IMM

UPDATE. Plush Bio, firmă românească de cosmetice, a început producţia de dezinfectanţi, după o investiţie de 120.000 de euro. Update: Mai multe grupuri de consumatori reclamă pe pagini de Facebook calitatea produselor realizate de Plush Bio

UPDATE. Plush Bio, firmă românească de cosmetice, a...

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.05.2020, 20:50 5069

Compania românească de cosmetice Plush Bio, cu afaceri de 13 mil. lei în 2019, a început să producă gel dezinfectant pentru mâini odată cu instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României. Până în prezent, compania a produs în fabrica din satul Tătărani, judeţul Prahova, 11.000 de doze de dezinfectant.

„Odată cu instaurarea stării de urgenţă, producţia de cos­metice a trecut pe plan secun­dar. Până acum, 5.000 de doze de dezinfectant au ajuns la diverse instituţii şi ONG-uri şi 6.000 de doze au ajuns la clienţii noştri. Investiţia a fost de 120.000 de euro şi a acoperit achiziţia de alcool, de recipienţi şi testele dermatologice şi de eficienţă“, a spus pentru ZF Ioana Marinescu, fondatoarea companiei. Ea a spus că pentru producţia dezinfec­tanţilor a trebuit să achiziţioneze două tone de alcool etilic şi alcool isopropilic la preţuri de „două sau chiar trei ori mai mari“ decât în mod normal. „În ceea ce priveşte materia primă pentru restul produselor cosmetice am avut probleme mai ales după închiderea graniţelor. Noi aducem materia primă şi ambalajele din ţări precum Franţa, Italia, Anglia, Spania. Acum însă lucrurile încep să revină la normal sau la noul normal.“ De asemenea, introdu­c­erea producţiei de dezinfectanţi în activitatea companiei a permis celor 29 de angajaţi din fabrica de la Tătărani să îşi continue activitatea şi în cele două luni de stare de urgenţă.

Firma se află în centrul unei controverse după ce mai multe tinere care au folosit produsele Plush Bio au acuzat că acestea „le-au distrus tenul”. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO