Pîslaru.

”Discutăm despre bani, dar şi mai mult de atât. IMM-urile suportă costuri ascunse: costuri cu un sistem care nu pregăteşte forţa de muncă suficient şi trebuie să reinvestească, costuri legate de infrastructură, costuri legate de condiţiile de sănătate, care nu sunt întotdeauna adecvate, iar toate acestea sunt destul de mari, semnificative.  În această perioadă, pe lângă finanţările clasice, avem PNRR care are ca scop diminuarea acestor costuri şi care oferă IMM-urilor o şansă să intre în avangardă”, a declarat europarlamentarul în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor 2021.

Ce a mai declarat europarlamentarul în cadrul videoconferinţei:

·      Cred că trebuie să începem să discutăm despre lucrurile care ne aşteaptă în perioada următoare. Avem nevoie de consultanţi pe fonduri europene, avem nevoie şi de a înţelege beneficiile generale ale politicilor europene de sprijin în această perioadă. Toate au suferit modificări în perioada aceasta, în beneficiul IMM-urilor, în general.

·      Dintre cele 80 mld euro, între 12-15 mld euro se poate duce direct la IMM-urilor – politică agricolă comună, fondurile pe care le putem lua pentru dezvoltarea de competenţe şi partea de PNRR de 2 mld euro alocate ca fonduri directe.

·      Sunt mai multe domenii de activitate care vor avea un boost de a se dezvolta, odată cu intrarea în ţară a acestor 80 mld.

·      PNRR vine şi pentru a poziţiona România în avangardă, de a urma nişte tendinţe care se întâmplă la nivel european. În acest moment, Europa vrea să îşi reanalizeze şi restructureze lanţurile valorice pentru a nu mai fi dependentă de blocurile comerciale terţe. Vom avea oportunitatea să reclădim modul în care se produce valoare adăugată.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO